Oleg Borisov

Acteur

Oleg Borisov is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Luna Park

1992 | Komedie

Frankrijk/Rusland 1992. Komedie van Pavel Lungin. Met o.a. Andrei Goutine, Oleg Borisov, Natalia Egorova, Nonna Mordioukova en Michael Goloubovich.

Russisch-Franse productie over een twintig-jarige, gespierde, neo-nazistische Russische skinhead en jodenhater (Goutine) in de post-perestrojkatijd, die dweept met Schwarzenegger. Na een zoektocht komt hij erachter dat zijn vader Naoum (Borisov) een jood is. Via het personage van de briljante Naoum maakt de kijker kennis met het onmenselijke, zede- en radeloze Russische leven in de uiteengespatte Sovjetunie. De staat is weggevallen als zekerheid, en velen zoeken soelaas in extremistische uitspattingen. Jammer dat het scenario van regisseur Lounguine zo zwak is en dat het resultaat, een mengsel van surrealisme, zwarte humor en geweld, vaak irritant overkomt. Tweede film van Lounguine, die met zijn debuut TAXI BLUES enkele jaren eerder hoge ogen gooide.

Afganski izlom

1991 | Avonturenfilm

SU/Italië 1991. Avonturenfilm van Vladimir Bortko. Met o.a. Michele Placido, Tatiana Dogileva, Michail Zhigalov, Filipp Yankovski en Aleksei Serebriakov.

Deze film ging zowel in première als miniserie op de buis en als speelfilm in de bioscoop. Een oorlogsdrama over de Russische aftocht uit Afganistan na negen jaar oorlog. Geheel op locatie opgenomen in Turkistan en Leningrad. Placido speelt stoïcijns de rol van een majoor die door een kwaadaardige kolonel op verschillende missies gestuurd wordt om de terugtrekkende Russische flank te beschermen. Regisseur Bortko had zware kritiek op de Russische inmenging en is er in geslaagd om in deze film een sfeer van droefgeestigheid en verslagenheid te scheppen. De ondergeschikte plots zijn zwak en de verhouding tussen de getrouwde Placido en een blonde verpleegster is niet interessant, behalve als de wreede, naar seks hongerende kolonel er zich mee bemoeit. De gevechtsscènes zijn indrukwekkend, maar het slot is teleurstellend. Ook bekend als AFGHAN BREAKDOWN.

Otzy

1988 | Drama

SU 1988. Drama van Arkadi Serenko. Met o.a. Boris Shcherbakov, Oleg Borisov, Galina Bulgakova, Irina Rozanova en Alexander Feklistov.

Een karakterstudie van een laffe meeloper, die bereid is alles te doen voor zijn carrière. Een verhaal over de opkomst en ondergang van een cynische baantjesjager.

Parad Planet

1985 | Drama, Fantasy

SU 1985. Drama van Vadim Abdrasjitov. Met o.a. Oleg Borisov, Pyotr Zaichenko, Sergei Shakurov, Alexei Zharkov en Sergei Nikonenko.

Een zeer boeiende film over een groep mannen met zeer verschillende achtergrond, die elkaar leren kennen tijdens oefeningen van de vrijwillige landweer. Twee jaar later komen ze weer samen voor herhalingsoefeningen, waarbij hun groep wordt gedood en opdracht krijgt te verdwijnen. Met al zijn symboliek en surrealisme is de film een doorslaand succes. Amerikaanse titel: PARADE OF THE PLANETS.

Astanowilsja Pojesd

1982 | Drama

SU 1982. Drama van Vadim Pojesd. Met o.a. Oleg Borisov, Anatoly Solonitsin en Nina Rusianova.

Bij een treinongeluk komt de machinist om. Hij wordt als een held vereerd. De officier van justitie denkt er echter anders over en voert een eenzaam gevecht tegen de verdoezeling van de waarheid. Verrassend kritische kijk op de tere plekken in de Russische samenleving.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oleg Borisov op televisie komt.

Reageer