Graziano Mandozzi is acteur en componist.
Er zijn 8 films gevonden.

Filmriß

1994 | Thriller

Duitsland 1994. Thriller van Hans Bachmüller. Met o.a. Michael Degen, Renate Schroeter, Johanna Liebeneiner, Friedrich Schütter en Wolfgang Zerlett.

Verslaggever Degen ontwaakt met een verschrikkelijke kater - hij kan zich niet meer herinneren wat hij in de kleine uurtjes van de nacht gedaan heeft, er ontbreken bepaalde scènes aan een beeldenreeks als hij zijn geheugen pijnigt. Tegelijkertijd verneemt hij dat een jonge vrouw vermoord is, wier beeltenis hem bekend voorkomt. De schrik slaat hem om het hart en als hij zich in zijn vertrouwde omgeving begeeft, trekt hij allerlei verkeerde conclusies totdat de legpuzzel - met een verrassing - volledig is. Camerawerk van Peter C. Koop.

Suche Familie - zahle bar

1991 | Komedie

Duitsland 1991. Komedie van Marcus Scholz. Met o.a. Inge Meysel, Siegfried Kernen, Sabine Postel, Tamara Rohloff en Gerhard Olschewski.

Onderhoudende, onbenullige komedie over suikertantetje Meysel, die na jaren van afwezigheid in Zuid-Amerika terugkeert naar Hamburg en door drie inhalige neven beneveld wordt. Als ze de fortuinjagers doorziet, doet ze zich voor als armlastig. De familie laat haar algauw vallen. Ze ontmoet antiquair Krumm, die niet op haar geld uit is, maar die wel haar onaangename karaktertrekjes blootlegt. De waarheid is niet gemakkelijk te verwerken. Jammer dat het zo voorspelbaar is. Scenario van de regisseur en achter de camera stond Ingo Hamer.

Geister & Gäste - In memoriam Grand Hôtel Brissago

1989 | Muziek

Zwitserland 1989. Muziek van Isa Hesse-Rabinovitch. Met o.a. Jo Mihaly, Angelo Conti Rossini, Mario Botta, La Lupa en Tine Seebohm.

Een in wezen lyrisch, muzikaal en poëtisch werk, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de ruïnes en het park van een voornaam hotel in Tessin. In regen en storm zien we de spookbeelden van Tucholsky, Kästner, Mehring, Ball, Ringelnatz, Leoncavallo, Caruso, Tauber, Briand en Stresemann en de dichters, koks, architecten, maëstro's, zigeunermuzikanten, koorknapen, acteurs, obers en kamermeisjes die er ooit gewerkt hebben of er te gast waren. Een onthutsende, verwarrende film met een schitterende, dromerige sfeer. Deze film is ver verheven boven LE MAÎTRE DE MUSIQUE, een overschatte contemporaine Belgische film, omdat hij niet tegen elke prijs het grote publiek wil behagen en omdat hij een veel originelere filmstijl uitdraagt.

Lisa und die Riesen

1986 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1986. Familiefilm van Thomas Draeger. Met o.a. Eva Liebenheim, Sigfrit Steiner, Alexander Piele, Brigitta von Lersner en Nicole Schostak.

LISA UND DIE RIESEN is de tweede speelfilm van Thomas Draeger, die al de nodige ervaring heeft opgedaan met meer dan 40 kinderfilms voor de Duitse televisie. Wanneer de speelplaats van Lisa en haar vrienden verdwijnt probeert een zakenman de kinderen klant van zijn videotheek te maken. Maar de kinderen zien in dat dit geen vervanging van hun eigen fantasie kan zijn en maken zich op om hun eigen plek te heroveren.

Ich hatte einen Traum

1980 | Familiefilm

Duitsland 1980. Familiefilm van Rainer Boldt. Met o.a. Hildegard Wensch, Hans-Peter Korff, Marion Berndt, Ute Koska en Jochen Angerstein.

Een aardige kinderfilm. Plattelandskinderen op een kermis, bij een bruiloft en op de bres voor een blinde pianist. Oorspronkelijk voor tv gemaakt.

Gesche Gottfried

1978 | Misdaad, Drama, Historische film

Duitsland 1978. Misdaad van Karl Fruchtmann. Met o.a. Sabine Sinjen, Rolf Becker, Tilo Prückner, Wolf Roth en Willi Leyrer.

Deze tragische geschiedenis van seriemoordenares Gesche Gottfried (Sinjen) speelt in de gezapige Biedermeiertijd, waarin de beter gesitueerde Duitse burgers rond 1830 behoorlijk tevreden met zichzelf waren en geen oog hadden voor het miserabele leven van het lompenproletariaat. Gesche maakt met rattengif een einde aan het leven van in haar ogen een veertiental huichelaars. De maatschappij pikte het niet en zij werd na een proces ter dood veroordeeld. Voor de Dom van de hanzestad Bremen werd zij op 21 april 1831 onthoofd met een ferme slag van het zwaard, omringd door een joelende en op sensatie beluste menigte van 35.000 toeschouwers. Let op de 38-jarige Pr[KA3]uckner, die 25 jaar later een der bekendere gezichten van de Duitse tv zou worden o.a. als Eduard Holicek, assistent aan de zijde van Hauptkommissar Jan Casstorff (Robert Atzorn) in de serie TATORT uit de Hamburgse afleveringen. Het scenario is van regisseur Fruchtmann. Het camerawerk is van Günther Wedekind.

Krankensaal 6

1974 | Drama, Historische film

Duitsland 1974. Drama van Karl Fruchtmann. Met o.a. Helmut Qualtinger, Stefan Wigger, Zalman Leviush, Willi Leyrer en Gert Haucke.

De plaats van de handeling is een ziekenhuis in een armoedige provincieplaats in het tsaristische, absoluut geregeerde Rusland, waar het wemelde van de bespieders, verraders en geheime politie. Dokter Ragin (Qualtinger) maakt zich zorgen over zijn pati[KA3]ent Gromow (Wigger) op zaal zes. Gromow is een voormalige ambtenaar, die bazelt over de toekomst: hij predikt over de revolutie en heeft daarbij afschuwelijke nachtmerries en waanvoorstellingen. Hoe dicht was hij bij de waarheid... Een tour de force van de hoofdrollen en als film geschikt voor toneelliefhebbers. Het scenario is van regisseur Fruchtmann, die het toneelstuk van Anton Tsjechov uit 1891 bewerkte. Het stuk verscheen in het Nederlands onder de weinig verbazingwekkende titel Zaal zes. Het camerawerk is van Günther Wedekind.

Kaddisch nach einem Lebenden

1969 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1969. Drama van Karl Fruchtmann. Met o.a. Günter Mack, Rudolf Wessely, Zalman Leviush, Norbert Kappen en Walter Blum.

Peri (Mack) is een overlevende van de holocaust, die in Tel Aviv woont. Hij lijdt dagelijks aan het concentratiekampsyndroom. Met de lotgenoot Gurfinkel (Leviush) zoekt hij naar de spoorloos verdwenen Bach (Wessely), die hij plotseling op een straathoek tegenkomt als een onschuldig lam. De titel slaat op het dodengebed dat ook mag worden uitgesproken voor een overlevende van het vernietingskamp van de nazi's. Het scenario is van regisseur Fruchtmann, die de rolverdeling op een geloofwaardige en boeiende wijze liet presteren. Het camerawerk is van Günther Wedekind.