Murray Salem

Acteur, Scenarist

Murray Salem is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Kindergarten Cop

1990 | Komedie, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Komedie van Ivan Reitman. Met o.a. Arnold Schwarzenegger, Pamela Reed, Penelope Ann Miller, Linda Hunt en Richard Tyson.

Regisseur Ivan Reitman doet net als in zijn grootste film Ghostbusters komedie en geweld hand in hand gaan. Schwarzenegger is de titelheld die verzeild raakt in de peuterklas wanneer hij met politiepartner (Reed) op zoek is naar het zoontje van drugshandelaar (Tyson in een uitstekende rol). Actrice Penelope Ann Miller (zelden opvallend, maar altijd solide aanwezig in uiteenlopende films als The Gun in Betty Lou's Handbag, Chaplin en The Relic) blijkt geknipt voor de rol van crèche-leidster. Reitman, grotendeels verantwoordelijk voor de komische wending in Schwarzeneggers carrière, maakte met hem tevens Twins en Junior.

Riding High

1980 | Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1980. Actiefilm van Ross Cramer. Met o.a. Eddie Kidd, Irene Handl, Murray Salem, Marella Openheim en Bill Mitchell.

Kidd speelt in deze leuke film een jonge motorfanaat die het opneemt tegen een wereldberoemde Amerikaanse stuntman. Salem is heel grappig als pr-man van de motorfabriek. Muziek van o.a. The Police, Madness, The Pretenders en Joe Jackson maakt de film nog aantrekkelijker.

Hussy

1980 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Japan 1980. Drama van Matthew Chapman. Met o.a. Helen Mirren, John Shea, Murray Salem, Paul Angelis en Jenny Runacre.

Een warrig, slecht geregisseerd melodrama met als middelpunt het hoertje Mirren, haar vriendje Shea en illegale drugs. Mirren probeert boven de stof uit te stijgen, maar slaagt er niet in.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Murray Salem op televisie komt.

Reageer