Stephen Lack is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Seeds of Tragedy

1990 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Martin Donovan. Met o.a. Jeff Kaake, Norbert Weisser, Michael Fernandes, Sarah Burton en Page Moseley.

Deze film volgt de coca[KA3]ine van het stadium dat het in de Andes geoogst wordt tot in de straten in L.A. waar het als geraffineerd product wordt verkocht. Onderweg is er verachtelijk verraad en aan het einde de gruwelijke moord op een hopeloze dealer. Daartussen een wanhopige moeder en een hulpeloos slachtoffer. Deze film is bedoeld als waarschuwing, die tegelijkertijd onderhoudend is, en gaat vooral in op de z.g. levensgevaarlijke commerci[KA3]ele aspecten van dit spul en te weinig naar de achtergronden waarom het verbouwd wordt en evenmin op het probleem dat er geen markt is zonder (Amerikaanse) vraag. De film is vlot van tempo, wordt behoorlijk gespeeld en is voor novicen onderhoudend. Scenario van Alex Lasker en camerawerk van Joey Forsyte.

All the Vermeers in New York

1990 | Romantiek, Experimenteel

Verenigde Staten 1990. Romantiek van Jon Jost. Met o.a. Emmanuelle Chaulet, Stophen Lack, Grace Phillips, Katherine Bean en Laurel Kiefer.

De liefdesgeschiedenis van twee mensen die elkaar ontmoeten in het Metropolitan Museum in New York, voor de schilderijen van Vermeer, wiens levens zo verschillend zijn dat hun liefde geen stand kan houden. Jon Jost houdt van landschappen en in deze film laat hij veel interieurs zien. Hij heeft tot nog toe veel korte en lange films gemaakt, maar is pas bekend geworden na SURE FIRE en deze film.

Dead Ringers

1988 | Thriller, Drama, Horror

Canada/Verenigde Staten 1988. Thriller van David Cronenberg. Met o.a. Jeremy Irons, Geneviève Bujold, Heidi von Palleske, Barbara Gordon en Shirley Douglas.

Al op jonge leeftijd koestert de eeneiige tweeling een, deels wetenschappelijke, belangstelling voor het andere geslacht, later worden de getalenteerde jongens gerenommeerde gynaecologen, waarbij het feit dat niemand ze uit elkaar kan houden goed van pas komt: zo kunnen ze hun sterke punten voor zichzelf en voor hun tweelingbroer inzetten. Maar dan wordt een van hen verliefd. Fascinerende psychologische horror van Cronenberg, die het voor zijn doen realistisch houdt en zo extra effectief is. Irons speelt de rollen van Beverly en Elliot subtiel en ijzersterk.

Perfect Strangers

1984 | Thriller

Verenigde Staten 1984. Thriller van Larry Cohen. Met o.a. Anne Carlisle, Brad Rijn, John Woehrle, Matthew Stockley en Stephen Lack.

De drie-jarige Stockley is er getuige van hoe beroepskiller Rijn een drugsdealer vermoordt. Zijn opdrachtgevers vinden dat het joch ook koud gemaakt moet worden en dus begint Rijn een verhouding met Stockleys mama Carlisle. Ex-man Woehrle (Stockley's echte vader) laat Carlisle schaduwen door een privé-detective, die prompt uit de weg geruimd wordt. Gelukkig is politieman Lack er nog. Een mat gespeelde film en de hoofdrolspeelster heeft wel beter werk laten zien.

Scanners

1981 | Horror, Thriller, Sciencefiction

Canada 1981. Horror van David Cronenberg. Met o.a. Jennifer O'Neill, Stephen Lack, Patrick McGoohan, Lawrence Dane en Charles Shamata.

'Scanners... Their thoughts can kill,' waarschuwt het affiche, en psychofarmaceut dr Ruth (Dane) wil aan het begin van de film best even uitleggen hoe dat in z'n werk gaat: scanners zijn personen die door telepathie (of beter gezegd 'door het verbinden van twee door ruimte gescheiden neurale stelsels') in staat zijn om bloedneuzen te veroorzaken of lichaamsdelen te laten verkolen of ontploffen. Cronenberg brengt de nare effecten vaardig in beeld en weet het fascinerende verhaal - een titanenstrijd tussen goede en slechte scanners - vakkundig en en verrassend op te bouwen.

Head On

1980 | Komedie, Erotiek

Canada 1980. Komedie van Michael Grant. Met o.a. Sally Kellerman, Stephen Lack, John Huston, Lawrence Dane en John Peter Linton.

Een merkwaardige vermenging van komediedrama, waarin Kellerman en Lack elkaar ontmoeten na een auto-ongeluk (een botsing bovenop elkaar; symbolisch?) en elkaars seksfantasie[KA3]en bevredigen door het spelen van bizarre spelletjes. Duister, ambitieus, maar weinig overtuigend en niet geslaagd. In 1985 werd de film uitgebracht in de VS onder de titel FATAL ATTRACTION (heeft niets te maken met zijn beroemde titelgenoot uit 1987) en bekort met 10m; daarna hebben de producenten het 'geboortejaar' van de film verschoven naar 1987 door het auteursrecht in dat jaar in een produktiemaatschappijtje onder te brengen.

L'ange et la femme

1977 | Drama, Experimenteel, Fantasy, Horror

Canada 1977. Drama van Gilles Carle. Met o.a. Carole Laure, Lewis Furey, Jean Comtois, Stephen Lack en Stephen J. Roth.

Irritante, holle psychologische film met Laure als een naaktdanseres die op straat door gangsters wordt neergeschoten, en vervolgens door engel Furey weer tot leven wordt gewekt. Opgenomen in 17 dagen met een klaarblijkelijk antieke zwart-wit camera, is deze narcistische bespiegeling van Carle hoogstens interessant voor fans van Carole Laure. Onvoorwaardelijke, absoluut niet kieskeurige fans, weliswaar.