Lynne Southerland

Producer, Editor

Lynne Southerland is producer en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

The Road to El Dorado

2000 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Bibo Bergeron, Will Finn, Don Paul, David Silverman en Jeffrey Katzenberg. Met o.a. Kevin Kline, Kenneth Branagh, Edward James Olmos, Rosie Perez en Armand Assante.

Gepolijste animatiefilm over twee kruimeldiefjes die meeliften met de legendarische conquistador Cortez op diens zoektocht naar de Gouden Stad. Na de nodige onvoorziene omzwervingen spoelen ze aan op de kust van El Dorado waar ze verdacht vriendelijk worden ontvangen. Het gebrek aan een doordacht verhaal, een intelligente moraal of op z'n minst meeslepende techniek (inmiddels was computeranimatie in opkomst, een jaar later had productiemaatschappij DreamWorks veel succes met Shrek) werd de film fataal aan de kassa. Maar de liedjes van Elton John en Tim Rice (Aladdin, The Lion King) liggen goed in het gehoor.

An Extremely Goofy Movie

2000 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Douglas McCarthy en Ian Harrowell.

Een soort vervolg op A GOOFY MOVIE over Goofy`s zoon Max, die naar college gaat. Max is blij van huis weg te zijn maar wenst niet deel te nemen aan de universitaire sportwedstrijden tussen de colleges onderling. Hij drukt zijn snor in gezelschap van PJ en Bobby om te gaan skateboarden. Dat doet hij zo goed dat hij door kwal Bradley Uppercrust III gevraagd wordt om mee te doen aan de spelen. Ondertussen is Goofy zijn werk kwijt en zonder diploma van een college vindt hij geen ander werk. Hij wil een diploma halen en zo komt Goofy op de spelen terecht, struikelt over het skateboard van Max, maakt een aantal buitelingen en is vervolgens de sportheld van de dag, waardoor hij een diploma van het college kan krijgen, maar Goofy offert zich op voor Max, die kampioen wordt bij het bobslee[KA3]en en Goofy verovert het hartje van aantrekkelijke bibliothecaresse Sylvia Marpole. Typisch Disney vermaak met een drammerige moraal (sport is goed, houd vol en dan bereik je je doel) voor (vooral) jong en oud. In de originele versie met de stemmen van: Bill Farmer als Goofy Goof, Jason Marsden als Max Goof, Jeff Bennett als Bradley Uppercrust III, Unemployment Lady en Chuck the Sportscaster, Jim Cummings als Peter Pet, Brad Garrett als Tank, Vicki Lewis als Beret Girl, Bebe Neuwirth als Sylvia Marpole, Rob Paulsen als P.J. Pete, Pauly Shore als Bobby Zimmeruski, en verder nog Walter Alice, Fabian Heinrich, Stefan Krause, Gerrit Schmidt-Foß, Paddi Edwards, Dakin Matthews, Kath Soucie en Cree Summer. Het scenario is van Scott Gorden en Hillary Carlip. Kwam direct uit op video en is tegenwoordig verkrijgbaar op DVD.

The Sitter

1991 | Thriller

Verenigde Staten 1991. Thriller van Rick Berger. Met o.a. Kim Myers, Brett Cullen, Susan Barnes, Kimberley Cullum en Suzanne Reed.

Verlegen Myers gaat baby-sitten in een hotel om op de vijf- jarige Cullum te passen, het dochtertje van een schrijver van bestsellers. Ze krijgt bizarre neigingen en begint perverse spelletjes te spelen met Cullum dat ze ziet als haar eigen kind. Haar 'gespeel' loopt op den duur erg uit de hand en wordt levensgevaarlijk. Vergezochte thriller die slechts een paar spannende momenten heeft en helemaal niet weet te overtuigen. Wie van dit genre houdt is beter af met films als THE HAND THAT ROCKS THE CRADLE of THE GUARDIAN, waarvan dit scenario van Berger zelf een mengeling is. Het werd een verwaterde bewerking van de griezel-roman Mischief van Charlotte Armstrong en wordt gezien als een nodeloze herverfilming voor de tv van DON'T BOTHER TO KNOCK met Marliyn Monroe. Myers is zeker ook heel mooi, al zou je haar niet graag in huis halen, maar het script laat haar behoorlijk in de steek. Lees liever het boek. Achter de camera stond Edward Pei.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lynne Southerland op televisie komt.

Reageer