Ina van der Molen

Acteur

Ina van der Molen is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Onno 23

1988 | Experimenteel, Drama

Nederland 1988. Experimenteel van Bea Reese. Met o.a. Inna van der Molen, Wally Tax, Har Smeets, Ad Fernhout en Huub van der Lubbe.

Veel gebeurt er niet in deze door Reese ook zelf geschreven debuutfilm die zich concentreert op een fuif, gegeven op een flat naar aanleiding van de 23ste verjaardag van het titelpersonage. Het prachtige camerawerk van Reinhard Köcher legt de onverbiddelijke en oeverloze verveling van de koele kikker- en egoïstische generatie van de jaren 1980-1990 op een gehaaid- gechoreografeerde manier bloot.

Diary of a Mad Old Man

1987 | Drama

België/Nederland/Frankrijk 1987. Drama van Lili Rademakers. Met o.a. Ralph Michael, Beatie Edney, Suzanne Flon, Dora van der Groen en Derek de Lint.

Vrije bewerking van de gelijknamige roman van Tanizaki; de maakster voegt bepaalde gebeurtenissen toe en laat andere weg. Naar de geest echter een trouwe bewerking, want we vinden hier wel degelijk het fluwelen en geheime wereldje van deze Japanse romanschrijver terug, meester in het weglaten en de suggestie. In feite hoefde de regisseuse - van wie dit na het vreemde MENUET de tweede speelfilm is - slechts het boek in de vorm van projectietekeningen uit te werken. Een zeer opwindende film die een lange overpeinzing bij het verlangen en de dood in de persoon van een oude man is. Lijkt op het thema in PROVIDENCE van Alain Resnais. Ook bekend als JOURNAL D'UN VIEUX FOU.

De aanslag

1986 | Oorlogsfilm, Drama

Nederland 1986. Oorlogsfilm van Fons Rademakers. Met o.a. Derek de Lint, Marc van Uchelen, Monique van de Ven, Johnny Kraaykamp sr en Huub van der Lubbe.

Naar de roman van Harry Mulisch. Nadat er een aanslag plaatsvindt voor zijn ouderlijk huis wordt Anton Steenwijk (Van Uchelen/De Lint) in januari 1944 van zijn familie gescheiden. Zijn familie wordt vermoord door de Duitsers en Anton groeit alleen op. Hij lijkt het verleden achter zich te hebben gelaten maar geleidelijk sijpelt het besef van de immense tragedie zijn realiteit binnen. Jaren na de oorlog wordt hij geconfronteerd met de betrokkenen van toen en ontdekt hij de ware toedracht van de aanslag. Met de uitvergroting van een enkel incident laat Rademakers op indringende wijze het leed van WO II en oorlog in het algemeen zien. De aanslag werd onderscheiden met een Oscar én een Golden Globe voor beste buitenlandse film.

Als twee druppels water

1963 | Oorlogsfilm, Drama, Thriller

Nederland 1963. Oorlogsfilm van Fons Rademakers. Met o.a. Lex Schoorel, Nan Los, Guus Verstraete, Mia Goossen en Elise Hoomans.

Sullige sigarenboer Ducker (Schoorel) leeft tijdens WO II helemaal op wanneer er een geheim agent in zijn tuin belandt. Deze Dorbeck lijkt, afgezien van zijn haarkleur, sprekend op Drucker. In opdracht van Dorbeck voert Ducker klusjes uit voor het verzet. Het duurde lang voor deze fijne verfilming van Hermans' De donkere kamer van Damocles te zien was: investeerder Freddy Heineken liet zijn vriendin Nan Los meespelen, maar de liefde bekoelde en Heineken stopte de film in een kluis. Pas drie decennia later was hij weer te zien. Hermans vond de verfilming van zijn boek 'minder slecht dan hij had gevreesd'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ina van der Molen op televisie komt.

Reageer