Alexander Golling: cast.
Er zijn 18 films gevonden.

Die Jugendstreichen des Knaben Karl

1977 | Komedie

Duitsland 1977. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Walter Sedlmayer, Robert Seidl, Eva Maria Meineke, Gustl Bayrhammer en Beppo Brem.

Een film rond de figuur van Karl Valentin, een Beierse auteur, toneelspeler en komiek uit de eerste helft van deze eeuw. Centraal staan komische teksten en nummers van Valentin, die gebracht worden op een wijze die het niveau van de platte lol nog juist te boven gaat. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Charly Steinberger.

Das Glöcklein unterm Himmelbett

1970 | Erotiek

Duitsland 1970. Erotiek van Hans Heinrich. Met o.a. Hans Kraus, Christine Schuberth, Ralf Wolter, Walter Sedlmayer en Alexander Golling.

Een vrolijke, ondeugende film met de mollige Schuberth (die als Josefine Mutzenbacher in die periode haar hoogtepunt bereikte) en gebaseerd is op het schelmse boek met de veelzeggende titel 'Das Bayerische Decameron' van Oskar Maria Graf. Veel gespring in en uit de met hartjes versierde houten bedstede en een spontane serveerster met zo veel vrienden dat ze niet weet van wie ze zwanger is. Zie ook: 'Tiroler'-seksfilms.

Hurra, die Schule brennt

1969 | Komedie

Duitsland 1969. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Peter Alexander, Theo Lingen, Hans Kraus, Werner Finck en Gerlinde Locker.

In de vierde vlegelfilm speelt schlagerster Peter Alexander een z.g. progressieve leraar, en het Nederlandse zangertje van toen 'Heintje' is zijn ondeugende neef. Als hun school per ongeluk door de Inspecteur van het Onderwijs in brand wordt gestoken, komen ze terecht op een conservatieve school met een beruchte Lümmel-klas, onder aanvoering van raddraaier Kraus. Schlager-idool Alexander wordt verliefd op de muzieklerares, Locker. Het cirkeltje is dan rond. Indertijd al belegen materiaal, nu super flauw, waar niet om te lachen valt. Er volgden nog twee van zulke oninteressante producties.

Schonzeit für Füchse

1966 | Drama

Duitsland 1966. Drama van Peter Schamoni. Met o.a. Christian Doermer, Helmut Förnbacher, Monika Peitsch, Andrea Jonasson en Willy Birgel.

Twee vrienden in Düsseldorf anno 1920 zetten zich af tegen het kleinburgerdom, maar profiteren er wel van. Een gemakkelijke, domme film. Scenario van Günter Seuren.

Mein Schulfreund

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Robert Siodmak. Met o.a. Heinz Rühmann, Loni von Friedl, Hertha Feiler, Ernst Schröder en Hans Leibelt.

Een postbode schrijft aan zijn vroegere schoolmakker Göring: 'Kun je er niet voor zorgen dat het weer vrede wordt?' De postbode wordt officieel krankzinnig verklaard. Maar na de oorlog moet de man nog maar zien hoe hij het gekkenhuis weer uitkomt, want zo gaat dat. Een schitterende rol van Rühmann. Het scenario is van J.M. Simmel en R.A. Stemmle. Het camerawerk is van Helmuth Ashley.

Ein Sommer, den man nie vergißt

1959 | Drama, Romantiek

Duitsland 1959. Drama van Werner Jacobs. Met o.a. Claus Biederstaedt, Antje Geerk, Karin Dor, Fita Benkhoff en Alexander Golling.

Marianne Fleming (Geerk) is een leuke blonde kleuterjuf, die Ernst Leuchtenthal (Biederstaedt) ontmoet. Op het Oktoberfest in M[KA3]unchen gaan ze aan de boemel en bedrijven daarna de liefde. Kort daarop wordt Ernst door zijn vader (Golling), een rijke bonthandelaar, naar Calfornië gestuurd om zijn studie af te ronden.

Die Goldene Brücke

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Met o.a. Ruth Leuwerik, Curd Jürgens, Paul Hubschmid, Jester Naefe en Rudolf Vogel.

Een rijke fabrikant heeft een protégée: een jonge vrouw, die carrière als zangeres probeert te maken, terwijl haar huwelijk op de klippen lijkt te zijn gelopen. De motieven van de ondernemer zijn dan ook niet geheel edel. Als de echtgenoot, een autocoureur bijna een fataal ongeluk krijgt, brengt dat het tweetal weer samen. Courts-Mahlerachtig verhaal naar een van dik-hout-zaagt-men-planken-roman van Lajos Zilahy door Juliane Kay em W.P. Zibaso vakkundig bewerkt tot een scenario vol smart. Het camerawerk is van Werner Krien. Typisch bioscoopvoer uit de opbouwperiode van West-Duitsland na W.O. II, tegenwoordig nog nauwelijks te verteren.

Schule für Eheglück

1954 | Romantiek, Komedie

Duitsland 1954. Romantiek van Toni Schelkopf en Rainer Geis. Met o.a. Paul Hubschmid, Liselotte Pulver, Wolf Albach-Retty, Cornell Borchers en Ingrid Lutz.

Justus Schneemann (Hubschmid) verschaft onder het pseudoniem Kristine raad in een damestijdschrift. Zijn rubriek is onder de lezeressen zeer populair, maar hij koestert de ambitie romanschrijver te worden. Rokkenjagen gaat hem echter veel beter af tot hij op een zekere Marianne (Pulver) verliefd wordt en halsoverkop met haar trouwt.

Gestatten, mein Name ist Cox

1954 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1954. Misdaad van Georg Jacoby. Met o.a. Johannes Heesters, Claude Borelli, Nadja Tiller, Kurt Meisel en Charles Régnier.

Als antiekhandelaar-charmeur Heesters een appartement betrokken heeft, wordt er gebeld en staat de schone Borelli, een jonge buitenlandse vrouw, voor de deur met een dossier dat bestemd is voor een advocaat, die de vorige huurder was. Zo raakt hij betrokken in een netelig zaakje, waarin de dubbelhartige priv[KA1]e-detective Lowitz (later bekend als 'Der Alte') hem de schuld in de schoenen tracht te schuiven van de 'verdwijning' van belastende papieren, die toebehoren aan Borelli. Ze hebben betrekking op een stelletje misdadigers van wie Lowitz in feite een handlanger is. De verfilming van het gelijknamige, toendertijd zeer populaire hoorspel van Rolf Becker, die ten opzichte daarvan alleen maar kon teleurstellen, vooral omdat er voor de film zo veel bijgefabriekt is.

Unsterbliche Geliebte

1950 | Drama

Duitsland 1950. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Hans Holt, Alexander Golling, Otto Gebühr en Hermann Schomberg.

Deze verfilming van Theodor Storms novelle Aquius submersus werd volledig verprutst door een gezwollen regie in de eerste naoorlogse film van het duo Harlan-Söderbaum.

Geheimakte WB 1

1942 | Historische film

Duitsland 1942. Historische film van Herbert Selpin. Met o.a. Alexander Golling, Eva Immermann, Günther Lüders en Gustav Waldau.

Wilhelm Bauer construeert in het midden van de vorige eeuw de eerste Duitse onderzeeboot. Een langdradige nazi-propaganda-film met aan het slot enige actie.

Gold in New Frisco

1939 | Avonturenfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Met o.a. Hans Söhnker, Annie Markart, Josef Eichheim en Alexander Golling.

Frank Nortons vader is ooit door de bankier Pepper opgelicht. Uit wraak verkoopt Frank de bankier een stuk land dat een rijke goudader zou bevatten, maar dat in werkelijkheid waardeloos is. Deze amusante Western-parodie werd vlot geregisseerd door Verhoeven.

Sergeant Berry

1938 | Western, Komedie

Duitsland 1938. Western van Herbert Selpin. Met o.a. Hans Albers, Toni von Bukovics, Peter Voß, Herma Relin en Gerd Höst.

Een uiterst populaire Albers-film over politiesergeant Berry uit Chicago die drugsmokkelaars aan de Mexicaanse grens moet oppakken.

Dreizehn Man und eine Kanone

1938 | Oorlogsfilm

Duitsland 1938. Oorlogsfilm van Johannes Meyer. Met o.a. Friedrich Kayssler, Otto Wernicke, Herbert Hübner, Erich Ponto en Alexander Golling.

Een van de dertien soldaten, die de 'bemanning' van een belangrijk kanon vormen, schijnt een 'verrader' te zijn. Dit verhaal uit WOI paste aan het eind van de jaren '30 als 'lofzang op de Duitse soldaat' uitstekend in de propagandamachine.

Das Indische Grabmal

1938 | Romantiek, Avonturenfilm

Duitsland 1938. Romantiek van Richard Eichberg. Met o.a. Fritz van Dongen, La Jana, Alexander Golling, Gustav Diessl en Kitty Jantzen.

Deel 1: DER TIGER VON ESCHNAPUR (90 min.); deel 2: DAS INDISCHE GRABMAL (95 min). Nieuwe versies van May's films uit 1921. Beide delen werden apart uitgebracht. De Maharadja van Eschnapur geeft een Europese architect opdracht een groots paleis te bouwen uit liefde voor een Indiase prinses, die echter verliefd wordt op de architect wiens graftombe het bouwwerk wordt. La Jana speelde onvergetelijk exotisch de schone Sithra, en Kitty Jantzen Irene, de verloofde van de architect.

Menschen ohne Vaterland

1937 | Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Oorlogsfilm van Herbert Maisch. Met o.a. Willy Fritsch, Maria von Tasnady, Willy Birgel, Grethe Weiser en Siegfried Schürenberg.

De film speelt in de Baltische staten, gedurende de onderling strijd van de Freikorps in 1919 en 1920. De Russische baron Falen (Birgel) helpt de Russen, ondanks zijn Duitse afkomst. De Duitse Freikorpstroepen onder eerste luitenant Maltzach, (Fritsch) voeren een verbeten strijd voor de onafhankelijkheid. De in het krijgsgewoel terechtgekomen Irene Marcellus (Tasnady) wordt verliefd op Maltzach. Op het hoogtepunt van de film ziet baron Falen in waar hij bij hoort. Hij leidt de Duitsers door een geheime weg in het veen en steunt hen in de overwinning op de Russen. Zelf komt hij om door een Russische kogel. Een propagandafilm, die desondanks spannend en goed gemaakt is en aantrekkelijk is door de goede acteurs. Met uitzondering van twee vari[KA1]et[KA1]e-nummers kon de film het zonder muziek af, nogal ongebruikelijk voor die tijd. De na de oorlog door een verbod van de geallieerden getroffen film, werd later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) vrijgegeven.

Neunzig Minuten Aufenthalt

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Alexander Golling, Else von Möllendorff, Elisabeth Eygk en Hugo Werner-Kahle.

Duitse politieman Harry Winkler (Piel) heeft op zijn reis naar Buenos Aires 90m oponthoud in Lissabon. Daar leert hij de jonge Ilse (Möllendorff) kennen, die haar oom, de rijke Basto (Zesch-Ballot), wil bezoeken. Deze komt bij de eerste ontmoeting als nogal vreemd op haar over. Samen met zijn vriend Conny (Golling), een ambtenaar van Scotland Yard, ontmaskert Winkler tenslotte de vermeende Basto als moordenaar van Ilse's oom. We hebben hier met een typische Harry Piel-film te doen en zien adembenemende achtervolgingen, duels en een gevecht van Piel met een tijger. Van hogere acteerkunst is geen sprake, en ook Piel, die in tal van sensatiefilms speelde, is niet meer zo goed als in zijn zwijgende films.

Der Dschungel ruft

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Paul Henckels, Ursula Grabley, Alexander Golling en Gerda Maurus.

Dit escapistische rimboe-avontuur gaat over een Duitse planter, die in de Maleisische Archipel in goede harmonie samenleeft met de wilde dieren op een eilandje dat hij geërfd heeft.