Michael Kitzberger

Producer

Michael Kitzberger is producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Homo Sapiens

2016 | Documentaire

Zwitserland/Duitsland/Oostenrijk 2016. Documentaire van Nikolaus Geyrhalter.

Minimalistische film van de Oostenrijker Geyrhalter (Our Daily Bread), waarin hij de kijker trakteert op eindeloze montagebeelden van ooit door mensenhand gemaakte maar inmiddels verlaten en overwoekerde plekken. Zonder muziek, zonder commentaar en vooral zonder mensen (wat de titel nogal ironisch maakt). Niet ieders kopje thee, maar door de composities en de geluidstrack (met wind, vogels en regen, heel veel regen) ook betoverend en intrigerend. Een beetje als het opwaaiende plastic zakje in American Beauty, maar dan een film lang.

Master of the Universe

2013 | Documentaire

Oostenrijk/Duitsland 2013. Documentaire van Marc Bauder.

Documentaire van Marc Bauder over bankier die terugdenkt aan de tijd waarin de banken voor het eerst op grote schaal met computers gingen werken.

Donauspital

2012 | Documentaire

Oostenrijk 2012. Documentaire van Nikolaus Geyrhalter.

Portret van de dagelijkse gang van zaken in een van de grootste, zwaar geautomatiseerde ziekenhuizen van Europa.

Michael

2011 | Drama

Oostenrijk 2011. Drama van Markus Schleinzer. Met o.a. Michael Fuith, Christine Kain, Gisella Salcher en Ursula Strauss.

De banaliteit van het kwaad, heet het sinds Hanna Arendts boek over het Eichmannproces, verwijzend naar de alledaagsheid van de dader. Markus Schleinzers portret van een pedofiel laat precies dat zien: het dagelijks leven van de dader en zijn slachtoffer, in alle rust geobserveerd. In elke scène voel je de verwoestende invloed van het hoofdpersonage op de levens van anderen. Maar pas in het zwart na de laatste seconde van de film word je gevloerd door de volle monsterlijke waarheid van wat je hebt gezien.

7915 km

2008 | Documentaire

Oostenrijk 2008. Documentaire van Nikolaus Geyrhalter.

Documentaire over de mensen die langs de route van de Parijs / Dakar rally wonen, veelal arme Afrikanen die het gemotoriseerde circus met verbazing en boosheid gadeslaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Kitzberger op televisie komt.

Reageer