Amparo Rivelles is acteur.
Er zijn 32 films gevonden.

Hay que deshacer la casa

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van José Luis García Sánchez. Met o.a. Amparo Rivelles, Amparo Soler Leal, Joaquín Kremel en José Luis Lopéz Vázquez.

Een vrouw keert terug naar Spanje om met haar zus de erfenis van haar ouders te regelen, met name een oud huis. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Sebastian Junyent. Een ietwat bittere komedie. De regisseur lijkt te willen wedijveren met Berlanga, maar bereikte het slechtst denkbare resultaat.

La Coquito

1977 | Drama, Musical

Mexico/Spanje 1977. Drama van Pedro Masó. Met o.a. Iliana Ross, Amparo Rivelles, Fernando Allende en Julio Bracho.

Een zangeres wordt door talrijke hartstochten terneergeslagen. Een uiterst conventioneel muzikaal melodrama naar Mexicaanse smaak.

Los novios de mis hijas

1964 | Komedie, Drama

Mexico 1964. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Amparo Rivelles, Julio Alemán, Maricruz Olivier en Patricia Conde.

Een weduwe spant zich in om haar vier dochters behoorlijk uit te huwen. Een belachelijke en reactionaire film.

El fugitivo

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Amparo Rivelles en Alma Delia Fuentes.

Nadat hij een straf heeft uitgezeten voor een misdaad die hij niet beging, gaat een man op zoek naar de vriend die hem beschuldigde. Minder dan middelmatig, maar met mooie kleuren.

Historia de un canalla

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Amparo Rivelles, Julio Alemán en Olivia Michel.

Een vrouw staat tercht wegens moord op haar verloofde. Eerste van een serie van drie films, die de beslissingen van een jury in verschillende rechtszaken belichten. Elke film bestaat uit drie episoden, in dit geval getiteld: El jurado, Casa de costura en Burla sinistra. De film overtuigt niet maar loopt wel goed. De drie rolprenten in kwestie zijn gegroepeerd onder de titel EL JURADO RESUELVE.

Un Angel tuvo la culpa

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Luis Lucía. Met o.a. José Luis Ozores, Emma Penella, Amparo Rivelles, Roberto Camardiel en Alfredo Mayo.

Een dwaas, op wiens naam een groot bedrag op de bank is gestort, besluit uiteindelijk de bankbiljetten te verdelen onder de behoeftigen. Deze onduidelijke sociale komedie wordt bevolkt door in Spanje bekende acteurs en werd gemaakt door een populaire hoewel middelmatige regisseur.

El Amor que yo te di

1960 | Misdaad

Spanje 1960. Misdaad van Tulio Demichelli. Met o.a. Arturo de Córdoba, Amparo Rivelles, Rosa Arenas en Rubén Rojo.

Een stel oplichters ontdekt, in een hotel op Mallorca, de sinds lang verdwenen dochter van één van hen. Dit is een mislukte samensmelting van een detectivefilm en een 19de-eeuws romannetje.

El Esqueleto de la señora Morales

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Arturo de Córdova, Amparo Rivelles, Elda Peralta en Guillermo Orea.

Een maniakale vrouw maakt haar man en de mensen die haar omringen het leven onmogelijk. Gebaseerd op een vrij onbekende roman van Arthur Machen, waar González een schitterende zwarte komedie van wist te maken, die nogal wat gelijkenissen vertoont met EL van Buñuel. Een zeer goede film, niet alleen vanwege de humor, maar ook om de satirische aspecten.

Los Hijos del divorcio

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Yolanda Varela, Amparo Rivelles, Enrique Rambal en Rafael Bertrand.

De twee zonen van een ingenieur getuigen tegen hun stiefmoeder in een rechtszitting over de moord op een man. Schijnheilig en reactionair. Vermelding verdient het feit dat deze film het Mexicaanse debuut betekende van de Spaanse actrice Rivelles.

El Batallón de las sombras

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Rolf Wanka, Tony Soler, Antonio Vico, Alicia Palacios en Albert Lieven.

De film verbeeldt de dromen, verwachtingen en hartstochten van de bewoners van een flatgebouw. Een pretentieuze maar zeker geen slechte film, met een zeer goede rolbezetting zeker voor de Spaanse film uit die tijd.

La Herida luminosa

1956 | Drama

Spanje 1956. Drama van Tulio Demichelli. Met o.a. Arturo de Córdoba, Amparo Rivelles, Yolanda Valera en Josá María Rodero.

Een cardioloog voelt zich gespannen door de problemen die zijn vrouw, zijn geliefde en zijn zoon hem bezorgen. Net zo slecht als alle overige films van Demichelli.

El Indiano

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Rafael Romero Marchent, Charo León en Amparo Rivelles.

De jonge Jaime heeft zich tegenover zijn verloofde voorgedaan als miljonair...Een van de komedies die de Mexicaan Fernando Soler in het Spanje van de jaren vijftig heeft geregisseerd en waarin hij tevens de hoofdrol vervulde. Niets bijzonders, zoals zijn overige films ook niets bijzonders zijn.

3 citas con el destino

1953 | Komedie

Mexico/Argentinië/Spanje 1953. Komedie van Florián Rey. Met o.a. Antonio Vilar, Amparo Rivelles, Lolita Sevilla en Manuel Arbó.

Drie verschillende sketchjes, gesitueerd in elk van de drie coproducerende landen. Een flauwe, onbelangrijke film.

La Leona de Castilla

1951 | Historische film

Spanje 1951. Historische film van Juan de Orduña. Met o.a. Amparo Rivelles, Virgilio Teixeira, Alfredo Mayo en Manuel Luna.

In de middeleeuwen nemen de vrouw en de zoon van een terechtgestelde leider wraak op zijn moordenaars. Een opgezwollen en chaotische film, typerend voor de Spaanse cinema destijds.

Alba de América

1951 | Historische film

Spanje 1951. Historische film van Juan de Orduña. Met o.a. Antonio Vilar, Amparo Rivelles, José Suárez en María Martín.

Deze historische film over de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus is hoogdravend en jubelend. Maar dat valt te verwachten van een Spaanse film uit die tijd.

De mujer a mujer

1950 | Drama

Spanje 1950. Drama van Luis Lucia. Met o.a. Amparo Rivelles, Ana Mariscal, Manuel Luna en Eduardo Fajardo.

De strijd tussen twee vrouwen om de liefde van een man. Een afgezaagd en zielig Spaans melodrama, hoewel het om meer dan een reden Mexicaans zou kunnen zijn.

Sabela de Cambados

1949 | Romantiek

Spanje 1949. Romantiek van Ramón Torrado. Met o.a. María Fernanda Ladrón de Guevara, Jorge Mistral, Amparo Rivelles en Félix Fernández.

De liefde van een zeer trots paar. Een ongelofelijk slechte film - zoals gebruikelijk bij Torrado.

Si te hubieses casado conmigo

1948 | Komedie, Romantiek

Spanje 1948. Komedie van W. Tourjansky. Met o.a. Amparo Rivelles, Adriano Rimoldi, Tony D'Algy en Fernando Rey.

Een driehoeksverhouding tussen een jonge vrouw en twee van haar aanbidders. Zonder enig belang.

María de los Reyes

1948 | Romantiek

Spanje 1948. Romantiek van Antonio Guzmán Merino. Met o.a. Amparo Rivelles, José María Seoane, Milagros Leal en Manuel Arbó.

Twee broers worden elkaars rivaal door hun liefde voor María de los Reyes, een vrouw die even buitensporig als grillig is. Een film die je maar beter niet kunt gaan zien.

La Calle sin sol

1948 | Misdaad

Spanje 1948. Misdaad van Rafael Gil. Met o.a. Amparo Rivelles, Antonio Vilar, José Nieto en Mary Delgado.

Een van moord beschuldigde jonge man wil trouwen met de nicht van een nachtclubeigenaar. Een aanvaardbaar detectiveverhaal dat zich afspeelt in een hoerenbuurt in Barcelona.

La Fe

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Amparo Rivelles, Rafael Durán en Guillermo Marín.

Het verlangen van een priester om het geloof van zijn parochianen te versterken. In alle opzichten een onuitstaanbaare film.

Fuenteovejuna

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Antonio Román. Met o.a. Manuel Luna, Amparo Rivelles, Carlos Muñoz, Fernando Rey en Antonio Casas.

In de middeleeuwen verzetten de boeren zich tegen een tirannieke feodale heer. Een hoogdravende, literaire bewerking van een klassiek Spaans toneelstuk.

Angustia

1947 | Misdaad

Spanje 1947. Misdaad van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Adriano Rimoldi, Amparo Rivelles, María Francés en José María Rodero.

Een pensiongast hoort van een wetenschapper diens dromen van misdaden. Het blijft niet bij verhalen in deze zeer interessante suspensefilm, een zeldzame produktie voor de Spaanse film van de jaren veertig.

Espronceda

1945 | Biografie, Romantiek

Spanje 1945. Biografie van Fernando Alonso Casares. Met o.a. Armando Calvo, Amparo Rivelles, Ana María Campoy en Fernando Fernán-Gómez.

De dichter Espronceda houdt van een jong buitenlands meisje, maar haar moeder verzet zich tegen een eventueel huwelijk...Romantische onzin rondom een van de belangrijkste Spaanse schrijvers.

Eugenia de Montijo

1944 | Biografie, Historische film, Romantiek

Spanje 1944. Biografie van José López Rubio. Met o.a. Amparo Rivelles, Mariano Asquerino, Guillermo Marín en Ricardo Calvo.

Het liefdesleven van Eugenia de Montijo dat zijn hoogtepunt bereikte toen zij trouwde met Napoleon III in Parijs. Een pseudohistorisch melodrama van zeer weinig belang.

El Clavo

1944 | Drama, Misdaad

Spanje 1944. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Rafael Durán, Amparo Rivelles, Milagros Leal en Manuel Arbó.

Bij het onderzoek naar een misdaad ontmoet de rechter een jeugdliefde van hem. Een zeer interessante plot - gebaseerd op een roman van Pedro Antonio de Alarcón - mislukt door de regie van Gil.

Eloísa está debajo de un almendro

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Amparo Rivelles, Rafael Durán, Alberto Romea en Mary Delgado.

Een jonge vrouw komt in een soort gekkenhuis terecht, dat door een buitensporige familie bewoond wordt. Een van de beroemdste komedies van de Spaanse cinema, die voortbouwde op het succes van het prachtige toneelstuk van Jardiel Poncela.

Deliciosamente tontos

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Amparo Rivelles, Alfredo Mayo, Alberto Romea en Pedro Barreto.

Een paar dat uitgehuwelijkt wordt, zal uiteindelijk echt verliefd worden. Een banale komedie met een gebrek aan originaliteit, die toendertijd desondanks een zeker succes had.

Un Caballero famoso

1942 | Romantiek

Spanje 1942. Romantiek van José Buchs. Met o.a. Amparo Rivelles, Alfredo Mayo, Florencia Bécquer en Tomás Blanco.

Een jonge Andalusiër raakt onder de bekoring van de elegante Eugenia... Liefde en folklore van de pioniers van de Spaanse film.

Malvaloca

1942 | Drama

Spanje 1942. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Amparo Rivelles, Alfredo Mayo, Rosita Yarza en Manuel Luna.

Een vrouw wordt uiteindelijk verlost van haar onstuimige verleden door de zuivere liefde van een klokkengieter. Een verbijsterend en bijna surrealistisch melodrama dat tot de Spaanse camp classics gerekend wordt.

Los Ladrones somos gente honrada

1942 | Komedie

Spanje 1942. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Amparo Rivelles, Manuel Luna, Mercedes Vecino en José Jaspe.

Een groep ongelukkige zakkenrollers beraamt een grote klap. Een onderhoudende verfilming van het zeer beroemde gelijknamige toneelstuk van Enrique Jardiel Poncela.

Mary Juana

1940 | Romantiek

Spanje 1940. Romantiek van Armando Vidal. Met o.a. Amparo Rivelles, Rosita Alba, Gabriel Llopart en Carmen López.

Een weesmeisje wordt verliefd op een jongen die tevens haar werkgever is. Pijnlijk.