Jean-Pierre Delamour

Acteur

Jean-Pierre Delamour is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le sexe enragé de la fée sanguinaire

1979 | Horror, Fantasy

België 1979. Horror van Roland Lethem. Met o.a. Jean-Pierre Delamour, To Katinaki en Pierre Lampe.

Een montage-bloemlezing van de films van deze marginale cineast, die hij maakte tussen 1967 en 1974, op basis van twee ongeveer gelijke intriges: de wraak van een bedrogen vrouw en de gruweldaden van een anarchistische schoonheid. De commentator maakt de kijker, vanuit zijn positie van onverbeterlijke nul, deelgenoot. Deze film is van hetzelfde gehalte als de films waar het over gaat. Slecht uitgewerkt, geestelijk onvolwassen en onplezierig provocerend.

Une Vierge pour Saint-Tropez

1974 | Erotiek, Film noir

Frankrijk 1974. Erotiek van Georges Freedland (Gregory Freed). Met o.a. Jean-Pierre Delamour, Marianne Remont, Paul Witson en Joseph Mattei.

De bewerking van een griezelroman van Peter Knack, spelend in Saint-Tropez, inclusief luxe villa, spiegel zonder spiegelglas en jaloeziedrama. Een professionelere regie dan gebruikelijk in het pronogenre, voorkomt dat deze rolprent een 0 krijgt.

Les Joyeuses

1974 | Erotiek, Komedie

Frankrijk 1974. Erotiek van Jacques Otmezguine (Jean-Jacques Frédéric). Met o.a. Claude Beccarie, Joye Fare, Minia Malove, Frédérique Baralle en Jean-Pierre Delamour.

Drie kantooremploy[KA1]e`s vertellen over hun erotische wapenfeiten tijdens hun vakantie aan Marie-France, die hen heeft vervangen tijdens hun afwezigheid. In wezen ligt het (betrekkelijke) belang van de film daarin, dat de regisseur ons daarnaast toont wat er werkelijk is gebeurd. Dit procédé is niet nieuw maar scoort altijd genoeg effect, ook al zijn de grappen soms vergezocht.

Le voyage d'Amélie

1974 | Drama, Komedie

Frankrijk 1974. Drama van Daniel Duval. Met o.a. Louise Chevalier, Daniel Duval, Myriam Boyer, Stéphane Bouy en Hervé Lasseron.

Een vijftal ongeschoolde voorstadsjongeren die de weelde van de consumptiemaatschappij alleen kent van het zien op tv, heeft naar het voorbeeld van Amerikaanse films zonder succes hun slag proberen te slaan. Weduwe op leeftijd Am[KA1]elie (Chevalier) vraagt hun om - clandestien - het lijk van haar echtgenoot te vervoeren naar een dorpje waar haar enige familielid woont. Acteur-schrijver-regisseur Duval komt zelf uit het milieu dat hij in zijn speelfilmdebuut schildert en weet aan deze eenvoudige en innemende tragikomedie opmerkelijke authenticiteit te geven. De milde LES VALSEUSES-achtige (van Betrand Blier uit hetzelfde jaar) film wordt tegenwoordig tot het Franse erfgoed gerekend en na hervertoning in 2004 op het filmfestival van Cannes, werd in 2005 werd een gerestaureerde versie vertoond in aanwezigheid van Duval. Het camerawerk is van Michel Genet. Maurice Vanderschueren, die score schreef staat op de aftiteling als Maurice Vander. 16 mm, later opgeblazen naar 35 mm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Pierre Delamour op televisie komt.

Reageer