Edmund Fetting

Acteur

Edmund Fetting is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Polonia Restituta

1981 | Historische film

DDDE/Polen/SU/Servië en Montenegro/Hongarije 1981. Historische film van Bohdan Por[KA10]eba. Met o.a. Krzysztof Chamiec, Józef Fry[KA9]zlewicz, Janusz Zakrze[KA1]nski, Edmund Fetting en Jerzy Kaliszewski.

Groots opgezette historische reconstructie van het onafhankelijkheidsproces van Polen, bestaande uit twee delen. Deel één gaat over de voorbereidingen hiertoe tijdens WOI en deel twee over de uiteindelijke moeizame totstandkoming van de Poolse staat. Met vele vertegenwoordigers van het internationale politieke toneel en natuurlijk de voor Polen belangrijke Józef Pilsudski. Leerzaam, maar zeer droog, waardoor de bijna 4 uur durende film een uitputtingsslag betekent.

Głosy

1981 | Drama

Polen 1981. Drama van Janusz Kijowski. Met o.a. Ewa Dałkowska, Krzysztof Zaleski, Edmund Fetting, Piotr Fronczewski en Ewa Wisniewska.

Onzinnige film waarin de hallucinaties van een vrouw worden verklaard door haar gave om radiosignalen van buitenaardse beschavingen te kunnen opvangen. Een merkwaardig onderwerp voor deze geëngageerde filmmaker, die bekend werd met INDEKS en KUNG FU. Geen science-fiction.

[KA1]Smier[KA1]c prezydenta

1977 | Historische film

Polen 1977. Historische film van Jerzy Kawalerowicz. Met o.a. Zdzisław Mro[KA9]zewski, Marek Walczewski, Henryk Bista, Czesław Byszewski en Edmund Fetting.

Een nauwkeurige reconstructie van een belangrijke gebeurtenis in de Poolse geschiedenis: de democratische verkiezing van de eerste president van de Poolse republiek. Een week later echter wordt hij vermoord. Deze historische episode weet Kawalerowicz op indrukwekkende wijze gestalte te geven. Het scenario is mede geschreven door de gerenomeerde filmcriticus Bolesław Michałek.

Jak daleko st[KA10]ad jak blisko

1972 | Drama

Polen 1972. Drama van Tadeusz Konwicki. Met o.a. Andrzej Łapicki, Gustaw Holubek, Alicja Jachiewicz, Maja Komorowska en Ewa Krzyzewska.

Konwicki's poëtische wereld voert ons aan de hand van Andrzejs herinneringen aan zijn overleden vriend Max naar kleurrijke stadjes in Oost-Polen met orthodoxe kerken en exotische joodse gemeenschappen. Het zoeken naar de zin van het leven en de reden van de zelfmoord van Max worden in schitterende beelden met veel symboliek en folklore getoond. Een rijke kijkervaring.

Zaduszki

1961 | Drama

Polen 1961. Drama van Tadeusz Konwicki. Met o.a. Ewa Krzy[KA9]zewska, Edmund Fetting, Jadwiga Chojnacka, Beata Tyszkiewicz en Andrzej May.

Het steeds terugkerende thema in de eerste films van schrijver Konwicki is de verwerking van de oorlogservaringen. In deze film vraagt de regisseur zich af in hoeverre en op welke manier de oorlogsherinneringen doorwerken in een relatie van twee mensen die elkaar na de oorlog ontmoeten. Dat beide personages actief waren in het verzet, wordt in flashbacks duidelijk gemaakt. Het is een psychologische analyse met een eenvoudige dramaturgische constructie en een drukkende en wanhopig aandoende atmosfeer. Bekroond met een speciale prijs in Mannheim (1962).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edmund Fetting op televisie komt.

Reageer