Raizo Ichikawa

Acteur

Raizo Ichikawa is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Masho no Hada

1968 | Avonturenfilm

Japan 1968. Avonturenfilm van Kazuo Ikehiro. Met o.a. Raizo Ichikawa, Nobuo Kaneko, Toshie Kimura en Haruko Wanibuchi.

De samoerai Nemuri moet een belangrijke missie vervullen die tegen de belangen van de 'Groep van de Zwarte Vinger' ingaat. Een conventionele samoerai-film, bestemd voor de trouwe aanhangers van dit genre of onderzoekers van de Japanse mentaliteit.

Rikugun Nakano Gakko

1967 |

Japan 1967. Yasuzo Masumura. Met o.a. Raizo Ichikawa, Daisuke Kato en Yuzo Hayakawa.

In oktober 1938 wordt het idee geboren in het cabinet van de Minister van Oorlog om het eerste opleidingsinstituut voor spionnen te vestigen in Nakano. Een film met een documentair karakter, waarin men de dwang tot zelfkwelling en zelfkastijding van de Japanners in terugvindt.

Aru koroshiya

1967 |

Japan 1967. Issai Mori. Met o.a. Tatsuo Matsushita, Saburo Date, Jotaro Senba, Sachiko Kobayashi en Mayumi Nagisa.

In oktober 1938 wordt het idee geboren in het cabinet van de Minister van Oorlog om het eerste opleidingsinstituut voor spionnen te vestigen in Nakano. Een film met een documentair karakter, waarin men de dwang tot zelfkwelling en zelfkastijding van de Japanners in terugvindt.

Yukinojo Henge

1963 | Experimenteel

Japan 1963. Experimenteel van Kon Ichikawa. Met o.a. Kazuo Hasegawa, Ayako Wakao, Ganjiro Nakamura, Raizo Ichikawa en Shintarô Katsu.

Een avant-gardistisch experiment opgezet naar aanleiding van het 400ste filmoptreden van de populaire acteur Hasegawa. Het vrij triviale gegeven, waarin Hasegawa de dubbelrol speelt van een Kabuki-acteur en een kruimeldief, is ontleend aan een film van Kinugasa uit 1935 en is een alibi voor Ichikawa om bijna twee uur lang met kleuren en composities te spelen. Het geheel is mooi, maar vermoeiend. Ook bekend als AN ACTOR'S REVENGE.

Shaka

1963 | Historische film, Biografie

Japan 1963. Historische film van Kenji Misumi. Met o.a. Kojiro Hongo, Charito Solís, Shintarô Katsu, Machiko Kyo en Raizo Ichikawa.

Het verhaal van prins Siddharta, de toekomstige Boeddha. Voor de Japanse film uit die tijd een superproduktie (zeer lang, in stereo, een aanzienlijke hoeveelheid decors, 70mm en duizenden extra's). Een film die ermee door kan, maar te oppervlakkig is. Is in de hele wereld te zien geweest.

Kiru

1963 | Avonturenfilm, Actiefilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Kenji Misumi. Met o.a. Raizo Ichikawa, Mayumi Nagisa, Jun-Ichiro Narita, Masayo Banri en Shigeru Amachi.

De jonge Shingo, expert in het schermen, besluit de moord op zijn vader en zus te wreken. Een actiefilm die kenmerkend is voor de Japanse film uit die tijd. Op alle fronten erg eenduidig.

Daisanno Kagemusha

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Umetsugu Inoue. Met o.a. Raizo Ichikawa, Hizuru Takachiho, Masayo Banri en Shigeru Amachi.

In de 16e eeuw wordt een boerenzoon uitgekozen door een edelman om zijn derde dubbelganger, zijn derde schaduw te worden. Samoerai-film die qua verhaal interessanter is dan gemiddeld het geval is en die historistische levensvragen bevat.

Enjo

1958 | Drama

Japan 1958. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Raizo Ichikawa, Tatsuya Nakadai, Ganjiro Nakamura, Yoko Uraji en Tanie Kitabayashi.

Ichikawa, een jonge priester, is niet opgewassen tegen de corruptie die hij om zich heen ziet, en steekt een tempel in brand. Diepgaande psychologische studie van de ondergang van een mens. Verfilming van het op ware gebeurtenissen gebaseerde boek van Yukio Mishima. Ook bekend onder de titel CONFLAGRATION.

Shin Heike Monogatari

1955 | Avonturenfilm, Drama

Japan 1955. Avonturenfilm van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Raizo Ichikawa, Yoshiko Kuga, Maritoshi Hayashi, Michiyo Kogure en Ichijiro Oya.

Japan in de twaalfde eeuw: de leider is monnik geworden, maar behoudt vanuit zijn klooster de wereldlijke en geestelijke macht in handen. Een jonge samoerai wil echter de macht grijpen. Mizoguchi's eerste kleurenfilm geeft schitterend het middeleeuwse Japan en de opkomst van de samoeraicultuur weer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raizo Ichikawa op televisie komt.

Reageer