Masumi Okada is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Bye Bye Jupiter

1983 | Sciencefiction

Japan 1983. Sciencefiction van Koji Hashimoto. Met o.a. Tonokazu Miura, Diana Dangley, Miyuki Ono, Rachel Higgett en Paul Tagawa.

Een science-fictionspektakel waarin goede speciale effecten helaas ten onder gaan in een warrig verhaal over een zwart gat dat de zon dreigt te verdelgen en de middelmatige acteerprestaties van de (voornamelijk) Japanse acteurs. De nasynchronisatie in het Engels maakt het verhaal er beslist niet beter op.

Shogun

1980 | Drama, Historische film, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1980. Drama van Jerry London. Met o.a. Richard Chamberlain, Toshirô Mifune, Yoko Shimada, Frankie Sakai en Alan Badel.

Mini-serie in vijf delen. IJzersterke verfilming van de roman van James Clavell over de zeeman Chamberlain (in de rol van John Blackthorne) die met zijn Nederlandse bemanning schipbreuk lijdt en terechtkomt in het feodale Japan waar de krijgsheren elkaar bestrijden. Hij wordt de eerste westerse Shogun, een Opper- Samoerai. Schitterend camerawerk van Andrew Laszlo die dankbaar gebruik maakt van het landschap. London weet de film uiterste authenticiteit te geven door het gebruik van de Japanse taal. De serie kreeg een Emmy als beste drama-serie van het seizoen 1980/81; daarnaast kregen regisseur en acteurs Emmy-nominaties. Eric Bercovici bewerkte het boek tot scenario.

Ido Zero Daisakusen

1970 | Sciencefiction

Japan 1970. Sciencefiction van Inoshiro Honda en Ishiro Honda. Met o.a. Joseph Cotten, Cesar Romero, Richard Jaeckel, Patricia Medina en Linda Haynes.

Een groep wetenschappers, gerecruteerd uit de meest verschillende landen, heeft zich teruggetrokken in een geheime stad op de bodem van de oceaan waar ze hun kennis ten dienste stellen van de mensheid en de vrede. Drie onderwater-onderzoekers worden van de dood gered en ge[KA3]introduceerd in deze verbluffende wereld, die echter bedreigd wordt door de legers van de boosaardige Malic (Romero). Minder gigantische monsters dan we gewend zijn in de films van Honda, maar een boeiend SF-avontuur dat een adembenemend duel tussen goed en kwaad toont op een niveau dat zowel voor kinderen als volwassenen aantrekkelijk is. Goede speciale effecten van de Japanse grootmeester Eiji Tsuburaya. Ted Sherdeman schreef het scenario, dat ingeblikt werd door Taiichi Kankura. Gedraaid in Tohoscope.

Shichinin no Yaju - Chi no Sengen

1969 | Misdaad

Japan 1969. Misdaad van Mio Ezaki. Met o.a. Tatsuro Tamba, Yoshio Aoki, Masumi Okada en Joe Shishido.

De 'Zeven Smeerlappen' besluiten de leider van een belangrijke bende te overvallen, als deze het geld gaat ophalen afkomstig van diefstal bij de paardenraces. Een soort vervolg op SHICHININ NO YAJU, waarin het nadruk wordt gelegd op de komische kant. Gebaseerd op Europese voorbeelden.

Shichinin no Yaju

1968 | Misdaad

Japan 1968. Misdaad van Mio Ezaki. Met o.a. Tetsurô Tamba, Joe Shishido, Chieko Matsubara en Masumi Okada.

Een onstlagen politieman wordt teruggeroepen de ontvoering van een belangrijke wetenschapper op te lossen, een zaak met een delicaat karakter. Een kleurloze thriller die maar al te duidelijk geïnspireerd is op James Bond.

Yoake no Uta

1966 | Drama, Musical

Japan 1966. Drama van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Ruriko Asoaka, Mitsuo Hamada, Chieko Matsubara en Masumi Okada.

Een zangeres met een groot liefdesverdriet omdat haar vriend haar heeft verlaten, besluit zich sterk te maken als de beschermengel van een jong stel waarvan het meisje gedeeltelijk blind is. Een sentimentele musical die slechts van sociologisch belang is.