Michael Tolan: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

The Turning

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van L.A. Puopolo en L. A. Puopolo. Met o.a. Karen Allen, Raymond J. Barry, Michael Dolan, Tess Harper en Gillian Anderson.

Na vier jaar afwezig geweest te zijn en in kringen van neo- nazi`s te hebben verkeerd, keert Clifford Harnish (Dolan) terug naar huis. Thuis is een gehucht dat Pocahontas heet en in Virginia ligt. Hij ontdekt dat zijn moeder (Harper) gedeprimeerd is en haar heil in de fles zoekt, terwijl zijn vader (Barry) een ander pad is ingeslagen met een nieuwe vriendin, Glory Lawson (Allen). Zijn ouders gaan scheiden, maar voor het definitief zo ver is wil Cliff er wat aan doen. Cliff meent dat het Glory`s schuld is en probeert haar te verjagen, maar zij besluit zijn vader ermee te confronteren. In de film wordt oeverloos gekletst, het tempo is super traag en het onderwerp nauwelijks interresant. Deze film, waarmee flink gerommeld is, had een aantal werktitels: HOME FIRES BURNING en POCAHONTAS, VIRGINIA en kwam uiteindelijk direct uit op de videoband, kijkers in het thuisland (Amerika) verlokkend met de rol sexy rol van Anderson als April Cavanaugh, een serveerster, die in een ondeugende sc[KA2]ene te zien is. Kijkers hebben het de distributeur van de video met deze misleidende lokker zeer kwalijk genomen, want de populaire Anderson (uit X-FILES), die hier haar opwachting maakt in een speelfilm, is nauwelijks een kwartier in de film te zien. Het scenario is van regisseur Puopolo en Chris Ceraso. Het camerawerk is van J. Michael McClary.

Liberace: Behind the Music

1988 | Biografie, Drama

Canada​/​​Verenigde Staten 1988. Biografie van David Greene en David Green. Met o.a. Victor Garber, Saul Rubinek, Michael Dolan, Maureen Stapleton en Shawn Levy.

De geschiedenis van zanger-pianist Liberace, gezien door de ogen van zijn manager Seymour Heller. Vanaf zijn debuut als pianist in een bordeel volgen we zijn weg naar de top. Tijdens een optreden in een restaurant wordt hij benaderd door Heller die belooft zijn carrière in goede banen te leiden. Er volgt een mislukte liefde en hij daagt een krant voor de rechtbank die hem van homoseksualiteit beschuldigt. Haast gelijktijdig gedraaid met de andere bio-film LIBERACE. Deze versie gaat echter dieper in op de homoseksualiteit van de entertainer en zijn uiteindelijke dood in 1987 als gevolg van AIDS. Garber is goed, maar vertoont weinig fysieke gelijkenis met Liberace. Rubinek als Heller steelt de show. Gavin Lambert verwerkte opvallend weinig shownummers in zijn scenario. Camerawerk van René Verzier. Ook bekend als BEHIND THE MUSIC.

Light of Day

1987 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1987. Muziek van Paul Schrader. Met o.a. Michael J. Fox, Gena Rowlands, Joan Jett, Michael McKean en Thomas G. Waites.

Sentimenteel melodrama over broer Fox en zus Jett die samen een rockband hebben, ruzie maken en uit elkaar gaan om zich uiteindelijk op het sterfbed van hun moeder Rowland te verzoenen. De groezelige sfeer van de arbeiderswijk in Cleveland wordt goed weergegeven, maar het scenario van Schrader valt uiteen in schematische tekeningen en kan niet gered worden door een al te zwakke Fox in zijn eerste dramatische rol. Rowland als de calvinistische moeder is zeer goed, maar de grote openbaring van de film was rockzangeres Jett, die bewijst een sterke persoonlijkheid te bezitten als actrice. John Bailey filmde de sobere beelden en de score van Newman mag er best wezen.

Hamburger Hill

1987 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1987. Oorlogsfilm van John Irvin. Met o.a. Anthony Barrile, Don Cheadle, Michael Dolan, Don James en M.A. Nickles.

Koele, klinische en soms wat prekerige reconstructie van een slachtpartij in Vietnam in 1969. Troepen van de 101e Airborne Divisie leveren een strijd op leven en dood met de vijand om de heuvel (zie titel). Authentiek, met vakkundig gemaakte gevechtsscènes, maar weinig emotie. Scenario van Jim Carabatsos.

Solomon Northrup's Odyssey

1984 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1984. Historische film van Gordon Parks. Met o.a. Avery Brooks, Rhetta Greene, John Saxon, Mason Adams en Janet League.

Een ontroerend drama over een in het noorden van de V.S. geboren vrije zwarte man (Brooks), een begaafd vioolspeler en timmerman, die in 1841 in New York wordt ontvoerd en in New Orleans als slaaf wordt verkocht aan wrede plantagebezitters. Twaalf jaar lang is hij tot slavernij gedwongen en maakt allerlei narigheid mee. Een met zorg en overtuiging gemaakte film, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Naar het gelijknamige boek. Gemaakt voor het Amerikaanse kabelkanaal PBS. Voor Europese kijkers te lang en te melodramatisch. Ook bekend als HALF SLAVE, HALF FREE.

Loose Change

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Jules Irving. Met o.a. Cristina Raines, Season Hubley, Laurie Heineman, Theodore Bikel en John Getz.

Mini-serie in drie delen. Een matig boeiende serie over drie vriendinnen en hoe het hen in de volgende tien jaar in hun werk maar vooral hun liefdesaffaires vergaat. Vergeten maar.

The 300 Year Weekend

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Victor Stoloff. Met o.a. William Devane, Michael Tolan, Sharon Laughlin, Roy Cooper en Gabriel Dell.

Druilerig drama over een marathon-bijeenkomst lijkt inderdaad 300 jaar te duren.

Night Terror

1977 | Thriller

Verenigde Staten 1977. Thriller van E.W. Swackhamer. Met o.a. Valerie Harper, Richard Romanus, Nicholas Pryor, John Quade en Michael Tolan.

Huisvrouw Harper versus psychopaat Romanus die eerder een politieman doodschoot - een incident waarvan Harper getuige was. Weer zo'n thriller rond een meedogenloze achtervolging die in de laatste meters tot de gebruikelijke ontknoping komt.

The Deadly Cure

1975 | Misdaad

Verenigde Staten 1975. Misdaad van James Sheldon. Met o.a. Rock Hudson, Susan Saint James, Michael Tolan, Michael Constantine en John Schuck.

Goed doordachte, spannend opgebouwde film waarin een politiecommissaris die is opgenomen in een ziekenhuis, getuige is van een moord, maar door alle tegensprekingen en verdovende medicijnen aan het twijfelen wordt gebracht. Het verhaal is geen compliment voor de heren doktoren, maar het is onderhoudend om naar te kijken. Scenario van Richard Danus.

The 300 Year Weekend

1971 |

1971. Victor Stoloff. Met o.a. Gabriel Dell, Roy Cooper, Sharon Laughlin, Michael Tolan en William Devane.

Goed doordachte, spannend opgebouwde film waarin een politiecommissaris die is opgenomen in een ziekenhuis, getuige is van een moord, maar door alle tegensprekingen en verdovende medicijnen aan het twijfelen wordt gebracht. Het verhaal is geen compliment voor de heren doktoren, maar het is onderhoudend om naar te kijken. Scenario van Richard Danus.

The Lost Man

1969 | Misdaad

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Robert Alan Aurthur. Met o.a. Sidney Poitier, Joanna Shimkus, Al Freeman jr, Michael Tolan en Leon Bibb.

Een modernisering van ODD MAN OUT die niet goed loopt en waarin de Ierse achtergronden zijn overgebracht naar het hedendaagse zwarte probleemgebied. Er zit spanning in, maar het werkt eigenlijk niet. Poitier, Shimkus en Freeman zijn goed.

Perilous Voyage

1969 | Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1969. Actiefilm van William Graham. Met o.a. Michael Parks, William Shatner, Michael Tolan en Louise Sorel.

Een revolutionair gijzelt de passagiers van een boot. Stereotiepe personages en het scenario bevat niets nieuws.

John and Mary

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Peter Yates. Met o.a. Dustin Hoffman, Mia Farrow, Michael Tolan, Sunny Griffin en Stanley Beck.

Op een zaterdagmorgen ontwaakt Mary naast John, een man die ze de avond daarvoor heeft ontmoet en met wie ze de nacht heeft doorgebracht. Beiden voelen zich na het ontwaken niet op hun gemak en proberen er door een gesprek achter te komen met wie ze nu eigenlijk te doen hebben. Als een ex-vriendin van John belt, wordt Mary jaloers en verlaat kwaad de woning. Ze vergeet echter haar eigen sleutel en moet weer terug. (IdH/VPRO Gids)

The Greatest Story Ever Told

1965 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1965. Avonturenfilm van George Stevens. Met o.a. Charlton Heston, Caroll Baker, Angela Lansbury, Sidney Poitier en Shelley Winters.

Het leven van Christus wordt hier voorgesteld als een Boeketreeks-verhaal en opgeluisterd met spectaculaire beelden en tientallen bekende gezichten, die meestal miscast zijn en soms maar één zinnetje te zeggen hebben. Het valt te betwijfelen of God gelukkig zal zijn met Von Sydow als zijn gekwelde zoon, en John Wayne speelt als Romeinse soldaat aan het kruis van Christus de belachelijkste rol uit zijn loopbaan. Er werd heel wat geld gestoken in deze productie, die door de langdradigheid het evangelie meer kwaad dan goed zal doen. In Amerika werd de film trouwens ingekort tot 141m. In Europa rouleren versies van 195m en 225m. Een totaal nutteloze big- budget-film, met prachtige beelden van William C. Mellor en Loyal Griggs en een adembenemende score van Alfred Newman, maar een vervelend scenario van Stevens en James Lee Barrett. Gedraaid in Ultra Panavision 70.

Hiawatha

1952 | Familiefilm, Western

Verenigde Staten 1952. Familiefilm van Kurt Neumann. Met o.a. Vincent Edwards, Keith Larsen, Michael Tolan en Yvette Dugay.

De Longfellow-klassieker, maar dan goedkoop en gemaakt voor de jeugd.