Conor O'Neill (1969): montage.
Er zijn 4 films gevonden.

Foxcatcher

2014 | Biografie, Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 2014. Biografie van Bennett Miller. Met o.a. Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller en Vanessa Redgrave.

Met Capote maakte regisseur Miller een film over obsessie en moord, met Moneyball een film over sport en verliezen, en in Foxcatcher - wederom gebaseerd op historische feiten - combineert hij al die thema's. Centraal staan broers Mark en David Schultz (Tatum en Ruffalo), beiden worstelkampioen, die in de ban raken van excentrieke multimiljonair John du Pont (Carell). Terwijl de smaakvolle regie, het intense acteerwerk en de subtiele maatschappijkritiek respect afdwingen, houdt de film iets hermetisch en blijven de personages op afstand. Evengoed overladen met prijzen en nominaties.

Country Strong

2010 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 2010. Drama van Shana Feste. Met o.a. Gwyneth Paltrow, Garrett Hedlund, Leighton Meester, Tim McGraw en Jeremy Childs.

Countryster Kelly Canter (Paltrow) maakt een comeback na haar iets te vroege ontslag uit een rehab-kliniek. Echtgenoot/manager James (zanger Tim McGraw, die helaas geen noot zingt) denkt met een grote tour alles onder controle te hebben. Mee op tournee gaan singer-songwriter Beau (Hedlund) en een voormalige Miss Dallas (Meester) die een zangcarrière ambieert. Muzikaal melodrama slaagt er niet in ons te laten geloven dat Paltrow een countryzangeres van topniveau is. Gelukkig heeft de film aardige songs: 'Coming Home' werd genomineerd voor een Golden Globe en een Oscar.

Capitalism: A Love Story

2009 | Documentaire

Verenigde Staten 2009. Documentaire van Michael Moore.

Na zijn documentaire Sicko (2007) wilde Michael Moore een documentaire maken over de oorzaak van alle kwaad: hebzucht. Toevallig brak net de kredietcrisis uit: een mooie gelegenheid om aan bollebozen uitleg te vragen over wat precies financiële derivaten zijn, met veel gehakkel als antwoord. Moore vertelt zijn verhaal op de van hem bekende wijze: humoristisch, verontwaardigd, anekdotisch en ongenuanceerd. Maar ach, Moore pretendeert ook niet genuanceerd te zijn. Wel wil hij uiting geven aan de boosheid van de gewone man over al die verdampte miljarden, en dat lukt uitstekend.

Murderball

2005 | Documentaire, Sportfilm

Verenigde Staten 2005. Documentaire van Henry Alex Rubin en Dana Adam Shapiro.

Als een klassiek drama opgebouwde documentaire over murderball, rolstoelrugby, een snoeiharde sport waarbij de spelers met een lichamelijke handicap in Mad Max-achtige karretjes op elkaar inbeu­ken. Centraal in de documentaire staan de Amerikaanse Mark Zupan in de rol van good guy, en Joe Soares, de bloedfanatieke coach van het Canadese team, als slechterik. De spectaculaire beelden (die deels werden geschoten met aan de rolstoelen bevestigde camera’s) worden versneld en vertraagd, de camera zoomt in op de ogen van beide hoofdrolspelers, als in een western. Zeer spannend. Murderball kreeg de publieksprijs op het Sundance Festival en een Oscarnominatie en gooide hoge ogen op het IDFA.