Marek Piestrak

Regisseur

Marek Piestrak is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Łza ksiecia ciemnosci

1992 | Thriller

Polen 1992. Thriller van Marek Piestrak. Met o.a. Tomasz Stockinger, Hanna Dunowska en Vassili Lanovoi.

Een romanschrijfster haalt haar inspiratie uit haar hallucinatorische nachtmerries, die niet moeilijk te vinden zijn in het door het spook van een naderende oorlog geplaagde Polen van 1936. Nadat een hoteldetective haar weet te redden van een mysterieuze moordaanslag, ontstaat op slag veel belangstelling voor de vrouw, zowel bij politie als geheime diensten van diverse landen. Bevreemdend eerbetoon aan de Amerikaanse film noir uit de jaren rond 1945, inclusief sjofele detective met slappe vilthoed. De film maakt maximaal gebruik van het angstwekkende klimaat dat het land in die tijd in zijn greep had. Het scenario van Piestrak vermengt de politieke, historische realiteit met een schitterend vertelt fictief suspense-verhaal. Als toegift is de aftiteling in de vorm van een expressionistische tekenfilm gegoten. Wazig- dromerige fotografie van Roman Suszynsky.

Wilczyca

1982 | Horror

Polen 1982. Horror van Marek Piestrak. Met o.a. Krzysztof Jasinski, Iwona Bielska, Olgierd Lukaszewicz, Henryk Machalica en Hanna Stankowna.

Weerwolf-horror, sterk vermengd met historische gebeurtenissen uit 1846, toen het zuiden van Polen door Oostenrijk was bezet. Kacper, een ex-guerrillasoldaat die door een 'weerwolvin' wordt achtervolgd, beseft dat ze is bezeten door de geest van zijn overleden vrouw. Hij herkent de symptomen ook bij Julia, een roofzuchtige gravin die een verhouding heeft met een Oostenrijkse officier, en doodt haar tenslotte met een zilveren kogel. Deze middelmatige film werd onverwacht een succes in Polen toen daar in 1982 een einde kwam aan de noodtoestand.

Test pilota Pirxa

1979 | Sciencefiction

Polen/SU 1979. Sciencefiction van Marek Piestrak. Met o.a. Sergei Desnitsky, Boleslav Abart, Vladimir Ivasjov, Aleksander Kajdanovsky en Zbigniev Lesie[KA1]n.

Een nogal matig science fiction verhaal dat gebaseerd is op een interessant kort verhaal van Stanislav Lem. De astronaut Pirx weet niet wie van zijn mede-astronauten een mensachtige robot is. In de extreme situatie waarin mensen bang zijn om enige actie te ondernemen, handelt de robot zonder remmingen en veroorzaakt zijn eigen zelfvernietiging.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marek Piestrak op televisie komt.

Reageer