Erik Stappenbeck

Acteur

Erik Stappenbeck is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Blauer Mohn

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Petra Katharina Wagner. Met o.a. Susanne Wirtz, Gayle Tufts, Christine Weber, Gertrud Eiselen en Erik Stappenbeck.

Beelden, gesprekken en gebeurtenissen in [KA1]e[KA1]en jaar uit het leven van vier `moderne` vrouwen, elkaars vriendinnen. De een heeft een zeker talent voor zingen en droomt van een zangcarri[KA2]ere (het Madonna-complex), de ander weet niet wat zij wil, weer een ander heeft alles wat haar hartje begeert en de vierde leeft zich uit met wisselende partners, ondanks het feit dat ze getrouwd is. Van alles wat en veel van niks. Naar een scenario vol dialoog van de regisseuse zelf. Yvonne Tratz deed de fotografie.

Staub vor der Sonne

1991 | Drama

Duitsland 1991. Drama van Petra Katharina Wagner. Met o.a. Erik Stappenbeck, Andreas Gülck, Martha Nelle, Marquard Bohm en Karl-E. Scheydt.

Na de dood van hun moeder belooft Eddie (Stappenbeck) voor zijn kleine broertje Davie (G[KA3]ulck) te zorgen. Ze wonen bij hun oude grootmoeder in een afbraakbuurt. Eddie bokst voor zijn plezier en werkt als automonteur, maar houdt zich verder van alles afzijdig. De kleine Davie heeft sedert het overlijden van zijn moeder niets meer gezegd. Oma belandt in het ziekenhuis en ligt op sterven. De kinderbescherming wil Davie onderbrengen in een pleeggezin. Eddie, die een relatie onderhield met Marlene (Nelle), de vrouw van zijn baas, raakt op het moment dat oma komt te overlijden zijn werk kwijt en rijdt zijn auto in de prak. Gewapend met een revolver barricadeert hij de woning, maar Davie steekt de boel in de fik en wil zijn grote broer niet meer gehoorzamen. Deze tv-film van regisseuse Wagner die ook het scenario schreef, over twee jonge desperado's is opmerkelijk en veelbelovend. Het spel van de onbekende hoofdrollen is geloofwaardig en realistisch. Het camerawerk is van Izzet Akay. Uitgebracht in de serie Das kleine Fernsehspiel in het kader van Gefühlsecht - Junge deutsche Filme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Erik Stappenbeck op televisie komt.

Reageer