Mary Esquivel is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

El Crimen de la hacienda

1963 | Drama

Mexico/Puerto Rico 1963. Drama van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Arturo Correa, Lilian Hurst en Mona Martí.

Een meisje dat een misvormd gezicht heeft, is de erfgename van een immens fortuin. Om zich daarvan meester te maken, vraagt een jongeman haar ten huwelijk. Een dom melodrama.

Sangre en la barraca

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Javier Solís, David Záizar en María Bustamente.

Door een vergissing gelooft een jongeman dat de zoon van een werknemer van hem, die samen met hem is opgegroeid, zijn zuster zwanger heeft gemaakt. Hij besluit hem te doden, zonder dat hij weet dat het slachtoffer in werkelijkheid zijn stiefbroer is. Omwille van het melodrama, dat in Mexico zo geliefd is, moet er een onschuldige sterven.

Bajo el manto de la noche

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Armando Silvestre, Juan Orol en Arturo Martínez.

Omdat ze er genoeg van heeft door te gaan voor de jongere zuster van haar moeder, loopt een meisje weg met haar vader, die een ex-gangster is en haar een groot fortuin schenkt. Een draak zonder enig belang. Ook bekend als DESTINO DE TRES VIDAS.

El Duende y yo

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Mary Esquivel, Tito Novarro en Marcelo Chavez.

Een bedeesde werknemer van een fabriek verandert in een geestige en briljante man dankzij de hulp van een cabaretzangeres. Te bewerkelijk, wat de spontaniteit van 'Tin Tan' enigszins beknot.

Duelo en la cañada

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Mary Esquivel, Javier Armet, Leo Anchóriz, Mara Cruz en Imperio Argentina.

Een zangeres die haar vermoedelijke verkrachter ernstig heeft verwond moet in gezelschap van een vriend naar Cuba vluchten.Een goede film, van een pretentieuze regisseur die echter ook talentvol is.

Thaimí, la hija del pescador

1958 | Avonturenfilm

Mexico/Cuba 1958. Avonturenfilm van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Armando Calvo, Rubén Rojo en Fela Jar.

Een schilder gaat naar de kust om daar inspiratie op te doen. Hij ontmoet een mooi meisje, dat hij meeneemt naar Havanna, waar zij een glansrijke carrière maakt als zangeres, maar zij heeft heimwee naar haar eigen streek. Een exotische vertelling waar het melodrama vanaf druipt. Even dwaas als alle andere films van deze regisseur.

Los Santos Reyes

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Antonio Aguilar, Antonio Badú, Eulalio 'Piporro' Gonzalez en Mary Esquivel.

Drie uit de gevangenis ontsnapte bandieten moeten een dorp van een tiran bevrijden ten einde het geld terug te krijgen dat zij hadden verstopt op de plek waar nu een school staat. Matig en met nogal wat religieuze bijbedoelingen.

Zonga el ángel diabólico

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Víctor Junco, Jaime Fernández en Aída Araceli.

Als een arts in een dorp in het oerwoud aankomt om de zieken te onderzoeken en te verzorgen, wordt hij daar verliefd op een knappe inheemse, waarvoor hij zelfs zo ver gaat dat hij een moord pleegt. De eerste kleurenfilm van Orol. Interessant, maar slecht geregisseerd.

Los Salvajes

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Mary Esquivel, Carlos Baena en Anita Blanch.

Een meisje wordt gedwongen om met een ruwe en boertige man te trouwen, totdat diens broer op het toneel verschijnt: een blijmoedige en ongedwongen jongeman op wie zij verliefd wordt. Vertoond op het Festival van Venetië van dat jaar; ter illustratie het commentaar van de regisseur Eric Rohmer: 'Ik heb er maar de voorkeur aan gegeven te lachen'. Een melodrama van de slechtste soort.

Te odio y te quiero

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Antonio Badú, Arturo Martínez en Alicia Rodríguez.

Een meisje pleegt door toedoen van een man zelfmoord. Haar zus zint op wraak. Een volkomen belachelijke film.

Plazos traicioneros

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Juan Orol, Sonia Furió en Arturo Martínez.

Een filmproducent vermoordt de minnaar van zijn vrouw en belandt daardoor in de gevangenis. Een knullig gemaakte film.

Mujer en condominio

1956 | Komedie, Drama

Mexico 1956. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Mary Esquivel, Carlos López Moctezuma, Oscar Pulido en Agustín Lara.

Een hoertje wil weer op het rechte pad komen om de man van wie zij houdt waardig te zijn. Maar deze bedriegt haar. Het script is even beroerd als de dialoog.

El Farol de la ventana

1955 | Drama

Mexico/Cuba 1955. Drama van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Néstor de Barbosa, Fedora Capdevila en Alejandro Lugo.

Een blinde vrouw denkt dat een zojuist in het vissersdorp aangekomen man haar jaren geleden verdwenen zoon is. Hij en haar dochter doen hun best om haar die illusie niet te ontnemen. Gruwelijk melodrama over tropische hartstochten.