Trond Høines

Cameraman

Trond Høines is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Ice Dragon

2012 | Jeugdfilm, Drama

Zweden 2012. Jeugdfilm van Martin Högdahl. Met o.a. Philip Olsson, Feline Andersson, Lisbeth Johansson en Malin Morgan.

De elfjarige Mik woont met zijn vader, een alcoholistische metaldrummer, en oudere broer in Stockholm. Na een crisis wordt hij door jeugdzorg naar zijn tante Lena op het platteland gestuurd. Goedbedoelde jeugdfilm naar boek van Mikael Engström is fataal gehandicapt door de beroerde scenarioadaptatie. Potentieel zeer interessante personages (Lena, Miks vader) blijven jammerlijk plat. Toch laat de fraai in 'Scope gefotografeerde film een positief gevoel na. Sterke, atypisch heavy muziek van ex-In Flames-gitarist Jesper Strömblad, tevens metaldrummer en alcoholist.

Arme Riddere

2011 | Komedie, Misdaad

Noorwegen 2011. Komedie van Magnus Martens. Met o.a. Kyrre Hellum, Mads Ousdal en Henrik Mestad.

Arme Oscar ontwaakt bebloed in een stripclub, met een shotgun in zijn handen en acht verse lijken om hem heen. In het politieverhoor legt hij uit hoe hij daar terecht is gekomen: met drie collega's won hij een groot geldbedrag, maar door jaloezie en wantrouwen kwamen ze al snel tegenover elkaar te staan. Met een gigantisch bloedbad tot gevolg. Stijlvolle misdaadkomedie die leentjebuur speelt bij klassiekers als Fargo, The Usual Suspects en Pulp Fiction. Jammer alleen van al die onnodige plottwists. Naar een verhaal van misdaadauteur Jo Nesbo (Headhunters).

The Man Who Loved Yngve

2008 | Drama

Noorwegen 2008. Drama van Stian Kristiansen. Met o.a. Rolf Kristian Larsen en Ole Christoffer Ertvåg.

Jari komt nieuw op school in het Noorse Stavanger waar hij al vlug zijn weg vindt. Hij maakt vrienden en krijgt een vriendin. Maar op een dag komt er een nieuwe jongen, Yngve, op school die een vreemde aantrekkingskracht op hem uitoefent.

Pitbull terrier

2005 | Komedie, Familiefilm

Noorwegen 2005. Komedie van Arild Fröhlich. Met o.a. Vetle Næss, Jørgen Foss, Petrus A. Christensen, Robert Lindahl Haug en Kristin Skogheim.

De Noorse regisseur Fröhlich, van oorsprong documentairemaker, doet zijn achternaam eer aan met deze in Lillehammer opgenomen jeugdfilm die werd bekroond met meerdere prijzen. Buitenbeentje Jim (Christensen) wordt opgevoed door zijn moeder, die lijdt aan angstaanvallen en het huis niet verlaat. Op school is kleine Jim het pispaaltje, en alsof dat allemaal nog niet voldoende ellende is, wil nieuwe klasgenoot Terje (Foss) per se vriendjes met hem zijn. 'Pitbull' Terje lijdt aan obesitas en uit zijn frustraties in agressief gedrag. Deze aandoenlijke kindervriendschapskroniek heeft als bonus vindingrijke animatiescènes waarin Jims ideale Playmobil-wereld tot leven komt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Trond Høines op televisie komt.

Reageer