Sean Allan

Acteur

Sean Allan is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Broken Trust

2012 | Thriller

Canada 2012. Thriller van Olivier Ron. Met o.a. Laura Vandervoort, Shawn Roberts, Sonya Salomaa, Sean Allan en Sean Carey.

Sophie Anderson is een topadvocate die een ingewikkelde rechtszaak leidt tegen een corrupt geneesmiddelenbedrijf. Als haar mentor en werkgever, Bruce Harris, wordt ontvoerd, raakt Sophie verstrikt in een ingewikkeld complot dat de rechtszaak in gevaar dreigt te brengen.

Ellen Foster

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van John Erman. Met o.a. Jena Malone, Julie Harris, Ted Levine, Glynnis O'Connor en Debra Monk.

Ondanks haar slepende kwaal weigert Charlotte Hammond (Monk) haar luie, meestal dronken, echtgenoot (Levine) in de steek te laten. Een aanbod van haar rijke moeder Leonora (Harris) om bij haar te komen wonen slaat ze af, omdat Leonora niets wil weten van haar twaalf-jarige kleindochter Ellen (Malone). Voor nakomelingen van uitschot is in oma's huis geen plaats. Het is een kwestie van tijd voordat Charlotte bezwijkt. Ellen blijft alleen achter bij haar vader. Nog steeds wil haar harteloze grootmoeder niets met haar te maken hebben. Als men op school ontdekt dat Ellen mishandeld werd, worden er stappen ondernomen. Het gezin is de hoeksteen van de maatschappij, zegt een rechter in de film, maar wat gebeurt er als deze hoeksteen gebroken is? Met Ellen wordt heel wat rondgesold tot ze uiteindelijk haar lot in eigen handen neemt. De schitterende vertolking van Malone in de titelrol loont alleen al de moeite om deze film te bekijken. Bovendien is er ook nog Harris die op sublieme wijze een hatelijke personage neerzet. Je denkt steeds weer dat je de volgende zet kunt voorspellen, maar telkens slagen scenarioschrijvers Maria Nation en William Hanley erin je te verrassen. Zij baseerden zich op de roman van Kaye Gibbons. Ondanks het gegeven is de film niet sentimenteel. Het camerawerk is van Brian West.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sean Allan op televisie komt.

Reageer