Ota Koval

Regisseur

Ota Koval is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Hry pro mírné pokrocilé

1986 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1986. Familiefilm van Ota Koval. Met o.a. Lucie Tomkavá, David Novotny, Magdalena Hamoová, Evelyna Steimarová en Ptr Cepek.

De dochter van een arts, de veertien-jarige Tomková heeft talent om piano te spelen. Ze mag van het provincieplaatsje naar Praag om aan het conservatorium te gaan studeren. Helaas breekt zij haar arm en haar redelijk bevoorrechte wereldje stort in elkaar. Ze ontmoet Novotny, een jongen die het ver wil brengen in de atletiek. Dat opent haar ogen. Film over de weg naar de volwassenheid en kalverliefde mist kansen door oppervlakkigheid. Scenario van Koval. Achter de camera stond Vladimiír Smutny.

Kanka do Pohádky

1981 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1981. Familiefilm van Ota Koval. Met o.a. Žaneta Fuchsová, Lukáš Bech, Milena Steinmasslová, Václav Helšus en Linda Dřevikovská.

Fuchsová krijgt voor haar achtste verjaardag een prachtig prentenboek van Josef Lada, een bekend schilder in Tsjechoslowakije, die leefde van 1887 tot 1957. Op de eerste bladzijde staat een handgeschreven boodschap en onder de handtekening bevindt zich een grote inktvlek. Het meisje probeert de vlek weg te vegen, maar plots is het stuk papier, waarmee ze veegt, verdwenen. Ook haar schoen verdwijnt en komt in de kamer van haar broer Rydl terecht. Alle tekeningen worden levensgroot en het meisje ontdekt dat zij de mensen en dieren van de tekeningen levend kan maken door ze aan te raken. De kinderen beleven veel pret met hun sprookjesuniversum. Eenvoudig, maar pittig in beeld gebracht. Scenario van Jiří Melišek en Milan Pavlík. Fotografie van Ivan Šlapeta.

Julek

1979 | Biografie, Experimenteel

Servië en Montenegro 1979. Biografie van Ota Koval. Met o.a. Filip Renč, Ladislav Frej, Jana Preissová, Žaneta Fuchsová en Blažena Holišová.

Een poëtische film met variaties op de kindertijd van Julias Fucik, een communistische journalist uit de jaren dertig, die in 1943 door de nazi's werd vermoord. In deze film, die in episodes is verdeeld, worden zijn gelukkige jaren thuis gecontrasteerd met de ellende van WO I toen hij als tiener een baan moest aannemen om zijn familie te onderhouden. De prachtige fotografie en de muziek van Gustav Mahler zorgen voor de juiste emotionele sfeer.

Nechci nic Slyšet'

1978 | Familiefilm, Drama

Servië en Montenegro 1978. Familiefilm van Ota Koval. Met o.a. Filip Renč, Dagmar Bláhová, Vlastimil Brodsk[KA5]y, Jana Brejchová en Miloslav Horáček.

Een psychologische studie van een tienerjongen die zijn spraakvermogen verliest wanneer zijn ouders tragisch omkomen bij een verkeersongeval en hij in een shock raakt. Hij loopt weg uit zijn pleeggezin, ondanks de liefde die hij daar krijgt, maar vindt onderdak bij een rondreizend studenten-pantomimetheater. De interessante mengeling van werkelijkheid en fantasie geeft ons inzicht in de psyche van de jongen. De film is bedoeld voor jeugdige kijkers.

Kocici princ

1978 | Familiefilm, Fantasy

DDDE/Servië en Montenegro/Duitsland/Tsjechië 1978. Familiefilm van Ota Koval. Met o.a. Pavel Hachle, Zaneta Janetova, Vlastimil Hasek, Jana Andrsova-Vectomova en Winfried Glatzeder.

Een visueel schitterende, fantasierijke jeugdfilm waarin twee kinderen achter een schilderij in een kasteel een hele fantasiewereld ontdekken en verkennen. Erg mooi om naar te kijken, al zullen jongere kijkers niet alle genrereferenties kunnen thuisbrengen. Scenario van Ota Hofmann en Ota Koval. Camerawerk van Andrej Barla en Pavel Dosoudil. Ook bekend als DER KATZENPRINZ.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ota Koval op televisie komt.

Reageer