Katja Schuurman (1975): cast.
Er zijn 18 films en 1 serie gevonden.

Casa Coco

2022 | Komedie

Nederland 2022. Komedie van Bob Wilbers. Met o.a. Gerard Cox, Joke Bruijs, Gijs de Lange, Loes Luca en Richard Groenendijk.

De Rotterdamse Pleun runt al jaren Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. Dit najaar komt Pleun’s jeugdliefde Toon die, nadat zijn vrouw heeft aangekondigd van hem te willen scheiden, met een bevriend echtpaar mee komt om zijn problemen onder de Antilliaanse zon te doen vergeten. Vinden de twee jeugdliefdes elkaar weer terug onder de Caraïbische zon?

Costa!!

2022 | Komedie

Nederland 2022. Komedie van Jon Karthaus. Met o.a. Abbey Hoes, Ella-June Henrard, Roeland Fernhout, Katja Schuurman en Soy Kroon.

Anna reist met haar beste vriendin Bibi naar Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder vroeger als propper werkte. Eenmaal in Spanje blijkt de club een vervallen karaokebar te zijn. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen.

Meer Soundos

2022 | Komedie

Nederland 2022. Komedie van Met o.a. Soundos El Ahmadi, Dinyah Salem, Katja Schuurman en Imanuelle Grives.

Als de Marokkaans-Nederlandse comedian Soundos totaal uit haar slof schiet tijdens een première, is haar publieke imago verpest. En dat aan de vooravond van de grootste theatertour van haar carrière.

De club van lelijke kinderen

2019 | Jeugdfilm, Familiefilm

Nederland 2019. Jeugdfilm van Jonathan Elbers. Met o.a. Sem Hulsmann, Faye Kimmijser, Narek Awanesyan, Maan de Steenwinkel en Jeroen van Koningsbrugge.

In de toekomst draagt iedereen grijs en worden lelijke kinderen afgevoerd naar een ‘opfriskamp’. Paul (Hulsmann), met flaporen, weet te ontsnappen en komt met twee vrienden in verzet tegen het koude bewind. Regisseur Elbers bewerkte eerder het boek van Koos Meinderts uit 1987 tot zijn eindexamenproject voor de Filmacademie. Deze dystopische jeugdfilm heeft een enthousiaste cast: Roeland Fernhout is leuk als de glimlachende president die een rigide politiek voert. Liefdevol gemaakte film over discriminatie en burgerlijke ongehoorzaamheid met goed gekozen locaties.

Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba

2015 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Nederland 2015. Avonturenfilm van Pim van Hoeve. Met o.a. Julian Ras, Yahya Gaier, Roeland Fernhout, Marcel Hensema en Jennifer Hoffman.

Tweede verfilming van de boekenreeks van Tosca Menten over Dummie de mummie en zijn vriend Goos.

Black Out

2012 | Actiefilm, Komedie, Misdaad

Nederland 2012. Actiefilm van Arne Toonen. Met o.a. Raymond Thiry, Kim van Kooten, Robert de Hoog, Katja Schuurman en Birgit Schuurman.

Een dag voor zijn bruiloft wordt Jos (Thiry) wakker met een enorme kater. Zijn vrijgezellenfeest is klaarblijkelijk wel heel erg uit de hand gelopen, bedenkt hij, als hij naast zich in bed een pistool vindt, en een bebloed lijk. Maar wat is er gebeurd? Hij kan zich geen schietpartij herinneren. Misschien heeft het allemaal te maken met zijn criminele verleden? Hij gaat op zoek naar zijn oude bekenden uit de onderwereld. Geestige misdaadfilm, waarin de soms vergezochte ontwikkelingen en personages pruimbaar blijven door de enthousiaste en leuke acteurs. Vooral Thiry is, zoals meestal, erg goed.

All Stars 2: Old Stars

2011 | Komedie, Drama

Nederland 2011. Komedie van Jean van de Velde. Met o.a. Danny de Munk, Thomas Acda, Kasper van Kooten, Peter Paul Muller en Raymi Sambo.

Op de voetbalkomedie All Stars uit 1997 volgden een succesvolle televisieserie en diverse internationale remakes, dus een vervolg lag voor de hand. De antihelden uit deel één zijn intussen veertien jaar ouder, maar geen van allen veel wijzer. Wanneer een van hen in Spanje gaat trouwen, beschouwt de rest dat als excuus voor een zuidwaartse roadtrip. De slapstickhumor blijft een poos leuk, maar zodra regisseur/scenarist Van de Velde die afwisselt met bloedserieuze thema's begint de film te irriteren.

De club van lelijke kinderen

2012 | Korte film, Fantasy

Nederland 2012. Korte film van Jonathan Elbers. Met o.a. Sam Peetz, Rosaline Lantink, Joep Sertons, Katja Schuurman en Cas Jansen.

Kinderfilm over snode president die alle lelijke kinderen in een 1984-achtig land besluit op te pakken. Groots aangepakt, inclusief imposante cast (oa Katja Schuurman, Cas Jansen, Theo Maassen).

Ver van familie

2008 | Drama

Nederland 2008. Drama van Marion Bloem. Met o.a. Terence Schreurs, Anneke Grönloh, Gepke Haakma, Joep van der Geest en Katja Schuurman.

Ver van familie, gesitueerd in 1986, schetst de lotgevallen van een enorme Indische familie in Nederland. Centraal staan de stokoude Grootmoeder Em (Grönloh) en haar kleindochter Barbie (Schreurs). Ze worden bijgestaan door zo ongeveer iedereen met ook maar een drupje Indisch bloed. Filmmaakster Bloem liep al jaren rond met het plan om een 'authentiek Indische film' te maken. Ze bewerkte haar roman tot scenario, produceerde, componeerde de liedjes, deed de casting en maakte zo bijna eigenhandig een onevenwichtige, veel te lange, maar charmante en bovenal volstrekt eigenzinnige familiekroniek.

Het wapen van Geldrop

2008 | Drama, Thriller

Nederland 2008. Drama van Thijs Römer. Met o.a. Thijs Römer, Tara Elders, Katja Schuurman, Huub Stapel en Marcel Hensema.

Drie getroebleerde zielen, een vrouw met suïcidale neigingen (Elders), een huisvrouw die er genoeg van heeft zichzelf weg te cijferen (Schuurman) en een gestoorde (Römer zelf), belanden bij elkaar in een auto naar Geldrop, een mooie, lange tocht over schitterende polderwegen, langs molens, door weilanden. Ze ontmoeten een orakelende blinde ziener en tal van andere bizarre figuren. De personages - allemaal met gekke kleren, mal haar en een driedubbele tic - zijn zo gekunsteld dat ze geen moment emotioneren. Römer, die het zichzelf bepaald niet gemakkelijk heeft gemaakt door een van de hoofdrollen te spelen, vertilt zich aan zijn speelfilmdebuut.

Sextet

2007 | Komedie

Nederland 2007. Komedie van Eddy Terstall. Met o.a. Katja Schuurman, Eric van Sauers, Esmarel Gasman, Gene Bervoets en Jan Mulder.

In Sextet - ondertitel: een goedkope seksfilm - ontvouwt regisseur Terstall zes verhaallijnen rondom seksualiteit. Waarin bijvoorbeeld een man (Eric van Sauers) een relatie heeft met zijn seksuologe (Femke Lakerveld), of waarin twee lesbiennes een verwekker zoeken voor hun kind. Die verhalen zijn doorsneden met beelden van een hoorcollege Film- en televisiewetenschap, waarin een gefrustreerde docent de vloer aanveegt met de regie van de Amsterdamse regisseur. Veel zelfspot, dus, maar Sextet is vooral nogal flauw en makkelijk: met al zijn ervaring zou Terstall niet op het niveau moeten blijven steken van een paar jofele dialogen.

Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi

2007 | Jeugdfilm, Familiefilm, Avonturenfilm

Nederland 2007. Jeugdfilm van Hans Pos. Met o.a. Thijs Römer, Katja Schuurman, Arjan Ederveen, Alex Klaassen en Jack Wouterse.

De waanzinnige professor Lupardi (Ederveen) heeft een machine ontwikkeld waarmee hij het klimaat naar zijn hand kan zetten. Kapitein Rob (Römer) en zijn onafscheidelijke hond Skip moeten vervolgens de wereld behoeden voor een ramp. Jeugdfilm, gebaseerd op de strip van Pieter J. Kuhn zoals die van 1945 tot 1966 verscheen in Het Parool. Regisseur Pos probeert oud en jong te behagen; de fans van Kapitein Rob én het publiek dat nog nooit van de strip heeft gehoord. Maar de grappen zijn nét niet goed uitgewerkt en de film lijdt zichtbaar onder het te lage budget.

Cool!

2004 | Misdaad, Drama

Nederland 2004. Misdaad van Theo van Gogh. Met o.a. Fouad Mourigh, Farhane El Hamchaoui, Katja Schuurman, Johnny de Mol en Thijs Römer.

Heropvoedingsinstituut Glen Mills vroeg Van Gogh een film te maken die laat zien hoe Glen Mills functioneert en die tegelijkertijd laat zien dat probleemjongeren 'net als gewone jongeren over veel talent beschikken en positieve keuzes kunnen maken'. Van Gogh ging de uitdaging aan en maakte met scenarioschrijvers Theodor Holman en Gijs van de Westelaken een woeste film, doordrenkt met nederhop, over rivaliserende jeugdbendes die in hun jacht naar snel geld hard tegen de lamp lopen. Om de realiteitszin te verhogen gebruikte Van Gogh de jongens uit de school zelf, met Katja Schuurman en Johnny de Mol (en Gerrit Zalm!) als publiekstrekkers. 'Egt lauw,' volgens een jeugdige bioscoopganger.

Interview

2003 | Drama

Nederland 2003. Drama van Theo van Gogh. Met o.a. Pierre Bokma, Katja Schuurman, Ellen ten Damme, Theo Maassen en Michiel de Jong.

Tijdens een interview groeit een machtspel tussen een serieuze journalist en domme soapster. Dat moest interessant zijn voor het publiek, zo meenden bedenker Hans Teeuwen en regisseur Van Gogh. Zeker als de hoofdrollen gespeeld worden door de 'god van het intellectuele theater' Bokma en 'soapkoningin' Schuurman. Interessant is het uitgangspunt wel, maar al gauw wordt het verhaal vermoeiend, omdat schrijver Holman in zijn cynische scenario smijt met onaannemelijk gedrag, pathetische trauma's en oerhollandse filmtermen. Omdat ze hier weinig mee kunnen, vervalt Schuurman in het eindeloos lang schalks door een haarlok spieden en Bokma stapt in zijn eigen valkuil van cerebrale afstandelijkheid.

Oesters van Nam Kee

2002 | Romantisch drama

Nederland​/​​Duitsland 2002. Romantisch drama van Pollo de Pimentel. Met o.a. Egbert Jan Weeber, Katja Schuurman, Johnny de Mol, Mohammed Chaara en Edwin Jonker.

‘Ik begreep dat een bepaalde periode in mijn leven afgesloten werd, daar en toen. Voorgoed.’ Het zijn de – alom herkenbare – liefdesverdriet-woorden van 18-jarig Amsterdams crimineeltje Berry, opgepend door bestsellerauteur Kees van Beijnum. Tiener Berry heeft het over de periode met Thera, zijn een stuk oudere ‘wiebeldanseres’, die hem met duizelingwekkende vaart van bed naar gevangenis drijft. Acteurs Egbert Jan Weeber en Katja Schuurman, toen 20 en 27, speelden de personages met bezielde overtuiging. Puik werk, dankzij hun inzet en dankzij de frisse cameravoering en regie.

Goede daden bij daglicht - Zeus

2001 | Korte film

Nederland 2001. Korte film van Marcel Visbeen. Met o.a. Jeroen Spitzenberger, Katja Schuurman, Fred Goessens en Marnie Blok.

Lucas wordt door het benzinepompstation in de stad, waar hij een bijbaantje heeft voor een dag, uitgeleend aan een station in de buurt, dat zich achteraf in een soort niemandsland bevindt. De eigenaar ziet geen heil in een uitgebreid alarmsysteem en stelt al zijn vertrouwen in Zeus, een herder die afgericht is om op bevel korte metten te maken met lieden met slechte bedoelingen. Lucas moet niets hebben van de hond en loopt met een grote boog om hem heen. Dat de genegenheid ook niet wederzijds is blijkt wanneer 's avonds laat een charmante dame het pompstation bezoekt.

Costa!

2001 | Romantische komedie

Nederland 2001. Romantische komedie van Johan Nijenhuis. Met o.a. Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Daan Schuurmans, Michiel Huisman en Nadja Hüpscher.

Rens (Schuurmans) en Frida (Schuurman) zijn proppers, mooie jonge mensen die overdag op de stranden van Salou proberen klanten naar een discotheek te lokken. Na al dat lonken en flirten worden ze geacht 's avonds in de disco de sterren van de hemel te dansen. Op een dag arriveert Janet, eigenlijk nog te jong voor het wilde bestaan in de Spaanse badplaats, maar toch weet ze het hart van Rens te stelen. Regisseur Nijenhuis wist precies wat de jonge doelgroep wilde; ondanks - deels terecht - beroerde recensies trok de film grote aantallen bezoekers.

No Trains No Planes

1999 | Drama, Komedie

Nederland​/​​België 1999. Drama van Jos Stelling. Met o.a. Dirk van Dijck, Gene Bervoets, Kees Prins, Katja Schuurman en Henri Garcin.

Regisseur Jos Stelling liet zich inspireren door de roman 'Broederweelde' van Jean Paul Franssens (wiens 'De Wisselwachter' hij eerder verfilmde) voor dit ensemblewerk dat zich afspeelt in een café aan een Nederlands stationsplein. Een van de stamgasten die zich dagelijks aan de toog van kroegbaas Joop (Garcin) verzamelen, is Gerard (Van Dijck) die vandaag afscheid neemt. Voorgoed. De cast is aardig (let op Peer Mascini met een hondje), maar kan niet verhinderen dat deze lauwe film lang niet zo geestig wordt als ie vast bedoeld was.

De zeemeerman

1996 | Komedie

Nederland​/​​België​/​​Duitsland 1996. Komedie van Frank Herrebout. Met o.a. Daniël Boissevain, Jérôme Reehuis, Katja Schuurman, Gonny Gaakeer en Frans van Deursen.

De knappe Toni (Boissevain) kan maar geen vriendinnetje krijgen omdat hij zo'n sterke vislucht verspreidt. Waarschijnlijk komt dat omdat hij niet helemaal menselijk is, maar het resultaat van een biologisch experiment van een krankzinnige professor. Die verhelpt overigens het visluchtprobleem, maar daarna is Toni weer onzichtbaar! Door velen gezien als de slechtste Nederlandse film aller tijden, door het matige spel, maar vooral door het mallotige en puberale script. Daaraan konden ook de wagonladingen bekende Nederlanders die in de film opdraven niets verhelpen.