Róbert Koltai

Acteur

Róbert Koltai is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Városbújócska

1986 | Muziek, Drama

Hongarije 1986. Muziek van Mária Sós. Met o.a. János Másik, György Dörner, Annamária Prepeliczay, Simon Gévai en Mariann Urbán.

Het klassieke verhaal van twee vrienden, enthousiaste jazz- musici, die samen een band beginnen, maar als de formatie eenmaal naam maakt, heeft hun vriendschap er z[KA1]o onder geleden, dat de [KA1]e[KA1]en (die pianist is) de band verlaat en de ander, verwonderd over de opgekropte gevoelens achterblijft. Drama over innerlijke en sociale conflicten. Het scenario is van Ádám Rozgonyi en regisseuse Sós. Het camerawerk is van Gábor Szabó.

Csók, anyu

1986 | Drama

Hongarije 1986. Drama van János Rózsa. Met o.a. Dorottya Udvaros, Róbert Koltai, Kati Lajtai, Simon G. Gévai en Sándor Gáspaár.

Het portret van een op het oog goed georganiseerde, streberige burgermansfamilie, die in werkelijkheid langs elkaar heen leeft. Dit alles, w.o. weinig fraaie zaken zoals een buitenechtelijk zijsprongetje en de diepe malaise van tienerdochter Lajtai, wordt waargenomen met de ogen van spijbelend zoontjelief Gévai, die iedereen door een zelfgemaakte periscoop vanuit een kast beloert. Het gezin komt even tot bezinning door de dood van oma, maar daarna gaat alles weer zijn gangetje. Hoewel een dergelijk familiebeeld door de omwenteling in Hongarije allang is achterhaald, is de film door zijn rake typeringen toch de moeite van het bekijken waard. Scenario van Miklós Vamos en camerawerk van Elemér Ragályi.

Panelkapcsolat

1981 | Drama

Hongarije 1981. Drama van Béla Tarr. Met o.a. Judit Pogány, Róbert Koltai, Ambrus Kyri, Mw. L. Bráda en Tivadar Gál.

Een sombere gedramatiseerde documentaire over een echtpaar dat na negen jaar huwelijk n[KA2]og niet in staat is tot werkelijke communicatie te komen. De sterke emoties (veel huilen) worden verhevigd door het veelvuldig gebruik van close-ups en zijn geloofwaardig door het voortreffelijke spel van het ook buiten de film gehuwd acteurspaar. De beperking van de camera tot pure registratie leidt soms tot zwakke momenten in deze zwart-wit omgezette kleurenfilm. Tarr is voornamelijk bekend door zijn in Mannheim bekroonde FAMILIENEST.

Kabala

1981 | Familiefilm

Hongarije 1981. Familiefilm van János Rózsa. Met o.a. Julianna Nyako, Zoltán Jakab, Dezs[KA11]o Garas, Cecília Esztergályos en Róbert Koltai.

Het drama van een broer en zus, die nadat hun ouders zijn gescheiden uit elkaar worden gehaald. De broer komt door zijn opstandige gedrag in aanraking met de justitie, maar de zus weet hem telkens weer te bevrijden. Samen geraken ze aan de zelfkant van de maatschappij. Door zijn oppervlakkigheid, de te fragmentarische benadering, het teveel aan items en de te sterke overdrijving is de film niet geloofwaardig, ondanks de ongetwijfeld goede bedoeling.

Boldogtalan kalap

1980 | Komedie

Hongarije 1980. Komedie van Mária Sós. Met o.a. Ildikó Kishonti, Anna Nagy, Margit Földessy, Róbert Koltai en József Ruszt.

Debuutfilm over drie gescheiden vrouwen. Iedere vrouw verwerkt haar (gelukkiger) gehuwde verleden op haar eigen wijze. Humoristisch, dynamisch met vele herkenbare situaties en uitgaande van het idee dat de tijd niet is terug te draaien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Róbert Koltai op televisie komt.

Reageer