Ivan Moskvin

Regisseur, Acteur

Ivan Moskvin is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Chiny i liudi

1929 | Drama

SU 1929. Drama van Yakov Protazanov. Met o.a. Ivan Moskvin, Mikhail Tarkhanov, Vasili Stanitsyn en M. Strelkova.

Drieluik van drie verhalen van Anton Tsjechov - Anna on Neck, Chameleon en The Death of an Official. Deze stukken over 'gewone' mensen zijn drie even fraaie impressies van het Russische platteland van voor de oktoberrevolutie. Een arme leraar moet zijn dochter aan een afgeleefde maar rijke oude man uithuwelijken; de eeuwige angst en gehoorzaamheid van een onbeduidende functionaris die als de dood is voor zijn baas; het tragikomische verhaal van een handwerksman die door de hond van een generaal gebeten wordt, maar uiteindelijk zelf ook boter op zijn hoofd blijkt te hebben. Protazanov, de absolute grootmeester van de stille periode van de Russische film zorgde voor de beste rolbezetting die het Moskouse Theater Van Schone Kunsten rond 1925 kon leveren.

Kollezhski registrator

1925 | Drama

SU 1925. Drama van Yuri Zhelyabuzhski en Ivan Moskvin. Met o.a. Ivan Moskvin, Vera Malinovskaya, B. Tamarin en N. Aleksandrov.

Prachtig spel van de beide hoofdrollspelers, Moskvin en Malinovskaya, in deze verfilming van Poesjkin's roman De Postmeester. Een galante huzaar ontvoert de knappe dochter van een postmeester uit de provincie en neemt haar mee naar de grote stad. De oude man is ontroostbaar en sterft van verdriet en eenzaamheid. Deze rol was voor Malinovskaya het begin van een mooie filmcarrière in Duitsland.

Polikoesjka

1919 | Drama

SU 1919. Drama van Alexander Sanin. Met o.a. Ivan Moskvin, Vera Pasjennaja, Yevgenija Rajevskaja, V. Bulgakov en Barvara Massalitinova.

Een verfilming van het verhaal van Tolstoi over de armoede, de slavernij en de morele vernedering van de plattelandsbevolking in het tsaristische Rusland. Het is een van de eerste (Russische) geslaagde pogingen tot het verfilmen van een literair werk. De film werd destijds geroemd om zijn realistische karakter, waarbij vooral Moskvins vertolking opviel. Hij werd pas in 1922 officieel uitgebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Moskvin op televisie komt.

Reageer