Marisa van Eyle

Acteur

Marisa van Eyle is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Monte Carlo

2001 | Drama, Komedie

Nederland 2001. Drama van Norbert ter Hall. Met o.a. Kitty Courbois, John Wijdenbosch, Hans Veerman, Thierry Audenaerde en Paul Hoes.

De al wat oudere weduwe Constance van Tuyl van Serooskerken (Courbois) wil nog een keer met de auto naar Monaco rijden, iets wat ze vroeger ook met haar man heeft gedaan. Haar zoon wil niet mee, die heeft het druk met het familiebedrijf. Dus regelt die dat de jonge zwarte monteur Danny Schat (Wijdenbosch) rijdt. Maar al snel botert het niet zo tussen Constance en Danny. Vrolijk voortkabbelende roadmovie van de succesvolle televisieregisseur Ter Hall (A'dam - E.V.A.) trok in de bioscoop maar weinig bezoekers. Jammer, want Courbois (1937-2017) is natuurlijk altijd het bekijken waard.

Minoes

2001 | Jeugdfilm, Familiefilm, Drama

Nederland 2001. Jeugdfilm van Vincent Bal. Met o.a. Carice van Houten, Theo Maassen, Pierre Bokma, Hans Kesting en Olga Zuiderhoek.

Poes Minoes uit de Emmalaan snapt niet waarom ze er plots uitziet als een een charmante jongedame (Van Houten). Het is raar, maar het heeft ook voordelen. Bevriende katten vertellen haar bijvoorbeeld mensengeheimen, waarmee ze de sympathieke, stuntelige journalist Tibbe (Maassen) helpt, in ruil voor eten en een slaapplaats. Er zit ook een tip tussen over de onfrisse zaakjes van schurkachtige industrieel en kattenhater Ellemeet (Bokma). Erg leuke verfilming van een scenario van Burny Bos naar het boek van Annie M.G. Schmidt. Gouden Kalveren voor de film en voor Van Houten.

Familie

2001 | Drama

Nederland 2001. Drama van Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Petra Laseur, Bram van der Vlugt, Anneke Blok, Mark Rietman en Marisa van Eyle.

Els heeft kanker en is 'uitbehandeld'. Om nog een keer met de hele familie samen te zijn huurt haar man Jan een huisje in Oostenrijk. Wanneer er geen eten blijkt te zijn, zoon Nico zich de eerste avond al bezat en dochter Bibi een geheim wil verraden lopen de spanningen hoog op. Fantastische dialogen, fraai spel en passend camerawerk. De situaties lopen steeds verder uit de hand en zijn op momenten angstaanjagend herkenbaar. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van 'Het Toneel Speelt'.

Kussen

1999 | Romantiek

Nederland 1999. Romantiek van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Ricky Koole, Robert de la Haye, Huub van der Lubbe, Marisa van Eyle en Malou Gorter.

Een staking van de tabaksindustrie laat alle verslaafde rokers van Nederland zonder sigaretten zitten. Ook Paul (De la Haye), die een nieuwe editie van de toeristengids van Amsterdam klaarstoomt en die zojuist door zijn vrouw in de steek gelaten werd. Op een dag ontmoet hij de jonge, mooie, vrijgevochten Map (Koole), eveneens verslaafd. Map doet graag voor dat ze hoogzwanger is. Ze denkt dat Paul een Brit is en dat hij dus onbeperkt aan rookgerief kan komen. Daar hij nog sigaretten heeft wordt hij ook aanvaard door de excentrieke moeder (Van Eyle) van Map, die nog steeds zit te wachten op de terugkeer van Elvis. Een vreemde romantische komedie waarin alles draait rond sigaretten, liefde en Elvis, in die volgorde. De dialogen zijn leuk en de situaties zijn niet steeds even logisch, maar verlopen in een esotherische sfeer. Van Kilsdonks scenario gaat uit van een haast surrealistische toestand waarvan de zwarte markt moeiteloos floreert. Zo wordt na maanden staking een sigaret een fortuin waard. Een origineel en geestig idee dat speels uitgewerkt werd. Stereo.

Abeltje

1998 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Familiefilm

Nederland 1998. Jeugdfilm van Ben Sombogaart. Met o.a. Rick van Gastel, Soraya Smith, Victor Löw, Annet Malherbe en Frits Lambrechts.

De ongeveer twaalfjarige Abeltje krijgt een baantje in een warenhuis als liftboy. Hij mag van de bedrijfsleider absoluut niet aan het intrigerende groene knopje in de lift komen. Wie zou zo'n uitdaging kunnen weerstaan? Het jeugdboek van Annie M.G. Schmidt uit 1953 werd door scenarist Burny Bos voorzien van een modern sausje om de film geschikt te maken voor het beoogde jeugdige publiek; Abeltje kreeg een oorringetje en vindt dingen 'vet cool'. Het verhaal heeft niet geleden onder de modernisering: Schmidts fantasie en humor blijven markant aanwezig in deze leuke jeugdfilm.

De baby en de bakfiets

1997 | Komedie

Nederland 1997. Komedie van Lodewijk Crijns. Met o.a. Alice Blaes, Marjan Luif, Karin Larssen, Edo Brunner en Lou Huys.

De ongeveer twaalfjarige Abeltje krijgt een baantje in een warenhuis als liftboy. Hij mag van de bedrijfsleider absoluut niet aan het intrigerende groene knopje in de lift komen. Wie zou zo'n uitdaging kunnen weerstaan? Het jeugdboek van Annie M.G. Schmidt uit 1953 werd door scenarist Burny Bos voorzien van een modern sausje om de film geschikt te maken voor het beoogde jeugdige publiek; Abeltje kreeg een oorringetje en vindt dingen 'vet cool'. Het verhaal heeft niet geleden onder de modernisering: Schmidts fantasie en humor blijven markant aanwezig in deze leuke jeugdfilm.

1000 Rosen

1994 | Drama

Nederland 1994. Drama van Theu Boermans. Met o.a. Marieke Heebink, Bert Geurkink, Rik Launspach, Jaap Spijkers en Marianne Rogee.

Psychologisch drama met zwarte-komedie-elementen, gebaseerd op een toneelstuk van de Oostenrijker Gustav Ernst. Het werd onder leiding van debuterende filmregisseur Boermans eerder opgevoerd door zijn veel bekroonde toneelgroep De Trust. Het verhaal is gesitueerd in een provinciestadje, waar het doen en laten van de mensen wordt beheerst door een grote kabelfabriek. Wanneer gewag wordt gemaakt van een grote Amerikaanse firma die de fabriek zou willen overnemen en uitbreiden, slaan bij een aantal mensen de stoppen door. Winkelierster Heebink gaat moderniseren en schaft een computer aan. Van haar liefde voor de vader van haar dochtertje en een man die achter het huis in een caravan woont, blijft door de opwinding niet veel meer over: voortaan telt alleen nog maar de boekhouder die verliefd op haar is. De Amerikaanse droom gaat niet door. Een golf van geweld barst los onder de protagonisten. Slechts twee personages overleven het bloederige slot: het kleine meisje Wyndham, dat de hele film geen woord zegt maar alles ziet, en een schofterige almachtige bankdirecteur. Vlekkeloos spel van de acteurs van toneelgroep De Trust, die stuk voor stuk vergroeid zijn met hun rollen. Sterk camerawerk van Theo Bierkens, en regisseur Boermans slaagde erin het eventuele toneelmatige van het toneelstuk te doen vergeten. Gesproken in dialect, voorzien van ondertitels. Irrationeel pamflet over het dilemma tussen alles (geluk) en niets (ondergang). Op het 14e Nederlands Film Festival (1994) bekroond met drie Gouden Kalveren: beste film, beste acteur (Spijkers) en beste actrice (Heebink).

op televisie
2 uitzendingen

Minoes (2001) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 31 december
NPO 3
09:00 - 10:25

Abeltje (1998) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 03 januari
NPO 3
09:00 - 10:45

Reageer