Ove Sprogöe

Acteur

Ove Sprogöe is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hip Hip Hurra!

1987 | Drama, Historische film, Biografie

Noorwegen/Zweden/Denemarken 1987. Drama van Kjell Grede. Met o.a. Stellan Skarsgård, Lene Bröndum, Helge Jordal, Pia Wieth en Morten Grunwald.

Een geslaagde poging om de levensstijl weer te geven van de schilders- en schrijverskolonie die rond de eeuwwisseling op het Deense schiereiland Skaw impressionistische Europese invloeden trachtte te negeren. De centrale figuur is de schilder P. Sören Kröyer, een soort eeuwige puber, die flirt met het geluk, een naïeve kerkorganiste zwanger maakt en trouwt met een ontrouwe, mooie vrouw. Ook andere personages in deze technisch hoogstaande produktie geven aanleiding tot aardig wat symbolische toespelingen.

Mord i mörket

1986 | Misdaad

Denemarken 1986. Misdaad van Sune Lund-Sörensen. Met o.a. Michael Falch, Ove Sprogöe, Ole Ernst, Morten Grunwald en Tommy Kentner.

Een stevig drinkende, rokkenjagende en saxofoonspelende misdaadreporter in Kopenhagen snelt een tienermeisje te hulp dat tot prostitutie en heroïneverslaving werd gedwongen. Haar vriendje wordt vermoord en de journalist wordt verdacht door de politie. De kijker weet echter beter en geniet van de sentimentele afloop. Vakkundig in beeld gebracht waarbij de clichés van het genre handig omzeild worden.

Den Forsvundne Fuldmaegtig

1971 |

Denemarken 1971. Gert Fredholm. Met o.a. Ove Sprogöe en Bodil Kjer.

Volkse, maar onderhoudende satire op de leefgewoonten van de middenstand in de Deense welvaartsstaat. Debuutfilm van Fredholm, gebaseerd op een 35 jaar eerder gepubliceerd boek van Hans Scherfig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ove Sprogöe op televisie komt.

Reageer