May Wynn

Acteur

May Wynn is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Hong Kong Affair

1958 | Misdaad

Verenigde Staten 1958. Misdaad van Paul F. Heard en Paul Heard. Met o.a. Jack Kelly, May Wynn, Richard Loo en Lo Lita Shek.

Kelly is de Yankee die naar het Oosten gaat om zijn aandelen te onderzoeken en meer krijgt dan hij verwacht.

The Unknown Terror

1957 | Horror

Verenigde Staten 1957. Horror van Charles Marquis Warren. Met o.a. John Howard, Paul Richards, May Wynn, Mala Powers en Sir Lancelot.

Een onopvallende horrorfilm die zogenaamd in Zuid-Amerika speelt waar oncontroleerbare schimmels heersen.

Taming Sutton's Gal

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Lesley Selander. Met o.a. John Lupton, Gloria Talbott, Jack Kelly, May Wynn en Verna Felton.

Vermoeiende onzin over de verliefde vrouw van een illegale drankstoker.

The White Squaw

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Ray Nazarro. Met o.a. David Brian, May Wynn, William Bishop en Nancy Hale.

Een langdradig verhaal over de omgekeerde toestand: de regering neemt land van een blanke boer af om het aan indianen terug te geven.

The Man is Armed

1956 | Misdaad

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Franklin Andreon en Franklin Adreon. Met o.a. Dane Clark, William Talman, May Wynn, Robert Horton en Barton McLane.

Ongein rond diefstal; competente rollen gesmoord door een incompetente produktie.

The Violent Men

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Rudolph Maté. Met o.a. Glenn Ford, Barbara Stanwyck, Edward G. Robinson, Dianne Foster en Brian Keith.

In deze goede film is Robinson een machtige maar lichamelijk gehandicapte rancher. Hij wil de kleine farmers verjagen maar vindt in Ford een harde noot. Ook intern heeft hij problemen: zijn vrouw Stanwyck bedriegt hem met de schurk Keith. De climax komt wanneer zijn ranch in vlammen opgaat en zijn vrouw poogt ook hém in de vlammen te laten omkomen. Hij ontsnapt en vindt een schuilplaats bij Ford. Een confrontatie met Stanwyck en haar zonen is niet te vermijden. Harry Kleiner bewerkte de roman van Donald Hamilton en Burnett Guffey en W. Howard Greene zorgden voor schilderachtige camerabeelden voor producent Lewis J. Rachmil. Gefilmd in Cinemascope.

They Rode West

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Phil Karlson. Met o.a. Robert Francis, Donna Reed, May Wynn, Phil Carey en Onslow Stevens.

In deze goede western is Francis een officier-arts die de minachting van zijn medeofficieren op zijn hals haalt als hij een malaria-epidemie wil bestrijden bij de Kiowa-Indianen. Hij zet door en dankzij zijn inzet wordt een Indianenopstand voorkomen. Daarmee wint hij het respect van zijn meerderen weer terug. De Vallon Scott en Frank Nugent bewerkten het verhaal van Leo Katcher. Karlson deed goed werk, evenals cameraman Charles Lawton Jr. Francis bleek zeer geschikt voor de western, maar een tweede zou hij niet meer maken. 25 jaar oud verongelukte hij met een privé-vliegtuig in Californië, in juli 1955. Vijf rollen stonden er toen op zijn naam. Zijn eerste rol was die van Willie Keith in THE CAINE MUTINY.

The Caine Mutiny

1954 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1954. Drama van Edward Dmytryk. Met o.a. Humphrey Bogart, José Ferrer, Van Johnson, Fred MacMurray en Robert Francis.

WO II, de Grote Oceaan. De nieuwe strenge commandant Queeg (Bogart) wil de discipline op de mijnenjager de Caine opvijzelen. Echt nodig is dat niet: de bemanning bestaat uit behoorlijk competente zeelui. Over de capaciteiten en koelbloedigheid van Queeg wordt op het schip echter getwijfeld, nadat hij een aantal stevige blunders heeft begaan. Er volgt muiterij, en later een rechtszaak. Geslaagd (rechtbank)drama met een sterke rol van Bogey als weinig heldhaftige neuroot. Zeven Oscarnominaties en enorm succes aan de Amerikaanse bioscoopkassa.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer May Wynn op televisie komt.

Reageer