Joachim Kunert

Regisseur

Joachim Kunert is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Das Schilfrohr

1974 | Drama

DDDE 1974. Drama van Joachim Kunert. Met o.a. Walfriede Schmitt, Klaus-Peter Thiele, Carl-Hermann Risse, Petra Hinze en Günter Wolf.

In 1945 vlak voor de Russische bezetting van het oostelijke deel van het Duizendjarige Rijk der nazi`s redt Marta Emrich (Schmitt) het leven van een vluchteling. Door deze heldendaad, die zij eerder tegen wil en dank beging, verandert haar leven drastisch. De man die zij redde, wordt later door haar voorbij gestreefd. De verfilming van een verhaal van Anna Seghers, dat voor de DDR-tv werd geproduceerd en vele jaren na de Duitse hereniging in een archief werd teruggevonden. Het camerawerk is van Jürgen Heimlich. Een curieuze film, die voor Seghers-liefhebbers van belang is.

Die Abenteuer des Werner Holt

1964 | Oorlogsfilm, Drama

DDDE 1964. Oorlogsfilm van Joachim Kunert. Met o.a. Klaus Peter Thiele, Manfred Karge, Arno Wyznieski, Günter Junghans en Dietlinde Grieff.

De held uit de titel wordt op de middelbare school geïndoctrineerd met theorieën over de superioriteit van het arische ras. Het nazi-levensideaal wordt voorgesteld als één groot avontuur. Als hij via de HJ ten slotte als soldaat in het strijdgewoel terechtkomt, wordt hij geconfronteerd met de ontgoochelende werkelijkheid. In de finale maait hij SS-er Karge en zijn trawanten neer. Interessante, maar tegenstrijdige en te lange film uit een inmiddels verdwenen communistische staat, die zelf op nazi-voet verder ging na de oprichting na WO II. Het scenario is van Claus Küchenmeister en regisseur Kunert, die het boek Roter Kreis van Dieter Noll bewerkten. Rolf Sohre deed het camerawerk.

Ehesache Lorenz

1959 | Drama, Komedie

DDDE 1959. Drama van Joachim Kunert. Met o.a. Martin Flörchinger en Manja Behrens.

Een man maakt een slippertje met zijn secretaresse en brengt daarmee zijn huwelijk in gevaar. Met komische ondertoon, maar zeer doorsnee.

Der Lotterieschwede

1958 | Drama

DDDE 1958. Drama van Joachim Kunert. Met o.a. Erwin Geschonneck, Sonja Sutter, Harry Hindemith, Hans Emons en Jochen Thomas.

Een arbeider zet zijn loon in op een loterijlot en vervalt tot alcoholisme. Het blijkt een winnend lot te zijn, maar hij heeft het loterijbriefje inmiddels alweer verspeeld. De les is duidelijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joachim Kunert op televisie komt.

Reageer