Gracie Allen: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Two Girls and a Sailor

1944 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1944. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Van Johnson, June Allyson, Gloria DeHaven, José Iturbi en Jimmy Durante.

Twee revuedanseressen zetten parties op touw voor afgezwaaide militairen. Het mes snijdt meteen aan twee kanten: de mannen vergeten hun oorlogssores en de twee vrijgezelle dames hebben het voor het kiezen (al zul je altijd zien dat net die ene matroos als hun beider prijsdier fungeert). Dun verhaaltje wordt - zoals gebruikelijk bij MGM-musicals uit de oorlogsjaren - muzikaal uitbundig opgetuigd. De bands van James en Cugat doen mee, Gracie Allen neemt het One Finger Concerto (kortweg 'Chopsticks') voor haar rekening, en Albert Coates dirigeert het begeleidende orkest. Two girls and a sailor markeerde de doorbraak van revuemeisje June Allyson en Van Johnson als haar romantische

Mr. and Mrs. North

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Robert B. Sinclair en Robert Sinclair. Met o.a. Gracie Allen, William Post Jr., Paul Kelly, Rose Hobart en Virginia Grey.

Figuren uit een radioserie op het scherm gebracht voor deze komedie rond de vondst van een aantal lijken. Soms grappig, soms geforceerd.

The Gracie Allen Murder Case

1939 | Mysterie

Verenigde Staten 1939. Mysterie van Alfred E. Green. Met o.a. Gracie Allen, Warren William, Ellen Drew, Kent Taylor en Jerome Cowan.

Bij vlagen amusante 'screwball' detectivefilm, waarin Philo Vance, die onderzoek doet naar de moord op een gedetineerde, voortdurend wordt lastiggevallen door de warhoofdige Gracie Allen, die zichzelf speelt. In tegenstelling tot andere 'Philo Vance'-verhalen verscheen dit verhaal eerst als filmscenario en daarna pas als roman door Van Dine. Zie ook: 'Philo Vance'-serie.

Honolulu

1939 | Musical

Verenigde Staten 1939. Musical van Edward Buzzell. Met o.a. Eleanor Powell, Robert Young, George Burns, Gracie Allen en Rita Johnson.

Een weinig originele musical over persoonsverwisseling. Een idool van het witte doek wisselt stuivertje met een plantage- eigenaar. Het scenario is van Herbert Fields en Frank Partos. Het camerawerk is van Ray June.

College Swing

1938 | Musical

Verenigde Staten 1938. Musical van Raoul Walsh. Met o.a. George Burns, Gracie Allen, Martha Raye, Bob Hope en Edward Everett Horton.

Het lukt Gracie maar niet om haar diploma te behalen in deze onderhoudende muzikale komedie die zich op een college afspeelt met een prima rolbezetting, maar liedjes als 'What Did Romeo Say to Juliet?' zijn onbeduidend en moet je maar gauw vergeten als je ze nog net onthouden kan.

A Damsel in Distress

1937 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1937. Musical van George Stevens. Met o.a. Fred Astaire, Joan Fontaine, George Burns, Gracie Allen en Constance Collier.

Lady Alyce Marshmorton (Fontaine) moet van haar tante trouwen met een Brit, maar heeft zelf haar zinnen gezet op een Amerikaanse skiër die ze in Zwitserland ontmoette. Het personeel van het landhuis waar ze woont, gokt onderling op wie de gelukkige zal worden en door hun bemoeienissen komt een Amerikaanse danser (Astaire) als derde kandidaat in beeld. Eerste film die Astaire maakte na zijn iconische werk met Ginger Rogers werd commercieel geen succes, wellicht omdat Fontaine niet danst. Toch best leuk, vanwege het malle script van P.G. Wodehouse en de Oscarwinnende danschoreografie.

The Big Broadcast of 1937

1936 | Muziek

Verenigde Staten 1936. Muziek van Mitchell Leisen. Met o.a. Jack Benny, George Burns, Gracie Allen, Bob Burns en Martha Raye.

Nog zo'n verhaal zonder plot als kapstok voor een vermakelijke show, met als gaststerren o.a. Benny Goodman, Leopold Stokowski en Larry Adler. Songs als 'Here's Love In Your Eye', 'La Bomba' en 'Night In Manhattan'.

College Holiday

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van Frank Tuttle. Met o.a. Jack Benny, George Burns, Gracie Allen, Mary Boland en Martha Raye.

Benny's hotel kan wel wat meer gasten gebruiken, zodat hij een groep studenten van een college overhaalt te komen; uitstekende musical met eerste klas spelers.

The Big Broadcast of 1936

1935 | Muziek

Verenigde Staten 1935. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Jack Oakie, George Burns, Gracie Allen, Lyda Roberti en Henry Wadsworth.

Wonderbaarlijk mengsel van showoptredens en een nonsensverhaal rondom Oakie, de eigenaar van een radiostation. In dit kader passen tal van artiesten, van Amos & Andy tot de Wiener Sängerknaben. Bing zingt zijn lieve 'I Wished on the Moon'.

Love in Bloom

1935 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1935. Komedie van Elliott Nugent. Met o.a. George Burns, Gracie Allen, Joe Morrison, Dixie Lee en J.C. Nugent.

Burns en Allen zijn gedwongen op de achtergrond te blijven in dit sappige romantische verhaal over een componist en zijn vriendin die het hoofd boven water proberen te houden; George en Gracie zijn het enige aardige van de film.

We're Not Dressing

1934 | Musical

Verenigde Staten 1934. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Bing Crosby, Carole Lombard, George Burns, Gracie Allen en Ethel Merman.

Een muzikale ADMIRABLE CRICHTON waarin het rijke meisje Lombard verliefd wordt op zeeman Crosby nadat de opvarenden na een schipbreuk op een onbewoond eiland belanden. Merman speelt als mannenjaagster de tweede viool en Burns en Allen zijn ter afwisseling plaatselijke onderzoekers. Grote pret. Bing zingt 'Love Thy Neighbour'

Six of a Kind

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. W.C. Fields, George Burns, Gracie Allen, Mary Boland en Alison Skipworth.

Fields als biljartende sheriff maakt de verwarring nog groter wanneer Burns, Allen, Boland en Ruggles gekheid maken op een vakantiereisje. Schitterende, anarchistische onzin.

Many Happy Returns

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Norman McLeod. Met o.a. George Burns, Gracie Allen, Joan Marsh, George Barbier en Franklin Pangborn.

Gracie wil papa's warenhuis vervangen door een vogelreservaat! Een typische, krankzinnige Burns en Allen- komedie, waarvoor Lombardo de muziek verzorgde.

International House

1933 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1933. Komedie van A. Edward Sutherland. Met o.a. W.C. Fields, Peggy Hopkins Joyce, Stuart Erwin, George Burns en Gracie Allen.

Een aparte, heerlijke film met een van de eerste tv- experimenten waarvoor mensen uit de hele wereld naar een groot Oosters hotel komen. De lampen staan afwisselend op Fields en Burns & Allen, met gast-optredens van verschillende radio- artiesten. Kort en zoet. Een film om gezien te hebben.

The Big Broadcast

1932 | Drama, Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1932. Drama van Frank Tuttle. Met o.a. Bing Crosby, Kate Smith, George Burns, Gracie Allen en Stuart Erwin.

Een radiostation, met Burns als eigenaar, dreigt failliet te gaan maar wordt gered door Crosby en tal van andere artiesten, die optreden in een grote sterrenshow. Veel ongebruikelijke en bizarre variaties op het bekende thema van de driehoeksliefde maken er een prima verhaal van. Bing zingt o.a. 'Please' en 'Here Lies Love'.