Rean Mazzone

Producer

Rean Mazzone is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Totò che visse due volte

1998 | Komedie

Italië 1998. Komedie van Daniele Cipri en Franco Maresco. Met o.a. Salvatore Gattuso, Marcello Miranda, Carlo Giordano en Pietro Arcidiacono.

Deze satire (?) heeft slechts [KA1]e[KA1]en verdienste: in Itali[KA3]e door de censuur kortstondig verboden, wat dan weer leidde tot een hervorming van censuur-wetgeving. Dat deed de kassa`s niet rinkelen want daarvoor is alles te loom en te vervelend. Net als hun vorige film, LO ZIO D`AMERICA (of LO ZIO DI BROOKLYN) situeert regieduo Cipri-Maresco hun `verhaal` in verlaten gebied van Sicili[KA3]e dat bewoond wordt door mannelijke zonderlingen. Zo is Tot[KA2]o (Gattuso) zowel een bejaarde maffiabaas als een oude, vloekende Messias. De eerste lost deze laatste in zoutzuur op. In Jezus' plaats sterft aan het kruis een al even zonderlinge oude drommel, een seksmaniak die zijn lusten op een madonnabeeld botviert. De makers noemen hun film 'een bespiegeling over schuld en verloedering'. De Italiaanse bisschoppen denken er uiteraard anders over. Hier en daar is iets Pasolini-achtig of Buñuel-achtig op te merken maar dan in de vorm van armzalige zwart-wit-storm-in-een-glas- water.

Toto che visse due volte

1998 |

Italië 1998. Franco Maresco en Daniele Ciprì. Met o.a. Giuseppe Pepe, Baldassarre Catanzaro, Camillo Conti, Pietro Arcidiacono en Carlo Giordano.

Totï che visse due volte is een hommage aan de films van Pasolini. De film bevindt zich ergens halverwege Il Decamerone (qua sfeer) en La ricotta (met expliciete verwijzingen) en is bijna een omkering van zijn Il vangelo secondo Matteo. De verhalen lijken gemaakt door de Pasolini van n  Salï, zij het zonder de verschrikkingen van die film en met een andere toon wat betreft de dood en het hiernamaals. Deze meest pornografische, of beter seks-vijandige film van Ciprç en Maresco is op een troosteloze manier blasfemisch, meer nog dan hun eerdere werk. De liefde is hier een farce en een dierlijke uitlaatklep. In de eerste episode wordt een medaille met de afbeelding van een moeder gestolen en gebruikt als betaalmiddel voor iemand die wil copuleren met een obscene figuur. In de tweede episode worden graven en lijken geschonden, ook dat van een geliefde, om wat goud in de wacht te slepen voor primaire levensbehoeften. In de derde episode zien we een Totï die zich beweegt in een Siciliaans/Palestijns landschap als een oude en vermoeide Christus-figuur, niet meer in staat tot het verrichten van wonderen en uitgelachen door zijn eigen apostelen. Hij is de dubbelganger van Don Totï, een oude, arrogante mafioso, en waart rond temidden van dwergen en gevallen engelen in een desolate woestenij. Hij wordt op voor Palermo typerende wijze gestraft voor zijn laatste wonder, de opwekking uit de dood van een mafiose Lazarus.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rean Mazzone op televisie komt.

Reageer