Jan Halldoff

Regisseur

Jan Halldoff is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Lämna mig inte ensam

1979 | Drama

Zweden 1979. Drama van Jan Halldoff. Met o.a. Lena Löfstrom, Anki Lidén, Nicola Janic, Pelle Lindbergh en Gunvor Pontén.

Om haar vakantie met een werkloos vriendje naar Ibiza te kunnen betalen, gaat een schoolmeisje over tot straatprostitutie. Na conflicten met haar ouders en haar vriend trekt ze in bij een pooier. Zijn slechte behandeling van een andere hoer doet haar tenslotte besluiten uit 'het leven' te stappen. Deze merkwaardige en weinig overtuigende film geeft de 15-jarige heldin geen enkele motivatie mee, noch sociaal noch psychologisch, en wekt de indruk dat ze met onverschillig doorzetttingsvermogen precies weet wat ze doet, al vanaf de eerste klant. Dat kan, maar het maakt haar belevenissen volstrekt willekeurig.

Firmafesten

1973 | Komedie

Zweden 1973. Komedie van Jan Halldoff. Met o.a. Lauritz Falk, Lars Amble, Diana Kjaer, Nils Hallberg en Lars Berghagen.

Werknemers van een firma vieren de verhuizing naar nieuwe gebouwen. Vrouwen noch echtgenoten worden uitgenodigd, de alcohol zorgt ervoor dat remmingen wegvallen en ieder zijn ware gelaat toont. Koppeltjes verdwijnen naar kleinere kantoorruimten en de vertrouwde stereotiepen laten zich gelden. Tweede helft van de film blijft stilstaan bij de eenzaamheid en de weerloosheid van vele gasten. Ouwe rot Holldoff geeft schitterend de bitterheid, het zelfbeklag en het ongelukkige seksleven van een rijke, materialistische samenleving weer.

Rötmȧnad

1970 | Erotiek

Zweden 1970. Erotiek van Jan Halldoff. Met o.a. Carl-Gustaf Lindstedt, Ulla Sjöblom, Christina Lindberg, Ernst Günther en Ulf Palme.

Een door zijn vrouw verlaten plattelandskapper leeft vredig met zijn fraai gevormde tienerdochter, als zijn echtgenote na jaren terugkeert en de kapsalon in een bordeel transformeert. Hij probeert haar te vermoorden, maar de dochter is hem voor en neemt de leiding over. Deze zwarte komedie is met durf geregisseerd en met komische schlemieligheid geacteerd door Lindstedt, maar zijn voornaamste bestaansreden ligt in de opmerkelijke anatomie van Lindberg, die méér aandacht krijgt dan alle intriges.

En Dröm om frihet

1970 | Drama

Zweden 1970. Drama van Jan Halldoff. Met o.a. Per Ragnar, Stig Tornblom, Ann Norstedt, Elisabeth Nordkvist en Bo Halldoff.

Jongeman komt na twee jaar uit de gevangenis, vastbesloten zich aan de maatschappij aan te passen. Hij overvalt echter onder invloed van een oudere criminele gabber een bank. Documentair gefilmde speelfilm, met heel wat vragen over de manier waarop Zweden in de jaren zestig zijn sociaal onaangepasten behandelde.

Korridoren

1968 | Drama

Zweden 1968. Drama van Jan Halldoff. Met o.a. Per Ragnar, Agneta Ekmanner, Ȧke Lindström, Inga Landgré en Gunnar Björck.

Een idealistische jonge arts in een groot Stockholms ziekenhuis raakt in een crisis, omdat zijn werk hem onvoldoende tijd en energie overlaat voor het zinvol begeleiden van zieken. Morele conflicten in zijn privé-leven en zijn voortdurende overwerktheid leiden tot een zenuwinstorting waarna hij zich uit zijn praktijk terugtrekt en zich aan wetenschappelijk onderzoek gaat wijden. De gewoonlijk meer handig-bekwame dan bezielde regisseur overtreft zichzelf in zijn documentaire benadering van de onpersoonlijke ziekenhuisroutine, met steun vóór en achter de camera van echte artsen. De film levert zinnige stof tot discussie op. Een intense en overtuigende hoofdrol van de jeugdige Ragnar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Halldoff op televisie komt.

Reageer