Sigurdur Sverrir Pálsson

Cameraman

Sigurdur Sverrir Pálsson is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Ikíngut

2000 | Familiefilm, Avonturenfilm, Actiefilm, Drama

Noorwegen/IJsland/Denemarken/Nederland 2000. Familiefilm van Gísli Snær Erlingsson en Gisli Snaer Erlingsson. Met o.a. Hans Tittus Nakinge, Hjalti Rúnar Jónsson, Pálmi Gestsson, Magnús Ragnarsson en Elva Ósk Ólafsdóttir.

Mooi en ijskoud sneeuwavontuur speelt zo'n kleine driehonderd jaar geleden in een dorpje aan de kust van IJsland. Er dreigt hongersnood. De dorpelingen denken dat boze geesten de oorzaak zijn van alle ellende. Wanneer er een wit harig wezen op een ijsschots aanspoelt, is het hele dorp in rep en roer. Achteraf blijkt dat het wezen geen demon is maar een 'gewone' jongen die Boas begroet met 'ikingut', wat vriendschap betekent in de taal van de Eskimo's. Maar Boas kent geen Eskimo's en denkt dat het de naam van de jongen is. Ze sluiten vriendschap en communiceren door gebaren met elkaar. In Stardust junior werd duidelijk dat de twee hoofdpersonen (de Deense Hjalti Runar Jonsson = Boas, en de Groenlander Hans Tittus Nakinge = Ikingut) zich op de set ook met gebaren verstaanbaar moesten zien te maken. Volgens Hjalti was dat - net als in de film - helemaal geen probleem.

Skyjahöllin

1994 | Familiefilm

Duitsland/Denemarken/IJsland 1994. Familiefilm van Thorsteinn Jónsson en Thorsteinn Jónsson. Met o.a. Kári Gunnarsson, Gudrún Gisladóttir, Hjalti Rögnvaldsson, Ólafia Hrön Jónsdóttir en Sigurdur Sigurjónsson.

Emil (Gunarsson) is acht. Hij woont in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Zijn vader (R[KA3]ognvaldsson) en moeder (Gisladóttir) hebben beiden een baantje en weinig tijd voor Emil. Soms mijmert Emil over vroeger, toen het nog anders was. Zijn grootvader woont buiten de stad, in de bergen.

Ens og skepnan deyr

1986 | Thriller

IJsland 1986. Thriller van Hilmar Oddsson. Met o.a. Edda Heidrún Backman, Thröstur Leó Gunnarsson en Jóhann Sigurdarson.

Een jong stel keert het stadsleven de rug toe en vestigt zich in een stil fjord. Zij, Backman, is een fluitspeelster die oefent voor haar Mozartconcert. Hij wil schrijver worden en hoopt op zijn geboortegrond de nodige rust en inspiratie te vinden. De landelijke hemel wordt langzamerhand een hel want de jongeman wordt hoe langer hoe meer gefrustreerd door Freudiaanse flash- backs uit zijn kinderjaren, toen zijn moeder er met een Duitser vandoor ging en hem als kind achterliet. Hij wil ook nog eens een rendier schieten en al snel wordt het beest een obsessie als blijkt dat er nergens meer rendieren te vinden zijn. Debuutfilm van Oddson komt over als een vreemd mengsel van Ingmar Bergmans SOMMAREN MED MONIKA en Kubricks THE SHINING, eigenlijk escapisme in de natuur, psychologische instortingen en een horror-climax. Heel mooi in beeld gebracht door Sigurdur Sverrir P[KA1]alsson, een streling voor het oog, maar het scenario (van regisseur Oddson zelf) mist spankracht. Beloftevol debuut. Ook bekend als THE BEAST en THE BEAST (AS THE ONE DIETH).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sigurdur Sverrir Pálsson op televisie komt.

Reageer