Marisa de Leza is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Valentina

1982 | Familiefilm

Spanje 1982. Familiefilm van Antonio José Betancor. Met o.a. Anthony Quinn, Jorge Sanz, Paloma Gómez en Marisa de Leza.

Een liefdesverhaal dat zich rond 1911 in een dorp in het noorden van Spanje afspeelt. Een jeugdfilm naar de roman Crónica de alba van Ramón J. Sender. Werd gevolgd door: 1919, CRÓNICA DEL ALBA in 1983.

La Otra orilla

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van José Luis Madrid. Met o.a. Marisa de Leza, Luis Dávila, José María Seoane en Antonio G. Escribano.

De lijken van de door geweld omgekomen man-echtgenote-minnares, die een driehoeksverhouding met elkaar onderhielden, leveren commentaar op het misdrijf. Dit zeer bijzondere thema mislukt als film door de middelmatigheid van de regisseur en de vertolkers.

La Gran coartada

1963 | Misdaad

Spanje 1963. Misdaad van José Luis Madrid. Met o.a. Arturo Fernández, Marisa de Leza, Luis Dávila en Carlos Ronda.

Een jongen krijgt een auto-ongeluk als hij samen met zijn baas reist. Er blijft wel een handkoffertje met veel geld achter.Een armzalige en slecht gemaakte film.

Destino: Barajas

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Ricardo Blasco. Met o.a. Germán Cobos, Marisa de Leza, Manuel Zarzo, Manolo Marán en Ricardo Valle.

Verschillende anekdotes die zich rondom het Madrileense vliegveld Barajas afspelen. Een liefdes-zedenschets, zonder pretenties maar ook onschadelijk.

El Traje de oro

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Julio Coll. Met o.a. Antonio Norrero, Alberto Closas en Marisa de Leza.

Twee stierenvechters die vanaf hun kinderjaren zijn bevriend, zijn nu in hun werk elkaars rivalen. Een afgezaagde en folkloristische film.

Expreso de Andalucía

1956 | Misdaad

Spanje 1956. Misdaad van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Vicente Parra, Jorge Mistral en Marisa de Leza.

Een drietal misdadigers beraamt de roof van gesmokkelde juwelen om ze daarna met de trein naar Madrid te verzenden. Een aanvaardbare detectivefilm.

El Sol sale todos los días

1955 | Drama

Spanje 1955. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Marisa de Leza, Enrique A. Diosdado, Mercedes Monterrey en Barta Barry.

Het persoonlijke drama van een hevig gefrustreerd man. Een wat vervelende film, maar curieus en verontrustend, en vooral zeer goed geregisseerd.

Juzgado permanente

1953 | Misdaad

Spanje 1953. Misdaad van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Marisa de Leza, José María Rodero, Rafael Romero Marchent en Elvira Quintillá.

De dader van een in Valencia gepleegde moord moet worden ontdekt. Een goede film waarmee Joaquín Luis Romero Marchent zijn regiedebuut maakte.

Fuego en la sangre

1953 | Romantiek

Spanje 1953. Romantiek van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Antonio Vilar, Marisa de Leza, María Dolores Pradera en Antonio Casas.

De man van een zieke vrouw wordt verliefd op een andere vrouw. Overdreven melodrama.

Sangre en el ruedo

1952 | Drama

Spanje/Mexico 1952. Drama van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Gustavo Rojo, Marisa de Leza, Lina Rosales en Ernesto Vilches.

Uit vriendschap voor zijn vriend besluit een jongen die studeert voor leraar, stierenvechter te worden. Vier maal wordt hij op de horens genomen, drie maal raakt hij gewond en dan te weten alle Weesgegroetjes die er worden gebeden. Het resultaat: niet te harden. In 1969 zou de Spaanse regisseur Rafael Gil een remake van deze film maken.

El Tirano de Toledo

1952 | Avonturenfilm

Italië/Spanje/Frankrijk 1952. Avonturenfilm van Henri Decoin en Fernando Palacios. Met o.a. Alida Valli, Pedro Armendáriz, Marisa de Leza en Gérard Landry.

In de 19de eeuw probeert een groep guerillastrijders de man die grote politieke invloed in Toledo heeft te verdrijven. Een sympathieke, maar onsamenhangende avonturenfilm.

Bajo el cielo de España

1952 | Komedie, Romantiek

Spanje 1952. Komedie van Miguel Contreras. Met o.a. Gustavo Rojo, Marisa de Leza, Lina Rosales en Julio Riscal.

De jonge Manuel kan maar niet kiezen tussen de muziek en de stieren. Uiteindelijk besluit hij tot het laatste, in deze domme, sentimentele komedie.

Día tras día

1951 | Komedie

Spanje 1951. Komedie van Antonio Del Amo. Met o.a. Mario Berriatúa, Marisa de Leza, Manolo Zarzo en Carmen Sánchez.

Een priester probeert twee Madrileense jongens weer op het goede pad te brengen. Een soort redemptoristisch drama, waarin zelfs de zedenschetsen mislukken.