Jurie Darie

Acteur

Jurie Darie is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sing, Cowboy, Sing

1981 | Western, Familiefilm

DDDE 1981. Western van Dean Reed. Met o.a. Dean Reed, Václav Neckař, Kerstin Beyer, Violetta Andrei en Jurie Darie.

Zanger-cowboy Reed trekt samen met zijn onafscheidelijke Indiaanse vriend Neckař van stad tot stad met een wild-west act. Wanneer ze een van de stadjes verlaten, blijken ze een verstekelinge te hebben, de kleine Beyer, van huis weggelopen op zoek naar avontuur. Terwijl de wanhopige moeder het kind zoekt en haar minnaar blij is van het wicht af te zijn, sleurt Beyer beide vrienden mee in een reeks onmogelijke situaties. Komische western volgens Duits recept, door Hans Heinrich gefilmd op prachtige Bulgaarse locaties. Reed is een overgewaaide Amerikaan, maar het typische ritme van de western ontbreekt. Beyer is de enige die spontaan acteert. De happy ending is kilometers vooraf voelbaar. Reed schreef het scenario samen met Gerd Gericke.

Ein April hat 30 Tage

1978 | Drama

DDDE 1978. Drama van Günther Scholz. Met o.a. Angelika Waller en Jurie Darie.

Het verhaal van de korte, hevige liefde tussen een Zuidameri- kaanse politieke vluchteling en een vrouw in Oost Duitsland.

Sa furat o bomba

1962 | Actiefilm, Komedie

Roemenië 1962. Actiefilm van Ion Popescu-Gopo. Met o.a. Jurie Darie, Eugenia Balaure, Jean Danescu, Liliana Tomescu en Haralambie Boros.

In een onbekend land strijden regering en gangsters om een zak-atoombom. Per abuis raakt de bom in handen van een volkomen onschuldige jongeman, die er geen weet van heeft, maar velen aan het schrikken maakt. Een dynamische film met komische scènes zonder dialoog. Eén van de weinige Roemeense films die Nederland haalde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jurie Darie op televisie komt.

Reageer