Yang Lun

Cameraman

Yang Lun is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Naar school met vader op mijn rug

1998 | Jeugdfilm, Familiefilm

China 1998. Jeugdfilm van Zhou Youchao. Met o.a. Yan Danchen, Jiang Hualin, Zhao Qiang en Yukui.

Een Chinese boer heeft geen geld om zijn beide kinderen naar school te sturen, dus laat hij het lot beslissen. De zevenjarige Shiwa is de gelukkige; zijn zus blijft thuis om te worden uitgehuwelijkt. Met de hete adem van zijn vader in z'n nek schopt Shiwa het uiteindelijk tot de beste van de klas. Hij mag als enige verder studeren, wat een dilemma opwerpt: kan hij zijn inmiddels verlamd geworden vader zomaar achterlaten? De titel verraadt iets van wat volgt. Op ware gebeurtenissen gebaseerde jeugdfilm van de voormalige assistent van Zhang Yimou is een beetje belerend en sentimenteel, maar ook sfeervol en mooi gefilmd.

Ju Dou

1991 | Drama, Romantiek, Experimenteel

Japan/China 1991. Drama van Zhang Yimou, Yang Feng-Liang en Yang Fengliang. Met o.a. Gong Li, Li Bao-Tian, Li Wei, Zhang Yi en Zhen Ju-An.

Omstreeks 1925 wordt Ju Dou, een mooie jonge vrouw, gekocht door de oude eigenaar van een textielververij in China. Hij hoopt dat zij hem een erfgenaam zal schenken, maar hij mishandelt en vernedert haar. Ze zoekt troost bij zijn aangenomen zoon en uiteindelijk zal deze een zoon bij haar verwekken. Wanneer de oude man bij een ongeval verlamd raakt, denken beide minnaars het rijk voor zich te hebben. Dit doodgewone melodrama werd door de makers spiritueel en betoverend in beeld gebracht, optimaal gebruik makend van de besloten wereld van de stoffenververij. Bovendien kregen ze de medewerking van enkele uitstekende acteurs. Een film vol onwezenlijk mooie momenten, in schitterende kleuren gefilmd door Gu Chang-Wei en Yang Lun. Het scenario is van de hand van Liu Heng. Dit po√ętische noodlotsdrama werd in 1991 genomineerd voor de Oscar van de beste buitenlandse film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yang Lun op televisie komt.

Reageer