Benjamin Jules-Rosette

Acteur

Benjamin Jules-Rosette is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le radeau de la Méduse

1998 | Historische film

Frankrijk 1998. Historische film van Iradj Azimi. Met o.a. Jean Yanne, Daniel Mesguich, Laurent Terzieff, Rufus en Jean Desailly.

De reconstructie van de weinig heldhaftige schipbreuk van de M[KA1]edusa, een marinefregat dat in 1816 in Rochefort met ongeveer 150 kolonisten en de nieuwe gouverneur uitvoer naar Senegal. Gezagvoerder Chaumareys (Yanne) is eigenwijs en zeer autoritair, maar vooral een onkundige zeevaarder, waardoor het schip op een zandbank vastloopt. De passagiers kunnen in vijf reddingssloepen plaatsnemen, maar voor de overige bemanning die uit 140 zeesoldaten bestaat en onder bevel van luitenant ter zee Coudein (Mesguich) staat, is geen plaats. Ze worden gesleept op een snel ge[KA3]improviseerd vlot, zonder water en proviand totdat Chaumareys opdracht geeft de lijnen los te snijden onder belofte dat hij hen ten spoedigste zal komen ophalen. Twee weken later waren er nog veertien overlevenden. Een zware storm had hen overvallen. Nu breekt er een schandaal uit. Chaumareys wordt veroordeeld en de schilder G[KA1]ericault (Terzieff) maakt een schilderij, waarop de verschrikkingen staan afgebeeld gebaseerd op het relaas van een drietal overlevenden. Regisseur Azimi die uit Iran afkomstig is, schreef zijn eigen scenario, maar beschikte over heel weinig middelen. Hij heeft met een bepaalde onmacht deze film over een schandelijke periode uit de Franse geschiedenis gemaakt. De rolprent is gesitueerd tijdens de honderd dagen van koning Lodewijk de Achttiende, die het eerste Napoleontische tijdperk opvolgde. De scène's op het vlot laten heel effectief zien hoe er geleden werd en hoe de waanzin kon uitbreken. In die fragmenten is de rolverdeling voor een keertje niet theatraal en doorbreekt de sleur van Azimi's schoolse aanpak. Het camerawerk van Walter Vanden Ende, Pierre Dupouey en Ricardo Aronovitch is helaas te weinig spectaculair voor een dergelijke film. Azimi begon aan zijn film in 1987, maar de wervelstorm Hugo vernietigde de decors voor de buitenopnames. In 1990 was de film gereed, maar er was geen distributeur die hem wilde kopiëren en uitbrengen. In 1994 was het Franse ministerie van cultuur bereid subsidie te verlenen, maar voordat het zover was, dat de film in vijftien theaters mocht uitkomen, waren er nog eens vier jaar verstreken. Lang heeft hij niet in de bioscopen gedraaid, want hij kwam algauw terecht in de open zee, waar hij net zoals zijn onderwerp weinig glorieus schipbreuk leed.

Karukéra au bout de la nuit

1988 | Avonturenfilm, Mysterie

Frankrijk 1988. Avonturenfilm van Constant Gros-Dubois. Met o.a. Rose-Marie Fixy, Jenny Alpha en Benjamin Jules-Rosette.

Een doldwaze geschiedenis die zich eerst in Parijs en vervolgens op de Antillen afspeelt. Over de tegenspoed van een Antilliaanse schilder-beeldhouwer, die ten onrechte in Parijs in de gevangenis zit en door de toverkracht van een heks wordt bevrijd. Typisch het soort film, gemaakt door een regisseur- producent- scenarioschrijver-distributeur en zijn vrienden. De dialogen en de regie zijn van diepbedroevende kwaliteit en ook de begeleiding van de acteurs stelt niets voor.

O Madiana

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Constant Gros-Dubois. Met o.a. Benjamin Jules-Rosette, Rose-Marie Fixy, Théo Legitimus, Darling Legitimus en Serge Ubrette.

Een Antilliaans koppel krijgt in Parijs af te rekenen met het racisme en de onverschilligheid van zijn omgeving. Terwijl de vrouw haar uiterste best doet aanvaard te worden door hun Franse buren, raakt de man meer en meer verbitterd en zoekt hernieuwd contact met andere immigranten. Een interessant en blijvend actueel thema, dat hier echter blijft steken in goede bedoelingen, al te primaire psychologie en technische tekortkomingen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Benjamin Jules-Rosette op televisie komt.

Reageer