Yvonne Mitchell: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Widows' nest

1977 | Drama, Horror

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1977. Drama van Tony Navarro. Met o.a. Patricia Neal, Valentina Cortese, Susan Oliver, Yvonne Mitchell en Lila Kedrova.

De tirannieke vader van een gezin in het vooroorlogse Cuba heeft zijn echtgenote tot waanzin gedreven en van zijn dochters gefrustreerde oude vrijsters gemaakt. De overkomst van zijn vlotte broer en schoonzus haalt alle oude wonden weer open en ook de duivelse huishoudster doet haar fatale invloed gelden. Dit in Spanje opgenomen curiosum heeft gotische melodramatiek die aan de zwijgende film herinnert, maar in nadrukkelijke symboliek nergens overtuigend wordt. Het zien van een reeks actrices van uiteenlopende nationalteit als leden van hetzelfde gezin die beurtelings aanvallen van hysterie krijgen, werkt onbedoeld parodi[KA3]erend. (Gina Lollobrigida zou in deze film een come- back maken, maar hield het halverwege de opnamen voor gezien en werd vervangen door Neal).

The Incredible Sarah

1976 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten 1976. Drama van Richard Fleischer. Met o.a. Glenda Jackson, Daniel Massey, Yvonne Mitchell, Douglas Wilmer en David Langton.

Een wijd uitgesponnen portret van de legendarische Franse actrice Sarah Bernhardt. Jackson steelt de show met een flamboyante vertolking. Jammer dat niet iemand het scenario had gestolen. In Engeland opgenomen.

The Great Waltz

1972 | Biografie

Verenigde Staten 1972. Biografie van Andrew L. Stone. Met o.a. Horst Buchholz, Mary Costa, Rossano Brazzi, Nigel Patrick en Yvonne Mitchell.

Deze verfilmde biografie van Johann Strauss is oppervlakkig en onbedoeld grappig. Typisch Hollywood-werk, mooie kleuren, prachtige locatie-opnames, maar ongelooflijk onecht, inclusief de bewerkte muziek van meesters Strauss sr & jr, alsmede Jacques Offenbach. Ruim twee uur is behoorlijk lang. Camerawerk van David Boulton. Scenario van regisseur Stone. Gedraaid op locatie in Oostenrijk en in Panavision-formaat.

Demons of the Mind

1971 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Peter Sykes. Met o.a. Paul Jones, Patrick Magee, Yvonne Mitchell, Robert Hardy en Gillian Hills.

In deze zeer ongewone film, uit de legendarische Britse horror-fabriek, Hammer Films, wordt het voor deze studio zo vertrouwde bloed en geweld vervangen door een ingewikkelde plot en goed uitgewerkte personages. Een tragisch verhaal over een edelman, die bezeten is van demonologie en krankzinnig wordt ten gevolge van een op zijn geslacht rustende vloek. Scenario van Christopher Wicking. Werktitel: BLOOD WILL HAVE BLOOD.

Crucible of Horror

1971 | Horror, Drama

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Viktors Ritelis. Met o.a. Michael Gough, Sharon Gurney en Yvonne Mitchell.

Een vermoorde man keert terug om de levenden bang te maken. Niets nieuws onder de zon. Ook bekend als VELVET HOUSE en THE CORPSE.

Genghis Khan

1965 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Joegoslavië​/​​Duitsland​/​​Verenigde Staten 1965. Avonturenfilm van Henry Levin. Met o.a. Omar Sharif, Stephen Boyd, James Mason, Eli Wallach en Robert Morley.

Een jonge Mongool wordt door soldaten van een wrede aanvoerder gevangen genomen en tot slavernij gedwongen, maar hij weet met enkele volgelingen te ontsnappen. Het lukt hem om de slaven te bevrijden en ze te trainen tot ze volwaardige soldaten zijn. Nadat hij door de keizer van China tot Genghis Khan is uitgeroepen, begint hij zijn veroveringstochten.

The Main Attraction

1962 | Drama, Muziek, Musical, Experimenteel, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1962. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Pat Boone, Nancy Kwan, Mai Zetterling, Yvonne Mitchell en Kieron Moore.

Een jongeman wordt door een oudere vrouw bij het circus gehaald en dit heeft onrust en jaloezie onder de circusbevolking tot gevolg. Een standaard gegeven, een misplaatst einde met Zetterling die opvallend is als de oudere circusartieste. Scenario van John Patrick en Marguerite Roberts. Het camerawerk is van Geoffrey Unsworth. Opgenomen in Engeland in Metroscope.

Johnny Nobody

1961 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1961. Misdaad van Nigel Patrick. Met o.a. Nigel Patrick, Yvonne Mitchell, Aldo Ray, William Bendix en Cyril Cusack.

Een Ierse priester verdenkt de moordenaar als een dronken schrijver is vermoord. Een ongewone inhoud waarin religieuze aspecten de boventoon voeren. Kleine aardige thriller.

The Trials of Oscar Wilde

1960 | Biografie, Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1960. Biografie van Ken Hughes. Met o.a. Peter Finch, Yvonne Mitchell, John Fraser, Lionel Jeffries en Nigel Patrick.

Londen eind 19e eeuw. Auteur Oscar Wilde (Finch) geniet van zijn succes en van het leven. Hij is een graag geziene gast op feestjes, waar hij zich meestal vertoont in gezelschap van de jonge Lord Alfred (Fraser). Een vriendschap waarbij heel wat wenkbrauwen gefronst worden, ook al is het Victoriaans tijdperk haast ten einde. Het is die relatie die hem uiteindelijk voor de rechtbank zal brengen, nadat hij eerst Alfreds vader (Jeffries) wegens laster heeft aangeklaagd. Hij wordt veroordeeld wegens zedenschennis. Fascinerend verslag van het beruchte schandaal dat een domper zette op de populariteit van één van de meest geniale Britse schrijvers van de 19e eeuw. Finch beeldt schitterend de overgang uit van de praat- en praalzieke auteur naar het gekwelde slachtoffer. Ook de hem omringende acteurs presteren uitstekend. Hughes baseerde zijn scenario op de studies The Stringed Lute van John Fernal en The Trials Of Oscar Wilde van Montgomery Hyde. Ted Moore was verantwoordelijk voor de fotografie, met als assistent een jonge Nicholas Roeg. Haast gelijktijdig geproduceerd met OSCAR WILDE met Robert Morley.

Conspiracy of Hearts

1960 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1960. Oorlogsfilm van Ralph Thomas. Met o.a. Lilli Palmer, Sylvia Syms, Yvonne Mitchell, Ronald Lewis en Peter Arne.

In weerwil van de overbekende situaties waarin nonnen gevluchte joodse kinderen in Noord-Italië verbergen, is de film toch spannend en ontroerend.

Tiger Bay

1959 | Thriller, Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Thriller van J. Lee Thompson. Met o.a. Hayley Mills, Horst Buchholz, Yvonne Mitchell, John Mills en Anthony Dawson.

Een Poolse zeeman vermoordt tijdens een verblijf aan land zijn geliefde - een daad die wordt aanschouwd door de jonge Gillie, die ook het moordwapen in handen krijgt. Tegenover de politie verzint ze allerlei verhalen. Misdaadfilm van regisseur J. Lee Thompson (Cape Fear), die thuis bij acteur John Mills diens dochter Hayley ontdekte voor de rol die oorspronkelijk voor een jongen was geschreven. Hayley Mills werd een sensatie, meteen onderscheiden met een Britse BAFTA en de Zilveren Beer in Berlijn. Het nieuwe kindsterretje was vervolgens met veel succes te zien in Disney-films als Pollyanna en The Parent Trap.

Sapphire

1959 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Basil Dearden. Met o.a. Nigel Patrick, Yvonne Mitchell, Michael Craig, Paul Massie en Bernard Miles.

Het politie-onderzoek naar de moord op een muziekstudente toont aan dat de vermoorde jonge vrouw een kleurlinge was, die zich uitgaf als blanke. De film, die voor die tijd nog gedurfd was (slechts één jaar na heftige rassenrellen in Nottingham en Londen) legt de vinger op een zere plek bij de Engelsen en geeft een goed beeld van het toen nog heersende kolonialisme en het latente racisme uit de periode 1950-60. Onderhoudend en goed gespeeld. Naar de roman van Basil Dearden.

Passionate Summer

1958 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van Rudolph Cartier. Met o.a. Virginia McKenna, Bill Travers, Yvonne Mitchell, Alexander Knox en Ellen Barrie.

Travers als directeur van een school in Jamaica wordt door drie vrouwen bemind en dat allemaal terwijl zijn echtgenote verantwoordelijk is voor de dood van een schoolmeisje, dat door haar veblind werd. Sullig melodrama waarvan de prachtige buitenopnames te niet worden gedaan door zwakke kleur. Naar de roman The Shadow and the Peak van Richard Mason.

Woman in a Dressing Gown

1957 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Romantisch drama van J. Lee Thompson. Met o.a. Yvonne Mitchell, Anthony Quayle, Sylvia Syms, Andrew Ray en Carole Lesley.

De opgewekte, slonzige Amy (Yvonne Mitchell) woont samen met haar knullige man Jim (Anthony Quayle) en zoontje Brian. De drie leiden een prettig bestaan in een Engels stadje in de jaren vijftig, maar wanneer Jim verliefd wordt op een jongere collega (Sylvia Syms) ontstaan er scheurtjes in de relatie. Het echtscheidingsdrama dat volgt is qua toon, setting en dialoog nogal gedateerd - het draait wel heel erg om het geluk van de man, terwijl hij degene is die zijn vrouw om de tuin leidt - maar weet tegelijkertijd een volwassen beeld neer te zetten van de verschillende kanten van een stukgelopen huwelijk. Bovendien valt het creatieve camerawerk te prijzen en zijn de acteurs goed in vorm.

Yield To The Night

1956 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1956. Drama van J. Lee Thompson. Met o.a. Diana Dors, Yvonne Mitchell, Michael Craig, Geoffrey Keen en Olga Lindo.

Een jonge vrouw, die haar rivale in de liefde heeft omgebracht, wacht de doodstraf. Dors is werkelijk buitengewoon als het veroordeelde meisje. De film is min of meer gemodelleerd naar de tragische geschiedenis van Ruth Ellis. De mooiste film van Thompson is een onderkoeld maar roerend pleidooi voor de afschaffing van de doodstraf. Ook bekend als BLONDE SINNER.

Escapade

1955 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1955. Drama van Philip Leacock. Met o.a. John Mills, Yvonne Mitchell, Alastair Sim, Jeremy Spenser en Andrew Ray.

Het thema pacifisme geeft wat diepgang aan deze film over problemen en plezier van jongens op een Engelse kostschool. Oprecht gespeeld, goed uitgevoerd.

The Divided Heart

1954 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van Charles Crichton. Met o.a. Cornell Borchers, Yvonne Mitchell, Armin Dahlen, Alexander Knox en Michel Ray.

Knap, doordacht verhaal over het dilemma waarmee pleegouders worden geconfronteerd, wanneer de werkelijke moeder van het kind, van wie men dacht dat ze dood was, terugkomt om haar kind op te eisen. Speelt in Europa na WO II.

Nineteen Eighty Four

1954 | Sciencefiction, Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Sciencefiction van Rudolph Cartier. Met o.a. Peter Cushing, André Morell, Yvonne Mitchell, Donald Pleasence en Arnold Diamond.

De eerste bewerking, voor de Britse tv, van de klassieker van George Orwell over het leven in een totalitaire (toekomst)staat. De burger wordt er doorlopend in het oog gehouden, mag alleen omgaan met mensen uit zijn eigen kaste en liefde is totaal verboden. Een man die tot taak heeft de geschiedenis te herschrijven, begint na te denken en twijfelt aan het bestaan en de eerlijkheid van Big Brother. Hij beleeft een hartstochtelijke liefde met een vrouw, waarna Big Brother hen beiden komt halen. Een zeer literaire bewerking van de beroemde roman door Nigel Kneale, zonder decors en weinig actie, maar met een impact die latere verfilmingen niet hebben kunnen evenaren. Toen de film voor de eerste keer werd uitgezonden kreeg de BBC een golf van verontwaardigde reacties van geschokte kijkers. Sterke vertolking van destijds nog onbekende acteurs. Cushing speelt Smith, de dissident, Morell als O'Brien, zijn mentor, Mitchell vertolkt Smiths geliefde en Pleasence is Smiths vriend Syme. Commentaar wordt ingesproken door Richard Williams. Remakes voor de bioscoop in 1956 en 1984.

Turn the Key Softly

1953 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1953. Drama van Jack Lee. Met o.a. Yvonne Mitchell, Terence Morgan, Joan Collins, Kathleen Harrison en Thora Hird.

De film geeft allerlei voorvallen weer uit het leven van drie zojuist uit de gevangenis ontslagen vrouwen. Een bedacht drama.

Queen of Spades

1948 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Thorold Dickinson. Met o.a. Anton Walbrook, Edith Evans, Ronald Howard, Mary Jerrold en Yvonne Mitchell.

Nogal overdreven bewerking van Poesjkins verhaal over een Russische officier die bezeten is van het geheim hoe met kaartspelen te winnen. De griezelige kwaliteit komt sterk over, maar de beschaafde terughoudendheid van Walbrook als de officier is gortdroog. Speelt in het jaar 1806.