Janusz Bukowski is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sara

1997 | Actiefilm, Romantiek

Polen/Frankrijk 1997. Actiefilm van Maciej Slesicki. Met o.a. Agnieszka Wlodarczyk, Boguslaw Linda, Marek Perepeczko, Cezary Pazura en Stanislaw Brudny.

De veertig-jarige beroepsmilitair Leon (Linda) keert na een lange periode van dienst terug naar huis. Zijn dochtertje vindt zijn wapen, speelt ermee, het gaat af waarop het kind morsdood is. Leon gaat door zijn verdriet drinken en zijn vrouw laat zich van hem scheiden. Peetvader Jozef (Perepeczko) biedt Jozef Leon aan om lijfwacht te worden van zijn zestien-jarige dochter Sara (Wlodarczyk), die zich hevig verzet. Als hij haar het leven redt verandert de verhouding, die culmineert in een romance. Als Sara zwanger raakt, riskeert Leon zijn leven. Het scenario van regisseur Slesicki kan niet revolutionair genoemd worden, maar hij heeft het verhaal boeiend verfilmd en de spelprestaties houden de aandacht van de kijker vast. Het camerawerk is van Andrzej Ramlau.

Porwanie

1985 | Familiefilm, Avonturenfilm

Bulgarije/Polen 1985. Familiefilm van Stanisław J[KA10]edryka. Met o.a. Dyoko Rosič, Tzvetana Maneva, Kosta Tzonev, Dosio Dosyev en Janusz Bukowski.

Avonturenfilm over een internationale groep kinderen die hun vakantie doorbrengen aan de Zwarte Zee. Zij proberen een oud schip te redden en achtervolgen de dief van een kostbare ikoon. Het is jammer dat de film iets van zijn naïeve charme verliest door het ingewikkelde plot.

Zaraza

1972 | Drama

Polen 1972. Drama van Roman Załuski. Met o.a. Tadeusz Borowski, Janusz Bukowski, Stanisław Michalski, Jolanta Wanat en Maciej Rayzacher.

Een jonge arts ontdekt op een dag een geval van pokken. Niemand wil hem echter geloven. In plaats van onmiddellijk en efficiënt maatregelen te treffen, wordt veel energie verspild aan het overwinnen van onverschilligheid, aarzeling, apathie en bureaucratie. Als het gevaar voor een epidemie geweken is en de onderscheidingen worden uitgedeeld, zijn degenen die zich ervoor hebben ingespannen niet aanwezig. Een opmerkelijk kritische film voor die dagen.