Tian Feng

Acteur

Tian Feng is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ming Jian

1980 | Actiefilm, Romantiek

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Patrick Tam. Met o.a. Zheng Shaoqui, Xu Jie, Xu Shaoqiang, Tian Feng en Wei Quihua.

Een jonge zwaardvechter is op weg naar zijn beproevingskamp met een beroemde meester en hij ontmoet onderweg een schone Chinese op wie hij smoorverliefd wordt, terwijl hij niet weet dat het de dochter van de meester is. Verder krijgt hij te maken met arrogante aristocraten die hem naar het leven staan. Een eenvoudig plot om lange kleurrijke zwaardvechtscènes te tonen in een voor liefhebbers redelijk onderhoudende film. Patrick Tam is de verwesterlijkte mandarijnse naam Tan Jiaming en geldt als begenadigd genre-regisseur.

The Fate of Lee Khan

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van King Hu. Met o.a. Tian Feng, Li Lihua, Xu Feng, Hun Jin en Bay Ying.

De Yuan-dynastie is omver geworpen door de Mongolen in 1366, maar overal in het land zijn verzetshaarden tegen de wrede overheersers. De Mongoolse meester-spion Lee Khan (Tian Feng) reist met zijn zuster (Xu Feng) door China om aan de hand van verraad het verzet neer te slaan. Hij stijgt af bij de herberg van Wan (Li Lihua) en het 'feest' begint: intriges, spionage, verraad. Het dramatische spanningsveld speelt zich volgens het gevestigde patroon op één plaats en eindigt volgens de genre-traditie met een langdurige balletachtige eindscène. Soms doet film komisch aan, maar hij behoort tot de klassiekers in zijn soort, die in grote hoeveelheden rond 1975 geproduceerd werden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tian Feng op televisie komt.

Reageer