Donald Lewis

Acteur, Scenarist

Donald Lewis is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Terror in Alcatraz

1986 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Misdaad van Philip Marcus en Phillip Marcue. Met o.a. Aldo Ray, Veronica Porsche Ali, Scott Ryder, Sandy Brooke en Lisa Ramirez.

Een ex-gevangene, die ooit ontsnapte uit Alcatraz, keert terug als toerist naar de gevangenis, die inmiddels tot museum gemaakt is. Hij is op zoek naar de sleutel van een bankkluis met gegevens over een verborgen buit van een medegevangene. Hij wordt echter ontdekt en ontmaskerd. De film eindigt met een nodeloos bloedige slachtpartij. Routine-werk waarvoor je niet thuis of op hoeft te blijven. Scenario van Donald Lewis en camerawerk van Greg von Berblinger.

Emerging

1985 | Drama

Australiƫ 1985. Drama van Kathy Mueller. Met o.a. Shane Connor, Sue Jones, Robin Gibbes, Tibor Gyapjas en Brenda Addie.

Sinds hij betrokken raakte bij een motorongeval is Stephen McNair (Connor) aan een rolstoel gekluisterd. Hij voelt zich nutteloos en haat de wereld rond hem. Zijn toekomst ziet hij zwart in. Wat moet er gebeuren als hij het revalidatie-centrum verlaat? Zal Cathy (Gibbes), zijn verloofde, hem nog willen? Hij woont een toneelvoorstelling bij, maar wanneer de actrice Haley (Jones), die een gehandicapte speelt, na het stuk rechtstaat raakt hij helemaal uit de bol. Hij voelt zich bedrogen. Haley van haar kant voelt zich persoonlijk betrokken bij deze tragedie buiten haar wil om. Ze gaat Stephen terug opzoeken en tussen beiden groeit een vriendschap. Wat begint als een schitterend docudrama over het leven in een revalidatie-centrum (waarin gehandicapten zelf de rollen bezetten) valt de film uiteen in een voorspelbaar sentimenteel drama dat weinig realistisch evolueert naar een geforceerd slot. De twee hoofdrolspelers leven zich uitstekend in hun rol in, maar het scenario van Max Richards werkt hen tegen. Chris Davis stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Donald Lewis op televisie komt.

Reageer