Josef Sebánek

1915 -1977 Acteur

Josef Sebánek (1915-1977) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ecce homo Homolka

1969 | Komedie

Servië en Montenegro 1969. Komedie van Jaroslav Papousek. Met o.a. Josef Sebánek, Marie Motlova, Helena Ruzicková en Frantisek Husak.

De komische belevenissen van een gewichtige familie (iedereen weegt rond de 100 kg) op een doodgewone zondag.

Hoří, má panenko

1968 | Komedie

Servië en Montenegro 1968. Komedie van Milos Forman. Met o.a. Jan Vostcril, Josef Sebánek, Josef Valnoha, Josef Kolb en Václav Stöckel.

Een bejubelde, satirische komedie over een bal van de plaatselijke brandweer in een provinciestadje, dat omslaat in een ramp. De prijzen worden gepikt, geen enkel meisje wil deelnemen aan de Miss-verkiezingen en als het brandalarm afgaat, weet niemand hoe lang geleden het is afgegaan. In feite een aaneenrijging van komische en vaak onnozele effecten, maar hij geeft op een meesterlijke wijze de duffe sfeer en de bekrompen mentaliteit weer van een maatschappij die zucht onder het juk van fantasieloze communisten. Het scenario is van de regisseur, Jaroslav Papousek, Ivan Passer en Václav Sasek. Het camerawerk is van Miroslav Ondricek. In 1968 vertrok Forman naar Amerika, waar hij onder andere succes had met ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST, HAIR, RAGTIME en AMADEUS. Ook bekend als THE FIREMEN'S BALL.

Loves of a Blonde

1965 | Romantische komedie

Servië en Montenegro 1965. Romantische komedie van Milos Forman. Met o.a. Hana Brejchová, Vladimír Pucholt, Vladimír Mensík, Jan Vostrcil en Milada Jezková.

In de jaren zestig is de schoenenfabriek in de Tsjechische arbeidersstad Zruc het domein van vrijwel uitsluitend vrouwen. Zoals elk van hen hoopt de blonde Andula (Brejchová) dat haar sombere toekomstverwachtingen worden tegengesproken en de ware Jacob zich toch nog aan haar openbaart. Zou misschien amusante pianist op doorreis Milda (Pucholt) de grijze monotonie van deze goede volksdochter van Lenin kunnen opfleuren? Forman, ten tijde van de Tsjechische New Wave al niet gediend van autoritaire ideologieën, observeert zijn afgematte antiheldin met de polslittekens en de kijker weet voldoende.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Josef Sebánek op televisie komt.

Reageer