Olga Piazza

Acteur

Olga Piazza is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Im Namen der Gerechtigkeit

2001 | Thriller

Zwitserland/Duitsland 2001. Thriller van Stefan Jäger. Met o.a. Martin Schenkel, Mathias Gnädiger, Brigitte Beyeler, Anne-Marie Blanc en Daniel Bill.

Dorpskoddebeier Daniel Jentsch (Schenkel) bevindt zich in een lastig parket als een geheimzinnige afperser in het hoogseizoen het dorp onder een lawine dreigt te begraven. Hij wil van zijn terroristische actie afzien in ruil voor het hoofd van Daniels vader Adalbert (Gnädiger), de machtigste man ter plekke. Wie koestert er een wrok tegen Adalbert? Spannend verhaal in een fictief skioord in Wallis met veel toeristen, besneeuwde hellingen en de bedrijvige Zwitserse middenstand. Het scenario is van regisseur Jäger en Oliver Keidel. Het camerawerk is van Stefan Runge. Ook bekend als WHITE FEAR.

Grauzone

1979 | Fantasy, Drama

Zwitserland 1979. Fantasy van Fredi M. Murer. Met o.a. Giovanni Früh, Olga Piazza, Jürgen Brügger, Georg Reinhart en Ernst Kühni.

Als medewerker van een afluisterdienst in een industrieel complex ontdekt Alfred (Fr[KA3]uh) met zijn passie voor geluiden dat de bewoners van zijn land aan een epidemische vorm van zwaarmoedigheid of depressiviteit lijden, die zorgvuldig geheim gehouden wordt door de experimentele censuur. Er is maar [KA1]e[KA1]en alternatief: wegvluchten of een mutant worden. Alfred maakt van zijn beroep gebruik om een compromitterende montage in elkaar te zetten en de mensen tot opstand aan te zetten. Men zou kunnen denken dat het hier om een enigszins linkse parabel gaat, maar dat is zeker niet het geval. We duiken in het wereldje van de etnologische SF met deze in alle opzichten en op alle niveau`s zeer verzorgde film. Haar originaliteit blijkt verder vooral uit de voorbeeldige dosering van de angst voor de realiteit en de onverwacht opdoemende droombeelden. Bovendien beoordeelt de auteur zijn personages nooit: dat moet de kijker doen (of proberen). Murer is ongetwijfeld de 'vader van de nieuwe Zwitserse film'!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Olga Piazza op televisie komt.

Reageer