Altynai Koichumanova

Producer

Altynai Koichumanova is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Centaur

2017 | Drama

Kirgizië/Nederland/Duitsland/Frankrijk 2017. Drama van Aktan Arym Kubat. Met o.a. Aktan Arym Kubat, Nuraly Tursunkojoev, Zarema Asanalieva, Taalaikan Abazova en Bolot Tentimyshov.

Een arme werkman steelt 's nachts dure racepaarden uit een stal om op hun rug met gespreide armen door de nacht te galopperen. 'Het paard is de vleugels van de mens', is het Kirgizische spreekwoord dat het motto is van deze bespiegeling over verlies van de Kirgizische volkscultuur door opkomend kapitalisme en islam. De verschillende verhaallijnen, opgehangen aan een mythe over de beschermheilige der paarden, zijn met de nodige humor en drama opgezet maar komen niet altijd even overtuigend uit de verf.

The Light Thief

2010 | Drama

Kirgizië/Frankrijk/Duitsland/Nederland 2010. Drama van Aktan Arym Kubat. Met o.a. Aktan Arym Kubat, Taalaikan Abazova, Askat Sulaimanov, Asan Amanov en Stanbek Toichubaev.

In een winderige vallei in Kirgizië voorziet goedhartige elektricien Svet-Ake (regisseur en coscenarist Kubat) zijn arme dorpsgenoten van gratis stroom en van goede raad en daad. De komst van een inhalige politicus en dito Chinese investeerders dreigt zijn mini postcommunistische idylle te verstoren. Filmmaker Kubat draaide op zijn geboortegrond, net als in zijn internationaal gelauwerde eersteling Beshkempir (The Adopted Son) uit 1998. Lichtdief is opnieuw een visueel fascinerende dubbelzinnige ode aan het door de Sovjet-Unie gesubsidieerde plattelandsleven van zijn jeugd. Een aandoenlijke film, gedraaid op locatie.

Pure Coolness

2007 | Drama

Kirgizië 2007. Drama van Ernest Abdyjaparov. Met o.a. Asem Toktobekova, Tynchtyk Abylkasymov, Siezdbek Iskenaliev en Elnura Osmonalieva.

In sommige delen van Kirgizië is het nog altijd gebruikelijk een bruid te stelen, een oude wrede traditie die het thema vormt van dit lichtvoetige drama. Stadsmeisje Asema wordt ermee geconfronteerd wanneer ze met haar vriend Murat meegaat naar het afgelegen dorp van zijn ouders. Film moet het niet hebben van een ijzersterk plot, des te meer van exotische beelden van de oever van het Issyk Koelmeer, en de kleurrijke interieurs van de ronde joerts. Boz salkyn was in eigen land en op festivals in Balkanlanden een succes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Altynai Koichumanova op televisie komt.

Reageer