John Hopkins (1931-1998) is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Hiroshima

1995 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten/Japan 1995. Drama van Roger Spottiswoode en Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Kenneth Welsh, Naohiko Umewaka, Richard D. Masur, Jeffrey Demunn en Wesley Addy.

Gedraaid ter gelegenheid van het feit dat het 50 jaar geleden is dat de atoombom boven Hiroshima werd afgeworpen. Het is een geslaagde vermenging van gedramatiseerde situaties, stukken documentaire van de ware gebeurtenissen, interviews met oudgedienden van de Amerikaanse strijdkrachten, en journaalopnamen uit de jaren 1940.

Runaway Dreams

1991 | Drama, Western

Verenigde Staten 1991. Drama van Michele Nobles. Met o.a. Jennifer Gorey, Brian Tarantino, Cordis Heard, Kathryn Erbe en Kaitlin Hopkins.

Gorey is een leuk vijftien-jarig wicht dat door haar gemene stiefvoder seksueel misbruikt wordt. Ze vlucht van huis en raakt verstrikt in een naar milieu van prostitutie en drugs. Met een jonge gabber knoopt ze vriendschapsbanden aan. Als deze vermoord wordt gevonden, verdenkt ze haar souteneur ervan, maar ze weet zich niet uit diens klauwen te bevrijden. Als haar jongere zusje een zelfde lot treft, komt ze in verzet, maar voorkomt haar dood niet. Geloofwaardige film en overtuigend echt neergezet. Scenario van John Hopkins en camerawerk van Geza Sinkovics.

Torment

1986 | Thriller

Verenigde Staten 1986. Thriller van Samson Aslanian en John Hopkins. Met o.a. Taylor Gilbert, William Witt, Eve Brenner, Warren Lincoln en Najean Cherry.

Suspense van het duo Aslanian/Hopkins dat niet alleen regisseerde maar ook voor de productie en het scenario tekende. Het verhaal draait rond een psychopathische moordenaar die het op jonge paartjes voorzien heeft. Zonder enige spanning in beeld gebracht.

Murder by Decree

1979 | Horror, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Canada 1979. Horror van Bob Clark. Met o.a. Christopher Plummer, James Mason, Donald Sutherland, Susan Clark en David Hemmings.

Terwijl Sherlock Holmes (Plummer) en zijn trouwe gezel Dr. Watson (Mason) van een opera genieten, slaat de beruchte moordenaar Jack the Ripper weer toe. Holmes wil een einde maken aan de terreur van deze maniak en volgt een spoor dat leidt naar de paranormaal begaafde Sutherland. Deze geeft hem de nodige inlichtingen om het onderzoek op gang te brengen, maar vanaf dat ogenblik is Holmes' leven in gevaar. Veel gastrollen en een middelmatig suspense-verhaal. De confrontatie tussen Holmes en de Ripper komt veel sterker tot uiting in A STUDY IN TERROR. De regisseur heeft geen grip op het verhaal en evenmin op de personages. John Hopkins schreef het scenario, dat door Reginald H. Morris in beelden werd omgezet.

Divorce His - Divorce Hers

1973 | Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1973. Drama van Waris Hussein. Met o.a. Elizabeth Taylor, Richard Burton, Gabriele Ferzetti, Carrie Nye en Barry Foster.

Adequate studie over de verhouding tussen man en vrouw, van wie de relatie tot een hel is geworden; in twee gedeelten: eerst door de ogen van de echtgenoot die in Rome arriveert, dan door de ogen van de vrouw die een nieuwe minnaar heeft. Ongelijk scenario heeft beschamende ogenblikken, maar goede rollen.

Thunderball

1965 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1965. Sciencefiction van Terence Young. Met o.a. Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi, Luciana Paluzzi en Rik Van Nutter.

In deze vierde Bond-film moet 007 op zoek naar twee kernwapens, gestolen door de internationale misdaadorganisatie SPECTRE, die dreigt grote steden in de as te leggen als er geen enorm bedrag aan losgeld wordt betaald. Bond belandt op de Bahama's, waar hij het aan de stok krijgt met misdaad-hotemetoot Emilio Largo (Celi). Financieel zeer succesvolle aflevering speelt zich voor een belangrijk deel onder water af, waar haaien en boeven met harpoengeweren de boel onveilig maken. Sfeervol, maar niet zo goed als voorganger Goldfinger. In 1983 verscheen een remake, weer met Connery als 007: Never Say Never Again.