Mike Kellin: cast.
Er zijn 28 films gevonden.

Sleepaway Camp

1983 | Horror, Erotiek

Verenigde Staten 1983. Horror van Robert Hiltzik. Met o.a. Mike Kellin, Felissa Rose en Jonathan Tierston.

In een zomerkamp worden de jonge hoofdpersonen vermoord. De typische gore picture uit die tijd, in navolging van de rampzalige FRIDAY, THE 13TH en met een zekere dosis erotiek.

Echoes

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Arthur Allan Seidelman. Met o.a. Richard Alfieri, Nathalie Nell, Mercedes McCambridge, Ruth Roman en Gale Sondergaard.

Alfieri, een kunststudent, raakt geobsedeerd door een droom waarin zijn voor zijn geboorte gestorven tweelingbroer achter hem aan zit om hem te doden. Een intrigerend uitgangspunt, het resultaat is echter niet meer dan gemiddeld.

Terror at Alcatraz

1982 | Komedie

Verenigde Staten 1982. Komedie van Sidney Havers. Met o.a. Tom Smothers, Dick Smothers, Diana Muldaur, Mike Kellin en Lynette Mettey.

Achter de melodramatische titel gaat een situation comedy schuil over twee mensen van het televisienieuws. Zij raken betrokken bij een zoektocht naar een schat die door Al Capone op Alcatraz Island zou zijn begraven. Pilot voor The Smothers Brothers' serie Fitz and Bones , die een kortstondig bestaan leidde in Amerika.

Just Before Dawn

1982 | Misdaad, Horror

Verenigde Staten 1982. Misdaad van Jeff Lieberman. Met o.a. George Kennedy, Gregg Henry, Chris Lemmon, Mike Kellin en Deborah Benson.

Drie jongens en twee meisjes die met een kampeerauto op stap zijn in een woest bosgebied, worden geteisterd door twee psychopaten. Een film à la FRIDAY THE 13TH, met meer spanning dan bloed en met verrassend goed uitgewerkte personages.

So Fine

1981 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1981. Komedie van Andrew Bergman. Met o.a. Ryan O'Neal, Jack Warden, Mariangela Melato, Richard Kiel en Fred Gwynne.

Klucht van klasse over een professor, de zoon van een Newyorkse kledingfabrikant, die ertoe wordt gedwongen zich in modekringen te begeven en zonder het zich bewust te zijn, een enorm succes boekt met zijn idee van de doorkijkspijkerbroek. De film slaat dan onverwachte, en soms ook wel verrassend grillige wegen in, maar blijft overwegend grappig. Regiedebuut van schrijver Bergman.

Paternity

1981 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1981. Komedie van David Steinberg. Met o.a. Burt Reynolds, Beverly D'Angelo, Norman Fell, Paul Dooley en Elizabeth Ashley.

Vrijgezel Burt, manager van Madison Square Garden, verlangt hevig naar het vaderschap en huurt daarom de serveerster en muziekstudente D'Angelo in om als surrogaat-moeder te fungeren. Een voorspelbare komedie met lethargisch spel. Het regiedebuut van de acteur/komiek Steinberg. Scenario van Charlie Peters.

The Murder That Wouldn't Die

1980 | Mysterie

Verenigde Staten 1980. Mysterie van Ron Satlof. Met o.a. William Conrad, Marj Dusay, Robin Mattson, José Ferrer en Sharon Acker.

Een gepensioneerde politieman uit L.A. wordt chef van een veiligheidsdienst in Hawaii maar hij kan zijn oude beroep niet loslaten en raakt betrokken bij een veertig jaar oude moordzaak. Pilot voor een serie rondom Conrad, na Cannon en vóór Nero Wolfe. Het scenario is van Glen A. Larson en Michael Sloan.

The Jazz Singer

1980 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1980. Drama van Richard Fleischer. Met o.a. Neil Diamond, Laurence Olivier, Lucie Arnaz, Catlin Adams en Franklyn Ajaye.

Voorzanger Olivier schreeuwt 'I hef no son!', een van de hoogtepunten van dit verouderde melodrama waarin Diamond een rockster wordt in ongeveer net zoveel tijd als iemand zijn haar laat knippen. Deze herverfilming zou wel eens meer clichés kunnen bevatten dan de versie uit 1927!

On the Yard

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Raphael D. Silver en Raphael Silver. Met o.a. John Heard, Thomas D. Waites, Mike Kellin, Richard Bright en Joe Grifasi.

Gevangene Heard maakt een fatale vergissing door herrie te schoppen met zware jongen Waites. Deze matige gevangenisfilm lijkt de gedane moeite nauwelijks waard, hoewel Kellin gedenkwaardig is als een oudere pechvogel die probeert op erewoord vrijgelaten te worden.

Midnight Express

1978 | Drama, Biografie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1978. Drama van Alan Parker. Met o.a. Brad Davis, Randy Quaid, John Hurt, Irene Miracle en Bo Hopkins.

Naïeve Amerikaanse student Billy Hayes belandt voor het smokkelen van een bescheiden hoeveelheid hasj in een Turkse gevangenis, een infernale plek, waar marteling en drugsmisbruik aan de orde van de dag zijn. Het enige wat hem daar op de been houdt, is zijn vriendschap met landgenoot Jimmy (Quaid) en de Brit Max (Hurt). Ondertussen levert Billy's vader een titanenstrijd om hem vrij te krijgen. Davis is prima in de rol van Hayes, Hurt is geweldig als Max, die zoveel mogelijk probeert te vluchten in een roes. Het meeslepende, op ware gebeurtenissen gebaseerde scenario van Oliver Stone won een Oscar.

Girlfriends

1978 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1978. Komedie van Claudia Weill. Met o.a. Melanie Mayron, Anita Skinner, Eli Wallach, Christopher Guest en Bob Balaban.

Mayron is een jonge joodse vrouw die van de fotografie haar beroep wil maken. Ze woont samen met een vriendin in een flat. Als haar vriendin wil trouwen blijft Mayron wat verloren achter. Via een reeks verwarrende ontmoetingen ontdekt ze dat vriendschap, sympathie en ambitie geen garantie zijn voor een carrière. Een in losse vervolgen opgebouwd portret van een jonge, sympathieke vrouw die probeert iets van haar leven te maken. Mayron is een ware revelatie, die echter later nog maar weinig van zich liet horen. Claudia Weill en Vicki Polon schreven het verhaal dat door Polon in scenariovorm gegoten werd. Fred Murphy stond in voor de fotografie.

Demon

1977 | Horror

Verenigde Staten 1977. Horror van Larry Cohen. Met o.a. Tony Lo Bianco, Sandy Dennis, Sylvia Sidney, Deborah Raffin en Sam Levene.

De politie van New York staat voor een raadsel. Verschillende, doodgewone mensen sloegen eensklaps op hol, begonnen te doden en als enig verweer verklaren ze: God heeft het mij bevolen. Inspecteur Lo Bianco leidt het onderzoek en komt inderdaad op het spoor van een jongeman die beweert de plaatsvervanger van God op aarde te zijn. Maar dan krijgt Lo Bianco de schok van zijn leven. Een eigenaardige horror-thriller die in elk opzicht origineel is. Bloedig en angstwekkend, temeer omdat het gebeuren zich op elk ogenblik in onze dagelijkse realiteit kan voordoen. Het verwarde, maar hallucinante scenario van Cohen zelf verbaast en shockeert, maar blijft tot het laatste beeld boeiend. Sfeervol camerawerk van Paul Glickman. Bekroond met de speciale prijs van de jury te Avoriaz. Opgedragen aan Bernard Herrmann. Ook bekend als GOD TOLD ME TO.

Next Stop, Greenwich Village

1976 | Komedie

Verenigde Staten 1976. Komedie van Paul Mazursky. Met o.a. Lenny Baker, Shelley Winters, Ellen Greene, Christopher Walken en Lou Jacobi.

Geestige en doeltreffende film over een jongeman uit Brooklyn (Baker) die aspiraties heeft filmacteur te worden. Hij betrekt kamers in Greenwich Village. De sfeer van die periode en de karakteriseringen zijn uitstekend getroffen; Winters is voortreffelijk als Bakers dominante moeder. Speelt in 1953.

The Art of Crime

1975 | Misdaad

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Richard Irving. Met o.a. Ron Leibman, José Ferrer, David Hedison, Jill Clayburgh en Eugene Roche.

Een antiekhandelaar, een zigeuner, (Leibman) wordt detective om een vriend die van moord is beschuldigd te ontlasten. Naar de roman Gypsy in Amber van Martin Smith. Jammer genoeg is deze tragikomedie wat betreft de zigeunerfolklore te lang en biedt te weinig spanning.

The Last Porno Flick

1974 | Erotiek

Verenigde Staten 1974. Erotiek van Ray Marsh. Met o.a. Frank Caleanini, Michael Pataki, Mike Kellin, Jo Anne Meredith en Robyn Hilton.

Deze niet grappige satire op de vrijgevochten Hollywoodse filmmakers heeft veel weg van een vieze passage uit Love, American Style. Het enige interessante is de parodie op DEEP THROAT, een film die door dezelfde maatschappij werd gedistribueerd. Oorspronkelijk uitgebracht als THE MAD, MAD MOVIE MAKERS.

Freebie and the Bean

1974 | Misdaad, Thriller, Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Richard Rush. Met o.a. James Caan, Alan Arkin, Loretta Swit, Jack Kruschen en Mike Kellin.

Freebie and the Bean stamt uit de politiek incorrecte vroege jaren zeventig met Caan en Arkin als fascistische politiecollega's (met soms nauwelijks waarneembare knipoog) die jagen op een crimineel in de straten van San Francisco. Schietpartijen, onschuldige slachtoffers en snoeiharde, overlappende dialogen strijden moedig om voorrang maar de maniakale (auto)achtervolgingen gaan met stip aan de haal met de beker. Onbekend maar zeer geliefd onder kenners. Inspiratiebron voor Quentin Tarantino die de film op zijn eigen festival in 1999 programmeerde.

Assignment: Munich

1972 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van David Lowell Rich. Met o.a. Richard Basehart, Roy Scheider, Lesley Ann Warren, Werner Klemperer en Keenan Wynn.

De ongeloofwaardige lotgevallen van soldaten van het Amerikaanse leger die, geholpen door een onbetrouwbare bareigenaar, in West-Duitsland op zoek gaan naar een fortuin dat gestolen werd tijdens WO II. Een thriller vol actie, maar met een onsamenhangend verhaal, waarin zo vaak van de hak op de tak gesprongen wordt, dat het onmogelijk te volgen is. Of het te wijten is aan het routineuze scenario van Eric Bercovici en Jerry Ludwig of aan het geklungel in de montagekamer zal altijd een mysterie blijven. Duidelijk is wel dat zelfs de meest ervaren acteurs in de cast geen raad wisten met hun rol. Deze pilot groeide later uit tot de korte tv-serie ASSIGNMENT VIENNA (Wenen als achtergrond bood duidelijk meer voordelen). In Europa uitgebracht in de bioscoop. Camerawerk van Mike Marszalek.

The Catcher

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Allen H. Miner. Met o.a. Michael Witney, Jan-Michael Vincent, Tony Franciosa, Catherine Burns en David Wayne.

Een politieman uit Seattle en een afgestudeerde van de universiteit van Harvard gaan samenwerken om vluchtelingen, weggelopen echtgenoten en vermiste kinderen door heel Amerika op te sporen. De prachtige locaties zijn zeer de moeite waard om naar te kijken, terwijl dramatische spanning verder ontbreekt en de film niet veel verhaal biedt.

The Phynx

1970 | Muziek

Verenigde Staten 1970. Muziek van Lee H. Katzin. Met o.a. A. Michael Miller, Ray Chippeway, Dennis Larden, Lonny Stevens en Lou Antonio.

Satire op een spionagefilm, waarin een rockgroep (Miller, Chippeway, Larden en Stevens) wordt ingehuurd om te spioneren achter het IJzeren Gordijn, en de helden van Amerika`s popcultuur worden gekidnapt (onder wie, in korte gastrolletjes, Leo Gorcey, Huntz Hall, Guy Lombardo, Joe Louis, Johhny Weissmuller, Col. Sanders, Ruby Keeler, Xavier Cugat, Dick Clark en George Jessel). Fans van deze sterren kunnen de film gaan zien, als ze tenminste wat uithoudingsvermogen hebben, voor anderen beslist de moeite van het bekijken niet waard.

The People Next Door

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van David Greene en David Green. Met o.a. Eli Wallach, Julie Harris, Deborah Winters, Stephen McHattie en Hal Holbrook.

Een uitstekend drama, geconcentreerd op twee doorsneegezinnen uit voorsteden, de Masons en de Hoffmanns. Onthullingen met betrekking tot hun kinderen. Een goed onderbouwde uitbeelding van de gevolgen van drugsgebruik en geloofwaardige dialogen, maar de rolbezetting is het niet helemaal.

A Clear and Present Danger

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van James Goldstone. Met o.a. Hal Holbrook, E.G. Marshall, Joseph Campanella, Jack Albertson en Pat Hingle.

De zoon van een gepensioneerde Amerikaanse senator riskeert zijn politieke carrière door in alle oprechtheid te besluiten de publieke opinie te beïnvloeden wat betreft de luchtvervuiling. Enige goede dialogen en acteerwerk. Scenario van Henri Simoun naar de roman van A.J. Russel en S.S. Schweitzer.

Riot

1969 | Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1969. Drama van Buzz Kulik. Met o.a. Jim Brown, Gene Hackman, Ben Carruthers, Mike Kellin en Gerald O'Loughlin.

Drie gedetineerden ontketenen een gevangenisopstand. Vervolgens proberen ze op slinkse wijze gebruik te maken van de situatie. Clichématig en uiterst gewelddadig. Hackman in een goede rol van uitgekookte opruier. Opgenomen in het Arizona State Prison en naar een boek van de voormalige bajesklant Frank Elli.

The Boston Strangler

1968 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Richard Fleischer. Met o.a. Tony Curtis, Henry Fonda, George Kennedy, Mike Kellin en Hurd Hatfield.

Fascinerend drama in semi-documentaire stijl, dat in detail de opkomst, achtervolging, vangst en vervolging van een gevaarlijke misdadiger weergeeft. Curtis speelt - onherkenbaar vermomd - een prachtige rol als de wurger. De ingewikkelde techniek met veel beelden tegelijkertijd raakt op de tv verloren en dat geldt dan ook voor een paar belangrijke scènes.

Banning

1967 | Drama

Verenigde Staten 1967. Drama van Ron Winston. Met o.a. Robert Wagner, Anjanette Comer, Jill St. John, Guy Stockwell en Susan Clark.

Een boeiend beeld van de corruptie en het bedrog in een poenerige golfclub in Los Angeles. Wagner als de beroepsspeler met een verleden, Jill St. John als vrouw die liefde zoekt. Muziek van Quincy Jones.

Invitation to a Gunfighter

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Richard Wilson. Met o.a. Yul Brynner, George Segal, Janice Rule, Pat Hingle en Brad Dexter.

Het bombastische scenario van Richard Wilson, Elizabeth Wilson en Alvin Sapinskey naar een verhaal van Hal Goodman en Larry Klein, staat stijf van de dialoog, maar krijgt door de vakkundige acteurs nog iets mee. Een stadje huurt een scherpschutter in om een verworpene te doden. Een verrassend resultaat, maar over het algemeen te veel gepraat. Camerawerk van Joseph MacDonald.

Hell Is for Heroes

1962 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Portugal 1962. Oorlogsfilm van Don Siegel. Met o.a. Steve McQueen, Bobby Darin, Fess Parker, Harry Guardino en James Coburn.

Een harde, gespannen film over een klein eskadron dat tijdens WO II gedwongen wordt een Duitse aanval tegen te houden door zich talrijker en sterker voor te doen dan het is. Deze film neemt zijn tijd om op gang te komen, maar de intensiteit wordt gaandeweg opgevoerd om ten slotte een geweldige climax te bereiken. De enige valse noot betreft de aanwezigheid van de jonge Newhart, die zelfs een variant op één van zijn eigen telefoonmonologen in de dialoog weet in te lassen! Robert Priosh, een specialist op het gebied van WO II, schreef mee aan het scenario.

The Great Impostor

1961 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1961. Biografie van Robert Mulligan. Met o.a. Tony Curtis, Karl Malden, Joan Blackman, Raymond Massey en Edmond O'Brien.

Het ongelooflijke verhaal van Ferdinand Demara, die geen schooldiploma's had, wel succes met een groot aantal vermommingen die echt werkten. De film is episodisch, maar vlot. Het scenario is van Liam O'Brien.

At War with the Army

1950 | Komedie, Drama, Muziek

Verenigde Staten 1950. Komedie van Hal Walker. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Polly Bergen, Angela Greene en Mike Kellin.

Martin en Lewis moeten in dienst. Dat maakt Jerry`s gedrag steeds potsierlijker. Het was de eerste lange film van het duo en het begin van een lange samenwerking. Kluchtig, maar met baardige grappen (die met de limonade-automaat blijft goed) en het liedje 'Beans, Beans, Beans.' Vooral voor doorgewinterde Lewis-fans te harden.