Gordon Hessler is regisseur en producer.
Er zijn 35 films gevonden.

Journey of honor

1992 | Avonturenfilm, Actiefilm

Joegoslavi00EB/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/Japan 1992. Avonturenfilm van Gordon Hessler. Met o.a. David Essex, Sho Kosugi, Toshirô Mifune en Christopher Lee.

Een Japanse Samurai-krijger wordt naar Spanje gestuurd om aan vuurwapens voor het Japanse leger te komen. Terwijl de strijd in Japan oplaait, raakt de krijger in Spanje verstrikt in een web van romantiek en jaloezie.

Out on Bail

1989 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Gordon Hessler. Met o.a. Robert Ginty, Kathy Shower, Tom Badal, Sydney Lassick en Leo Sparrowhawk.

Bijna waardeloze actiefilm voor de kritiekloze schare met alle clichés uit het boek: macho Ginty is de nieuwe kid in town en krijgt het aan de stok met de plaatselijke drugsboys, de marionetten van corrupte sheriff Taggart. In de finale vindt de eindafrekening plaats op het kerkhof met veel geschiet en geknal. Voor het scenario waren drie mannetjesputters nodig: Tom Badal, Jason Booth en Michael D. Sonye.

The Girl In A Swing

1988 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1988. Romantiek van Gordon Hessler. Met o.a. Rupert Fraser, Meg Tilly, Lynsey Baxter, Elspeth Gray en Nicholas LePrevost.

Menselijk drama met tragische allures. Op zakenreis in Kopenhagen ontmoet afstandelijke Engelsman Fraser de kantoor- Assepoes Tilly en dat leidt tot een romance, pril geluk in het huwelijk, ondanks het geheimzinnige verleden van het meisje. Fraser blijkt ook meer verstand te hebben van antiek dan van vrouwen en Tilly valt ten prooi aan hysterie-aanvallen. Wanneer `hij` `haar` geheim finaal ontsluiert, is het te laat. Hiermee verfilmde Hessler het eerste boek van Richard Adams (bekend door [KL]Watership Down[KLE] en [KLE]Shardik[KLE]) dat niet over dieren ging. Magisch-realistisch sfeertje, fee[KA3]erieke Kopenhaagse beelden van Claus Loof en geslaagd (kwellend-teder) muziekje van Carl Davies.

Wheels of Terror

1987 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/Joegoslavi00EB 1987. Oorlogsfilm van Gordon Hessler. Met o.a. Bruce Davison, David Patrick Kelly, Jay O. Sanders, Branko Vidac en Andrija Maricic.

Het helse verslag dat Sven Hassel schreef over een strafregiment van de nazi`s in WO II (oorspronkelijk verschenen onder de titel Døoden pa Larveføodder), is in deze filmversie gereduceerd tot een gewoon oorlogsavontuur waarin treintjes worden opgeblazen. De goedgeschminkte internationale rolbezetting komt niet erg geloofwaardig over als het schuim van Hitlers troepen. Scenario van Nelson Gidding. Ook bekend als THE MISFIT BRIGADE.

The Misfit Brigade

1987 |

1987. Gordon Hessler. Met o.a. David Patrick Kelly, Bruce Davison, David Carradine, Keith Szarabajka en Jay O. Sanders.

Het helse verslag dat Sven Hassel schreef over een strafregiment van de nazi`s in WO II (oorspronkelijk verschenen onder de titel Døoden pa Larveføodder), is in deze filmversie gereduceerd tot een gewoon oorlogsavontuur waarin treintjes worden opgeblazen. De goedgeschminkte internationale rolbezetting komt niet erg geloofwaardig over als het schuim van Hitlers troepen. Scenario van Nelson Gidding. Ook bekend als THE MISFIT BRIGADE.

Rage of Honor

1987 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Gordon Hessler. Met o.a. Sho Kosugi, Lewis Van Bergen, Robin Evans, Chip Lucia en Gerry Gibson.

Al 1001 maal eerder vertoond: politieman mag na de dood van zijn collega niet meer aan de zaak werken; hij verlaat de dienst en neemt het op tegen de drugsbende, die verantwoordelijk was en kuist en passant de dienst van corrupte hoge ex-collega's. Wraak, oosterse krijgskunst en actie van één man, die zich als vechtmachine ontpopt. Onlogisch scenario van Wallace Bennett en Robert Short. Achter de camera stond Julio Bragado. Origineel aspect: het strijdtoneel is niet in Columbia, maar in Argentinië.

Tales of the Unexpected: People Don't Do Such Things

1985 | Horror, Thriller, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1985. Horror van Gordon Hessler. Met o.a. Arthur Hill, Samantha Eggar, Don Johnson, Denise Galick en Jay Varela.

Het huwelijk van Gwen (Eggar) en Terence Carter (Hill) is een vreselijke sleur geworden, waarin verandering komt als Gwen een klant van Terence ontmoet, haar lievelingsschrijver Reeve Baker (Johnson). Door hem krijgt het leven weer opwinding, maar Reeve is een geboren verleider, die Gwen uiteindelijk in zijn net vangt. Uiteraard is Terence daar niet van gecharmeerd als hij erachter komt. Spannend en met heel wat relativerende knipoogjes en onverwachte wendingen. De rolverdeling benadert de personages erg speels en hun spel bruist als een goede champagne. Het scenario van Ross Thomas naar een verhaal van Ruth Rendell steekt goed in elkaar. Het camerawerk is van Gerald Perry Finnerman. Nummer 1 van het achtste seizoen, aflevering 99 van 112 in totaal.

Pray for Death

1985 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Misdaad van Gordon Hessler. Met o.a. Sho Kosugi, James Booth, Norman Burton, Robert Ito en Shane Kosugi.

Akira (Kosugi), een ex-ninja-maestro, emigreert met zijn gezin naar de V.S. om er een Japans restaurant te openen. In hetzelfde gebouw houdt zich een helersbende op. Multimiljonair Mr. Newman (Constantine) heeft er een opslagplaats voor gestolen goederen. Zijn rechterhand is Limehouse (Booth) en zij worden een handje geholpen door twee corrupte smerissen. Als er juwelen verdwijnen wordt Akira uiteraard van diefstal verdacht. De bende gaat hem terroriseren: het jongste zoontje wordt ontvoerd, de familieleden worden bedreigd en vermoord. De politie staat machteloos en Akira ziet maar één oplossing: zelf het recht in eigen handen nemen. Zijn vroegere vaardigheid in de ninja-ninjitsu-discipline zal hem daarbij uitstekende diensten bewijzen. De productiewaarden van deze gewelddadige actiefilm liggen hoger dan in de andere rituele ninjafilms. Het scenario is van bijrol James Booth. Het camerawerk is van Roy H. Wagner.

The Master - part 5

1984 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1984. Actiefilm van Gordon Hessler en Bruce Kessler. Met o.a. Lee Van Cleef, Vincent Van Patten, Sho Kosugi, Jack Kelly en Kelly Harmon.

Twee afleveringen uit de Amerikaanse tv-serie The Master. In de eerste episode roept Kelly zijn oude vriend Van Cleef en de zijnen te hulp om een dubbelspion te ontmaskeren. De tweede speelt op Java en daar krijgt Van Cleef het aan de stok met Bedi die achter een schat aanzit en daartoe de dochter van een vriend van Van Cleef bedreigt.

The Master - part 4

1984 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Gordon Hessler. Met o.a. Michael Caffee, Lee Van Cleef, Timothy Van Patten, Sho Kosugi en Tara Buckman.

Afleveringen 7 en 8 van de tv-serie [KL]The Master[KLE] waarvan nummer 7 ook al op het 3e deel van de serie videobanden staat, maar dan onder een andere titel. Het eerste verhaal dus opnieuw. De helden schieten Maggie en haar dochter te hulp. De dochter (Buckman) is ook in aflevering 8 te zien, waarin Van Cleef en Van Patten met een poging tot juwelendiefstal te maken krijgen.

The Master - part 3

1984 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Sidney Hayers en Gordon Hessler. Met o.a. Lee Van Cleef, Timothy Van Patten, Sho Kosugi, Susan Kase en Robert Pine.

Opnieuw twee avonturen uit de tv-serie [KL]The Master[KLE]. Het gaat hier om de afleveringen 6 en 7. In het eerste verhaal stuiten de beide helden (Van Cleef en Van Patten) op wapensmokkel, in het tweede staan ze aan de kant van Muldaur om haar te helpen tegen een landeigenaar.

The Secret War of Jackie's Girls

1980 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1980. Oorlogsfilm van Gordon Hessler. Met o.a. Mariette Harley, Lee Purcell, Ann Dusenberry, Tracy Brooks Swope en Dee Wallace.

Routine-pilot over een groep vliegeniersters in WO II die geheime missies achter vijandelijke linies uitvoeren.

Secrets of Three Hungry Wifes

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Gordon Hessler. Met o.a. Jessica Walter, Gretchen Corbett, Eve Plumb, Heather MacRae en James Franciscus.

Bouwvallig melodrama over de zeurende vraag: wie vermoordde de knappe miljonair Franciscus (die avontuurtjes had met drie verveelde society-dames)? Het zal ons een zorg zijn.

Puzzle

1978 | Misdaad, Drama

Australië 1978. Misdaad van Gordon Hessler. Met o.a. James Franciscus, Wendy Hughes, Robert Helpmann, Peter Gwynne en Gerald Kennedy.

Verward melodrama over een toptennisspeler wiens ex-vrouw hem om hulp vraagt op zoek naar een stel gouden staven die haar tweede man haar nagelaten zou hebben en waarom hij vermoedelijk vermoord werd.

KISS Meets the Phantom of the Park

1978 | Musical, Horror

Verenigde Staten 1978. Musical van Gordon Hessler. Met o.a. KISS, Peter Criss, Ace Frehley, Gene Simmons en Paul Stanley.

De beroemde rockgroep (in hun acteerdebuut) probeert een gekke geleerde te dwarsbomen die het viertal voor duivelse praktijken wil gebruiken. De grote Kiss-aanhang zal dit wel slikken, evenals degenen die Zerbe op zijn gemeenst willen zien.

The Strange Possession of Mrs. Oliver

1977 | Mysterie

Verenigde Staten 1977. Mysterie van Gordon Hessler. Met o.a. Karen Black, George Hamilton, Robert F. Lyons, Lucille Benson en Jean Allison.

Een pretentieus verslag van een schizofrene, verveelde huisvrouw die de identiteit van een verleidelijk blondje aanneemt zonder te weten dat dit meisje werkelijk bestaat. Black overspeelt de anderen; het geheel is door regisseur Hessler in dromerig soft-focus gehouden.

Three Way Split

1975 | Actiefilm, Misdaad

Spanje/Verenigde Staten 1975. Actiefilm van Gordon Hessler. Met o.a. Robert Vaughn, Simon Andreu, Katia Kristine, Orlando Rivas en Aldo Sambrell.

Vaughn en Andreu als meesterdieven, die een antiek, gouden Inca-masker willen stelen uit een goed beveiligde tentoonstellingsruimte, maar de opbrengst moeten delen met een corrupte politie-inspecteur en hebzuchtige kunsthandelaar. Cliché-vertoon en een sleetse formule. Passieve ontspanning.

Der Millionen-Dollar-Coup

1975 | Misdaad, Actiefilm

Spanje 1975. Misdaad van Gordon Hessler. Met o.a. Robert Vaughn en Simon Andreu.

Vaughn in een buitengewoon clichématige misdaadfilm, waarin hij een kostbaar tentoongesteld Incamasker moet stelen voor een louche kunsthandelaar, die hem probeert erbij te lappen bij een uitgekookte politie-inspecteur. Volkomen voorspelbaar.

The Golden Voyage of Sinbad

1974 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Gordon Hessler. Met o.a. John Phillip Law, Caroline Munro, Tom Baker, Douglas Wilmer en Grégoire Aslan.

Heerlijke film over de avonturen van Sinbad. Een boegbeeld komt tot leven, een beeld met zes armen houdt een zwaardgevecht met Sinbad. Groots entertainment.

Skyway to Death

1974 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1974. Actiefilm van Gordon Hessler. Met o.a. Ross Martin, Stefanie Powers, Bobby Sherman, Nancy Malone en John Astin.

Een groep vakantiegangers zit gevangen in een kabelbaan vijfentwintighonderd meter boven de grond tussen twee bergtoppen. Een reddingsploeg wordt gehinderd door opkomende storm. Standaard scenario van David Spector en dito regie.

Hitchike

1974 | Thriller

1974. Thriller van Gordon Hessler.

Een groep vakantiegangers zit gevangen in een kabelbaan vijfentwintighonderd meter boven de grond tussen twee bergtoppen. Een reddingsploeg wordt gehinderd door opkomende storm. Standaard scenario van David Spector en dito regie.

Hitchhike!

1974 | Misdaad

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Gordon Hessler. Met o.a. Cloris Leachman, Michael Brandon, Henry Darrow, Cameron Mitchell en John Elerick.

Een eenzame vakantiegangster van middelbare leeftijd is zich er niet van bewust dat de jonge lifter die ze heeft opgepikt net zijn stiefmoeder heeft gedood.

Betrayal

1974 | Thriller

Verenigde Staten 1974. Thriller van Gordon Hessler. Met o.a. Amanda Blake, Tisha Sterling, Dick Haymes, Sam Groom en Britt Leach.

Eenzame weduwe Blake neemt een jonge vrouw in dienst als gezelschapsdame, zich niet bewust van het feit dat zij en haar vriend leven van moord en afpersing en het plan opvatten de weduwe tot hun volgende slachtoffer te maken. De gebruikelijke thrillerelementen.

A Cry in the Wilderness

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Gordon Hessler. Met o.a. George Kennedy, Joanna Pettet, Lee H. Montgomery, Collin Collin Wilcox-Horne en Roy Poole.

Gebeten door een stinkdier met hondsdolheid, besluit boer Kennedy zich vast te ketenen in de natuur om zo zijn gezin te beschermen tegen de opkomende waanzin als gevolg van de beet. Juist op dat ogenblik ontdekt hij dat er een overstroming dreigt. Kennedy tart de zenuwen van de kijkers tot het uiterste, terwijl Pettet, als zijn jonge, onnozele vrouw, de toeschouwer op de rand van hysterie brengt.

Scream, Pretty Peggy

1973 | Thriller

Verenigde Staten 1973. Thriller van Gordon Hessler. Met o.a. Bette Davis, Ted Bessell, Sian Barbara Allen, Charles Drake en Allan Arbus.

Thriller over een studente die het huishouden gaat doen bij een ontregelde beeldhouwer en diens eigenaardige moeder. In huis zou ook nog een krankzinnige zus wonen. Een horrorverhaal met een vleugje PSYCHO er doorheen en met Bette als vanouds.

Pretty Peggy Scream

1973 |

1973. Gordon Hessler. Met o.a. Sian Barbara Allen, Allen Arbus, Tovah Feldshuh, Charles Drake en Ted Bessell.

Thriller over een studente die het huishouden gaat doen bij een ontregelde beeldhouwer en diens eigenaardige moeder. In huis zou ook nog een krankzinnige zus wonen. Een horrorverhaal met een vleugje PSYCHO er doorheen en met Bette als vanouds.

Embassy

1972 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1972. Thriller van Gordon Hessler. Met o.a. Richard Roundtree, Chuck Connors, Max von Sydow, Ray Milland en Broderick Crawford.

Ongelijkmatige spionagethriller over de Russische overloper Von Sydow die politiek asiel vraagt, en de pogingen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om hem door VS- agent Roundtree uit het Midden-Oosten te laten smokkelen, onder de ogen van KGB-man Connors. De goede acteurs doen heldhaftig hun best om wat te maken van het gekunstelde plot en het script met veel gepraat en weinig actie.

Murders in the Rue Morgue

1971 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1971. Thriller van Gordon Hessler. Met o.a. Jason Robards, Herbert Lom, Christine Kaufmann, Lilli Palmer en Adolfo Celi.

Kaufman, de vrouw van de eigenaar van het Grand Guignol- theater Robards, wordt geplaagd door een steeds terugkerende nachtmerrie. Hierin wordt ze aangevallen door een man met een bijl, om op het nippertje gered te worden door een gigantische aap. De droom wordt werkelijkheid wanneer het lijk van één van de spelers afschuwelijk verminkt gevonden wordt. Er volgen nog meer slachtoffers, die allen één ding gemeen hebben: iedereen heeft ooit met Robards gewerkt. Het spoor leidt naar Lom, een ex-medewerker van wie gedacht werd dat hij jaren geleden verongelukt was. Weer een versie van de Edgar Allan Poe-klassieker, deze keer vermengd met elementen uit HOUSE OF WAX en PHANTOM OF THE OPERA. Het huwelijk tussen de drie klikt echter niet omdat Hessler als regisseur faalt. Christopher Wicking en Henry Slesar bewerkten het verhaal. In Spanje gefilmd door Manuel Berenguer.

Scream and Scream Again

1970 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1970. Horror van Gordon Hessler. Met o.a. Christopher Lee, Vincent Price, Peter Cushing, Judy Huxtable en Alfred Marks.

Beroemde acteurs doen hun uiterste best om leven te brengen in een stokoud, verwarrend verhaal over een gekke geleerde die door experimenten met lichaamsdelen een ras van wezens zonder emoties kweekt.

Cry of the Banshee

1970 | Horror

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1970. Horror van Gordon Hessler. Met o.a. Vincent Price, Elisabeth Bergner, Essy Persson, Hugh Griffith en Hilary Heath.

Heks Oona (Bergner) ontbiedt een dienaar van Satan om een eind te maken aan de verschrikkelijke, bloedige heksenjacht van een edelman (Price). Halverwege wordt het zeer verwarrend.

The Oblong Box

1969 | Horror

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1969. Horror van Gordon Hessler en Michael Reeves. Met o.a. Christopher Lee, Vincent Price, Alastair Williamson, Hillary Dwyer en Peter Arne.

Ergens in Engeland in de 19e eeuw wordt Williamson door zijn broer Price gevangen gehouden in een kamer van het familiekasteel. Tegen zijn verloofde Dwyer zegt Price dat zijn broer lijdt aan een tropische ziekte en dat hij moet worden geïsoleerd. Advocaat Arne gelooft dit echter niet, en via een medicijnman krijgt hij een middel om Williamson schijndood te maken. Het plan lukt, maar enkele dagen later ontvangt chirurg Lee het lichaam van het proefkonijn voor zijn experimenten. Langdradige griezelfilm, die nergens spannend of angstaanjagend wordt. De enige emotie die wordt opgeroepen is verveling, hoe goed acteurs als Price en Lee hun best ook doen. Lawrence Huntington en Christopher Wicking schreven het scenario, dat door de p.r.-jongens werd toegeschreven aan Edgar Allan Poe. De oorspronkelijke regisseur, wonderboy Michael Reeves, pleegde zelfmoord tijdens de voorbereidingen van de film. Fotografie van John Coquillon. Ook bekend als EDGAR ALLEN POE'S THE OBLONG BOX.

The Last Shot You Hear

1969 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1969. Drama van Gordon Hessler. Met o.a. Hugh Marlowe, Zena Walker, Patricia Haines, William Dysart en Thorley Walters.

Een gecompliceerd, vervelend verhaal over huwelijksadviseur Marlowe die ook in de problemen raakt als zijn vrouw een minnaar neemt en nu de theorie in praktijk moet brengen.

Catacombs

1964 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Gordon Hessler. Met o.a. Gary Merrill, Jane Merrow, Georgina Cookson, Neil McCallum en Rachel Thomas.

Haat, jaloezie, moord, verdwenen lijken, fatale ongevallen, een testament en een typisch-Engelse inspecteur van politie ('Hulllo, what have we here?') zijn ingrediënten van deze thriller. Enkele macabere momenten; goed acteerwerk. Ook bekend als THE WOMAN WHO WOULDN'T DIE.

Alfred Hitchcock presents: Final Arrangements

1961 | Mysterie, Misdaad, Korte film

Verenigde Staten 1961. Mysterie van Gordon Hessler. Met o.a. Martin Balsam, Vivian Nathan, O.Z. Whitehead, Slim Pickens en O.Z. Whitehead.

Door een ongeluk op Ha[KA3]iti is Elsie Compson (Nathan) invalide en ze heeft het ene gebrek na het andere. Zij drijft haar artsen tot wanhoop met haar klachten. Zij heeft besloten, dat haar man Leonard (Balsam) de schuld draagt en vervolgens maakt zij zijn leven tot een ware hel. Het is voorbij voor Leonard met de avontuurlijke reizen. Hij droomt nog maar van een ding: scheiden van Elsie. Af en toe bezoekt hij Mr. Bradshaw (Pickens), die in curiosa handelt en zo legt Leonard de hand op een blaaspijp met giftige pijltjes en een levensgevaarlijke Perzische dolk. Bij een begrafenisonderneming bestelt Leonard de duurste mahoniehouten kist (vijfduizend dollar), laat die afleveren als hij zijn levensverzekering heeft verzilverd en een pijnloos rattengif heeft gekocht. Zo is hij klaar voor een lange, verre reis, want verder leven met Elsie is meer dan ondraaglijk. Een glas melk vormt de clou van de geschiedenis en wij kunnen bevroeden wie er van een lange reis terugkeert en wie niet. Fraaie rollen van Balsam, Nathan en Pickens. Het scenario is van Robert Arthur naar een kort verhaal van Lawrence A. Page. Het camerawerk is van Neal Becker. Aflevering 226.

Alfred Hitchcock Presents

1955 | Mysterie, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1955. Mysterie van

Tussen 1955 en 1961 was Alfred Hitchcock uitvoerend producent van 268 (er zijn bronnen die spreken van 270) korte tv-thrillers van een half uur voor CBS, telkens gebaseerd op een verhaal van een min of meer bekende schrijver, w.o Roald Dahl, Ray Bradbury, Ira Levin, Garson Kanin, Victor Canning, Evan Hunter (ook bekend als Ed McBain), A.A. Milne, Ambrose Bierce, Saki, Charles Beaumont, Robert Bloch, Henry Slesar, John Collier, Charlotte Armstrong, Eric Ambler, enz. Het idee voor deze serie kwam van Lou Wasserman, die toen de grote baas was van mediagigant MCA. Hij was Hitchcock`s voormalige agent in Hollywood geweest en was met hem bevriend geraakt in de loop der jaren. Hij haalde Hitchcock over om zich te `verlagen` tot (en te verrijken met) het medium tv. Het heeft de Master of Suspense geen windeieren gelegd. Hitchcock verwierf n.l. de rechten van iedere aflevering na de uitzending. Later heeft hij deze rechten en die van zijn beroemdste film PSYCHO (1960) omgezet in aandelen MCA, waardoor hij als individuele aandeelhouder van die onderneming op de derde plaats belandde, wat hem steenrijk maakte. Iedere film droeg de persoonlijke signatuur van Hitchcock en het begon steevast met zijn opmerking: `Good e-e-e-evening` (in Amerika en die landen waar niet gedubd werd). Hitchcock was altijd eventjes te zien. Het silhouet van Hitchcock, dat aan het begin van de aflevering in beeld is, werd door hem zelf getekend. De main theme, de jingle, waarmee de film begon, werd een overbekend deuntje. Het was een compositie van Charles Gounod uit zijn stuk `Funeral March of a Marionette`. De productie was in handen van Joan Harrison. Zij was getrouwd met de bekende, hierboven genoemde schrijver Eric Ambler en een trouwe medewerkster van Hitchcock geweest en stond op vriendschappelijke voet met hem. Hitchcock regisseerde hoogstpersoonlijk de volgende titels in de serie: ARTHUR (1959), BACK FOR CHRISTMAS (1956), BANG! YOU`RE DEAD (1961), BANQUO`S CHAIR (1959), BREAKDOWN (1955), THE CASE OF MR. PELHAM (1955), THE CRYSTAL TRENCH (1959), A DIP IN THE POOL, THE HORSEPLAYER (1961), LAMB TO THE SLAUGHTER (1958), MR. BLANCHARD`S SECRET (1956), MRS. BIXBY AND THE COLONEL`S COAT (1960), ONE MORE MILE TO GO (1957), THE PERFECT CRIME (1957), POISON (1958), REVENGE (1955) en WET SATURDAY. De overige afleveringen werden gemaakt door mensen als Robert Stevens, Robert Altman, Herschel Daugherty, Paul Henried, Don Taylor, Arthur Hiller, Robert Stevenson, George Stevens Jr., Leonard Horn, John Brahm, Stuart Rosenberg, Alf Kjellin, Ida Lupino, Robert Florey, Gordon Hessler, John Newland, Boris Sagal en Bernard Girard. Toen omroep CBS er in 1961 mee stopte, verhuisde Hitchcock in 1962 naar NBC waar hij tot 1964 nog 93 afleveringen produceerde van telkens een uur, waarvan verschillende in kleur. Voor deze serie, [KL]The Alfred Hitchcock Hour[KLE], waarvan de kwaliteit veel minder is, regisseerde hij zelf o.a. INCIDENT AT A CORNER en I SAW THE WHOLE THING (1962). Hitchcock voorzag daarbij ook weer iedere aflevering van een introductie en een epiloog. In de jaren 1980 werden een aantal afleveringen opnieuw gemaakt en oude afleveringen een nieuw leven ingeblazen door inleidingen in te kleuren. Voor de volledigheid vermelden we hier ook nog [KL]Suspicion[KL] uit 1957, de reeks van 21 afleveringen van een uur, waarvoor Hitchcock zelf FOUR O`CLOCK (1957) regisseerde; deze serie die door Alfred Hitchcock Production, Revue Studios en Shamley Productions voor NBC werd gemaakt, is in het vergeetboek geraakt. Evenals de 93 afleveringen die tussen 1962 en 1964 werden gedraaid, voor de serie [KL]The Alfred Hitchcock Hour[KLE]. De reden was simpel: tv-land veranderde en er kwam behoefte aan series, die langer dan een half uur waren en over de afwisselende belevenissen van een of meerdere personages gingen. Het hieronderstaande overzicht is alfabetisch op titel. Van de bekendste afleveringen die op video of DVD zijn uitgekomen of op de tv weer opduiken, een chronologisch overzichtje, maar het aantal is beperkt.%WR%LS%WRAcross The Treshold %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRAct Of Faith %FCRegie%FR Bernard Girard%WRAmbition %FCRegie%FR Paul Henreid%WRAnd So Died Riabouchinska %FCRegie%FR Robert Stevenson%WRAnd The Desert Shall Blossom %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRAnniversary Gift %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRApex %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRAppointment At 11 %FCRegie%FR Robert Stevens%WRArthur %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRAvon Emeralds, The %FCRegie%FR Bretaigne Windust%WR%WRBaby Blue Expression, The %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRBaby Sitter, The %FCRegie%FR Robert Stevens%WRBack For Christmas %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRBackward, Turn Backward %FCRegie%FR Stuart Rosenberg%WRBad Actor %FCRegie%FR John Newland%WRBang, You`re Dead %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRBanquo`s Chair %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRBelfry %FCRegie%FR Hershel Daugherty%WRBeta Delta Gamma %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRBetter Bargain, The %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRBig Kick, The %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRBig Score, The %FCRegie%FR Boris Sagal%WRBig Switch %FCRegie%FR Don Weis%WRBlessington Method, The %FCRegie%FR Herschel Daugherty %WRBottle Of Wine, A %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRBreakdown %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRBull In A China Shop %FCRegie%FR James Neilson%WRBullet For Baldwin, A%WRBurglar Proof %FCRegie%FR John Newland %WR%WRCanary Sedan, The Case Of M.J.H., The %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRCase Of Mr. Pelham, The %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRCell 227 %FCRegie%FR Paul Henreid%WRChange Of Heart, A %FCRegie%FR Robert Florey%WRCheap Is Cheap %FCRegie%FR Bretaigne Windust%WRCheney Vase, The%WRChildren Of Alda Nuova, The %FCRegie%FR Robert Florey%WRComing Home %FCRegie%FR Alf Kjellin%WRComing, Mama %FCRegie%FR George Stevens, Jr.%WRContest Of Aaron Gold, The %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRConversation With A Corpse %FCRegie%FR Jules Bricken%WRCop For A Day %FCRegie%FR Paul Henreid%WRCoyote Moon %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRCrackpot %FCRegie%FR John Lucas%WRCraig`s Will %FCRegie%FR Gene Reynolds%WR Cream Of The Jest, The %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRCreeper, The %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRCrime For Mothers, A %FCRegie%FR Ida Lupino%WRCrocodile Case, The %FCRegie%FR Don Taylor%WRCrooked Road, The %FCRegie%FR Paul Henreid%WRCrystal Trench, The %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRCuckoo Clock, The %FCRegie%FR John Brahm%WRCure, The %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRCurtains For Me %FCRegie%FR Leonard Horn%WR%WRDangerous People, The %FCRegie%FR Robert Stevens%WRDay Of The Bullet, The %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRDead Weight %FCRegie%FR Stuart Rosenberg%WRDeadly, The %FCRegie%FR Don Taylor%WRDeath Sentence %FCRegie%FR Paul Henreid%WRDeathmate %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr. Decoy %FCRegie%FR Arnold Laven%WRDerelicts, The %FCRegie%FR Robert Stevenson%WRDesign For Loving %FCRegie%FR Robert Stevens%WRDip In The Pool, A %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRDiplomatic Corpse, The %FCRegie%FR Paul Henreid%WRDisappearing Trick %FCRegie%FR Arthur Hiller Don`t Come Back Alive %FCRegie%FR Robert Stevenson Don`t Interrupt %FCRegie%FR Robert Stevens%WRDoor Without A Key, The %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRDoubtful Doctor, The %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRDry Run %FCRegie%FR John Brahm%WRDusty Drawer, The %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WR%WREnd Of Indian Summer, The%WREnough Rope For Two %FCRegie%FR Paul Henreid Equalizer, The %FCRegie%FR James Neilson%WREscape To Sonoita %FCRegie%FR Stuart Rosenberg%WR%WRFaith Of Aaron Menefee, The %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRFatal Figures Father And Son %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRFestive Season, The %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRFinal Arrangments %FCRegie%FR Gordon Hessler%WRFirst Class Honeymoon %FCRegie%FR Don Weis%WRFive Forty Eight, The %FCRegie%FR John Brahm%WRFlight To The East %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRFoghorn %FCRegie%FR Robert Stevens%WRForty Detectives Later %FCRegie%FR Arthur Hiller%WR%WRGentleman from America %FCRegie%FR Robert Stevens%WRGlass Eye, The %FCRegie%FR Robert Stevens%WRGloating Place, The %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRGolden Opportunity %FCRegie%FR Robert Florey%WRGraduating Class %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRGratitude %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRGreatest Monster Of Them All, The %FCRegie%FR Robert Stevens%WRGuest For Breakfast %FCRegie%FR Paul Henreid%WRGuilty Witness %FCRegie%FR Robert Stevens%WR%WRHands Of Mr. Ottermole, The %FCRegie%FR Robert Stevens%WRHat Box, The %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRHeart Of Gold %FCRegie%FR Robert Stevens%WRHelp Wanted %FCRegie%FR James Neilson%WRHero, The %FCRegie%FR John Brahm%WRHidden Thing, The %FCRegie%FR Robert Stevens%WRHitch Hike %FCRegie%FR Paul Henreid%WRHoney, The %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRHooked %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRHorseplayer, The %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRHuman Interest Story, The %FCRegie%FR Norman Lloyd%WR%WRI Can Take Care Of Myself %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRI`ll Take Care Of You %FCRegie%FR Robert Stevens%WRI, Spy %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRIkon Of Elijah, The %FCRegie%FR Paul Almond%WRImpossible Dream, The %FCRegie%FR Robert Stevens%WRImpromptu Murder %FCRegie%FR Paul Henreid%WRIncident In A Small Town %FCRegie%FR Norman Lloyd%WR Indestructible Mr. Weems, The Insomnia %FCRegie%FR John Brahm%WR Invitation To An Accident %FCRegie%FR Don Taylor%WR%WRJohn Brown`s Body %FCRegie%FR Robert Stevens%WRJokester, The %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRJonathan %FCRegie%FR John Meredyth%WR Lucas Jury Of Her Peers, A %FCRegie%FR Robert Florey%WR%WRKeep Me Company %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRKerry Blue, The %FCRegie%FR Paul Henreid%WRKill With Kindness %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRKind Waitress, The %FCRegie%FR Paul Henreid%WRKiss-Off, The %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WR%WRLamb To The Slaughter %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRLandlady, The %FCRegie%FR Paul Henreid%WRLast Dark Step, The %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRLast Escape, The %FCRegie%FR Paul Henreid%WRLast Remains, The %FCRegie%FR Leonard Horn%WRLast Request %FCRegie%FR Paul Henreid%WRLegacy, The %FCRegie%FR James Neilson%WRLetter Of Credit %FCRegie%FR Paul Henreid%WRListen, Listen! %FCRegie%FR Don Taylor%WRLittle Man Who Was There, The %FCRegie%FR George Stevens, Jr.%WRLittle Sleep, A %FCRegie%FR Paul Henreid%WRLittle White Frock %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRLong Shot, The %FCRegie%FR Robert Stevenson%WR%WRMadame Mystery %FCRegie%FR John Brahm%WRMail Order Prophet, The %FCRegie%FR James Neilson%WRMake My Death Bed %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRMalice Domestic %FCRegie%FR John Meredyth Lucas%WRMan From The South %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRMan Greatly Beloved, A%WRMan Who Found The Money, The %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRMan With A Problem, A %FCRegie%FR Robert Stevens%WRMan With Two Faces, The %FCRegie%FR Stuart Rosenberg%WRManacled %FCRegie%FR Robert Stevens%WRMaria %FCRegie%FR Boris Sagal%WRMartha Mason, Movie Star %FCRegie%FR Justis Addis%WRMatched Pearl, The %FCRegie%FR Bernard Girard%WRMink %FCRegie%FR Robert Stevenson%WRMiss Bracegirdle Does Her Duty %FCRegie%FR Robert Stevens%WRMiss Paisley`s Cat Momentum %FCRegie%FR Robert Stevens%WRMorning After, The %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRMorning Of The Bride, The %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRMost Likely To Succeed %FCRegie%FR Richard Whorf%WRMother, May I Go Out To Swim? %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRMotive, The Mr. Blanchard`s Secret %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRMrs. Bixby And The Colonel`s Coat %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRMrs. Herman And Mrs. Fenimore %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRMurder Me Twice %FCRegie%FR David Swift%WRMuseum Piece %FCRegie%FR Paul Henreid%WR%WRNecklace, The %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRNever Again %FCRegie%FR Robert Stevens%WRNight Of The Execution %FCRegie%FR Henry Slesar%WRNight The World Ended, The %FCRegie%FR Justis Addis%WRNight With The Boys, A %FCRegie%FR John Brahm%WRNo Pain %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRNot The Running Type %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRNumber 22 %FCRegie%FR Robert Stevens%WR%WROccurrence At Owl Creek Bridge %FCRegie%FR Robert Stevenson%WROh-Youth And Beauty %FCRegie%FR Norman Lloyd%WROld Pro, The %FCRegie%FR Paul Henreid%WROlder Sister, The %FCRegie%FR Robert Stevens%WROn The Nose %FCRegie%FR James Neilson%WROne For The Road %FCRegie%FR Robert Stevens%WROne Grave Too Many %FCRegie%FR Arthur Hiller%WROne More Mile To Go %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WROrderly World Of Mr. Appleby, The %FCRegie%FR James Neilson%WROur Cook`s Treasure %FCRegie%FR Robert Stevens%WROut There, Darkness %FCRegie%FR Paul Henreid%WROutlaw In Town %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WR%WRParty Line %FCRegie%FR Hilton Green%WRPearl Necklace, The Pearl Weeps, A %FCRegie%FR Don Weis%WRPen Pal %FCRegie%FR John Brahm%WRPercentage, The %FCRegie%FR James Neilson%WRPerfect Crime, The %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRPerfect Murder, The %FCRegie%FR Robert Stevens%WRPersonal Matter, A %FCRegie%FR Paul Henreid%WRPlace Of Shadows %FCRegie%FR Robert Stevens%WRPoison %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRPortrait Of Jocelyn %FCRegie%FR Robert Stevens%WRPost Mortem %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRPremonition %FCRegie%FR Robert Stevens%WRProfit-Sharing Plan %FCRegie%FR Bernard Girard%WR%WRRelative Value %FCRegie%FR Paul Almond%WRReturn Of The Hero%WRRevenge %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRReward To Finder %FCRegie%FR James Neilson%WRRight Kind Of A House, The %FCRegie%FR Don Taylor%WRRight Kind Of Medicine, The %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRRight Price, The %FCRegie%FR Arthur Hiller%WRRoad Hog %FCRegie%FR Stuart Rosenberg%WR%WRSafe Conduct %FCRegie%FR Justis Addis%WRSafe Place, The %FCRegie%FR James Neilson%WRSafety For The Witness %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRSalvage %FCRegie%FR Justis Addis%WRSanta Claus And The 10th Ave Kid %FCRegie%FR Don Weis%WRSchartz-Metterklume Method, The %FCRegie%FR Richard Dunlap%WRSecret Life, A %FCRegie%FR Don Weis%WRSelf Defence %FCRegie%FR Paul Henreid%WRServant Problem %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRServices Rendered %FCRegie%FR Paul Henreid%WRShopping For Death %FCRegie%FR Robert Stevens%WRSilent Witness %FCRegie%FR Paul Henreid%WRSilk Petticoat, The %FCRegie%FR John Newland%WRSix People, No Music %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRSorcerer`s Apprentice, The %FCRegie%FR Joseph Leytes%WRSpecial Delivery %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRSpeciality Of The House %FCRegie%FR Robert Stevens%WRStrange Miracle %FCRegie%FR Norman Lloyd Summer Shade %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WRSybilla %FCRegie%FR Ida Lupino%WRSylvia %FCRegie%FR Herschel Daugherty%WR%WRTea Time %FCRegie%FR Robert Stevens%WRTen O`Clock Tiger %FCRegie%FR Bernard Girard%WRTest, The %FCRegie%FR Boris Sagal%WRThere Was An Old Woman %FCRegie%FR Robert Stevenson%WRThree Dreams Of Mr. Findlater, The %FCRegie%FR Jules Bricken%WRThrowback, The %FCRegie%FR John Brahm%WRTogether %FCRegie%FR Robert Altman%WRTotal Loss %FCRegie%FR Don Taylor%WRTouche %FCRegie%FR John Brahm%WRTriggers In Leash %FCRegie%FR Don Medford%WRTwelve Hour-Caper, The %FCRegie%FR John Newland%WRTwo Million Dollar Defence %FCRegie%FR Norman Lloyd%WR%WRVanishing Lady, The %FCRegie%FR Don Medford%WRVery Moral Theft, A %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRVicious Circle %FCRegie%FR Paul Henreid%WRVictim Four %FCRegie%FR Paul Henreid%WR%WRWaxwork, The %FCRegie%FR Robert Stevens%WRWest Warlock Time Capsul, The %FCRegie%FR Justis Addis%WRWet Saturday %FCRegie%FR Alfred Hitchcock%WRWhat Frightened You, Fred? %FCRegie%FR Paul Henreid%WRWhere Beauty Lies %FCRegie%FR Robert Florey%WRWhodunit %FCRegie%FR Francis Cockrell%WRWoman Who Wanted To Live, The %FCRegie%FR Alan Crosland, Jr.%WRWoman`s Help, A %FCRegie%FR Arthur Hiller%WR%WRYou Can`t Be A Little Girl All Your Life %FCRegie%FR Norman Lloyd%WRYou Can`t Trust A Man %FCRegie%FR Paul Henreid%WRYou Got To Have Luck %FCRegie%FR Robert Stevens%WRYoung One, The %FCRegie%FR Robert Altman%WRYour Witness %FCRegie%FR Norman Lloyd %WR%LS%WR%VTThe Alfred Hitchcock Hour%VO%WRIncident at A Corner (1960)%WRI Saw The Whole Thing (1962)%WR%WR%VTALFRED HITCHCOCK PRESENTS%VO%WRThe Case of Mr. Pelham (1955)%WRRevenge (1955)%WROne More Mile to Go (1957)%WRLamb To The Slaughter (1958)%WRPoison (1958)%WRThe Crystal Trench (1959)%WRBang! You`re Dead (1961)%WR%WR%VTSuspicion%VO%WRFour O`Clock (1957)%WR%LS.