Matthew Tabak is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Point of Origin

2002 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 2002. Drama van Newton Thomas Sigel. Met o.a. Ray Liotta, John Leguizamo, Colm Feore, Cliff Curtis en Bai Ling.

Brandweercommandant John Orr kan als geen ander de oorzaak van een brand achterhalen. En indien aangestoken, ook het motief van de dader bepalen. Hij wordt daarom ingeschakeld om een hardnekkige pyromaan op te sporen.

Auggie Rose

2000 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 2000. Thriller van Matthew Tabak. Met o.a. Jeff Goldblum, Anne Heche en Nancy Travis.

De in een midlifecrisis verkerende John Nolan is op een avond getuige van een winkeloverval, waarbij verkoper Auggie Rose in zijn armen sterft. Het gebeuren laat hem niet meer los en hij begint inlichtingen over de dode in te winnen: Auggie Rose was een ex-gedetineerde die, behalve een correspondentievriendin, geen familie meer had. Wanneer een buurman Nolan voor Rose aanziet, kruipt Nolan steeds meer in de huid van Rose.

Short Story Cinema: The Investigator

1994 | Film noir, Fantasy

Verenigde Staten 1994. Film noir van Matthew Tabak. Met o.a. Vincent D'Onofrio, Anne Heche, Dayton Callie, Frank Collison en Claude File.

Op een avond, gewoon op straat, ontmoet priv[KA1]e-detective Ephraim McDoogall (D'Onofrio) een mysterieuze vrouw in het wit. Vanaf dat ogenblik begint voor hem een Kafkaiaanse nachtmerrie. Hij kan zijn gedachten niet meer bij zijn werk houden. Dan krijgt hij van een sandwichman een pamflet waarop enkel de woorden De rode deur staan. Wat of waar is deze rode deur en wat zal hij erachter vinden? Surrealistische film noir die vooral werkt door de reacties van het wereldvreemde hoofdpersonage. Het scenario werd geschreven door regisseur Tabak, die zich inspireerde op het verhaal The Green Door van O'Henry. Een beloftevol debuut gefilmd door Harris Savides. Dolby S.R. Digital.