Izzet Akay

Cameraman

Izzet Akay is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Langer Gang

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Yilmaz Arslan. Met o.a. Nina Kunzendorf, Dieter Rasch, Martin Seeger, Marco Neumeier en Tarik Senouci.

Een verfrissende kijk op de wereld van de gehandicapten, die net zo goed als gezonde mensen een gevoelsleven hebben en er recht op hebben dat te uiten. Het portret van uiteenlopende personages in een inrichting: een meisje van Turkse afkomst met zelfmoordneigingen, een drugsverslaafde, een spastische jongen met onbeantwoorde seksuele verlangens, en een zwart meisje dat de blues wil zingen. Ze breken uit en beleven een avontuurlijke nacht. Waarschijnlijk niet naar ieders smaak, maar een goed geregisseerde festivalfilm over een buitengewoon onderwerp. Scenario van regisseur Arslan en zijn avondvullende debuut. De fotografie is van Izzet Akay.

Staub vor der Sonne

1991 | Drama

Duitsland 1991. Drama van Petra Katharina Wagner. Met o.a. Erik Stappenbeck, Andreas Gülck, Martha Nelle, Marquard Bohm en Karl-E. Scheydt.

Na de dood van hun moeder belooft Eddie (Stappenbeck) voor zijn kleine broertje Davie (G[KA3]ulck) te zorgen. Ze wonen bij hun oude grootmoeder in een afbraakbuurt. Eddie bokst voor zijn plezier en werkt als automonteur, maar houdt zich verder van alles afzijdig. De kleine Davie heeft sedert het overlijden van zijn moeder niets meer gezegd. Oma belandt in het ziekenhuis en ligt op sterven. De kinderbescherming wil Davie onderbrengen in een pleeggezin. Eddie, die een relatie onderhield met Marlene (Nelle), de vrouw van zijn baas, raakt op het moment dat oma komt te overlijden zijn werk kwijt en rijdt zijn auto in de prak. Gewapend met een revolver barricadeert hij de woning, maar Davie steekt de boel in de fik en wil zijn grote broer niet meer gehoorzamen. Deze tv-film van regisseuse Wagner die ook het scenario schreef, over twee jonge desperado's is opmerkelijk en veelbelovend. Het spel van de onbekende hoofdrollen is geloofwaardig en realistisch. Het camerawerk is van Izzet Akay. Uitgebracht in de serie Das kleine Fernsehspiel in het kader van Gefühlsecht - Junge deutsche Filme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Izzet Akay op televisie komt.

Reageer