Francesco Calogero

Regisseur

Francesco Calogero is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Cinque giorni di tempesta

1997 | Komedie, Drama

Italië 1997. Komedie van Francesco Calogero. Met o.a. Roberto De Francesco, Massimo Reale, Amanda Sandrelli, Karin Prioa en Chiara Caselli.

De aanstaande dienstplichtige Giovanni ontmoet in het verre Bolzano de eenzame, want net door haar vriend in de steek gelaten Loredana, die hij kort daarna weer uit het oog verliest. In Bolzano heeft Giovanni verder weinig meer te zoeken; de kazerne mag hij nog niet in omdat hij vijf dagen te vroeg arriveerde. Wat let hem dus om Loredana op te sporen. Het is het begin van een lange reis dwars door Italië met tragikomische ontmoetingen met vrienden en vriendinnen uit het verleden. Naast een meeslepend verhaal biedt de film een reeks metaforen die - zo meldde een enthousiaste Italiaanse criticus - een verrassend beeld geven van de desolaatheid van de Italiaanse jeugd. Eerder werk van Calogero werd vertoond op het Rotterdamse Filmfestival.

Nessuno

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Francesco Calogero. Met o.a. Roberto De Francesco, Davide Bechini en Fabrizia Sacchi.

Op locatie op het schitterende Sicilië, het Italiaanse, toeristische eiland, waar echter ook volop geleden wordt en veel armoede heerst onder de plaatselijke bevolking. Het verhaal gaat over Nico, een jongen die zich Nessuno laat noemen, wat Niemand betekent. De arme knaap wil ontkomen aan het ellendige dagelijkse bestaan op Sicilië. Een fijnzinnige, geestige en ironische observatie van het eiland.

Visioni privati

1990 | Documentaire

Italië 1990. Documentaire van Ninni Bruschetta, Francesco Calogero en Donald Ranvaud. Met o.a. Jessica Forde, Patrick Bauchau, Antonio Caldarella, Antonio Alveario en Peter Berling.

De film, eigenlijk bedoeld als een vluggertje, werd op 16mm gedraaid maar groeide uit tot een volwaardige film, opgenomen in Taormina tijdens het filmfestival in 1988. Er wordt goedmoedig de spot gedreven met sterren en regisseurs, maar zonder ego's te beschadigen. De film rekent eens en voor altijd af met het idee dat filmfestivals respectabele culturele evenementen zijn: niets dan in het honderd gelopen tijdschema's, geïmproviseerde vertalingen, verkeerde kopieën, haperende projectie en incompetente medewerkers.

La Gentilezza del tocco

1988 | Komedie

Italië 1988. Komedie van Francesco Calogero. Met o.a. Maurizio Puglisi, Antonio Alveario, Rosalba Scimone, Antonio Bruschetta en Daniella Pacetto.

Deze Siciliaanse produktie doet denken aan een screwball comedy uit de jaren dertig. Het verhaal over een corrector bij een krant, die zijn werk beschouwt als een heilige taak, biedt niet veel drama, maar de titelrol aan het begin van de film is origineel. Aangezien de hoofdrolspeler corrector is, worden alle namen met verkeerde spelling en spaties gecorrigeerd onder het toeziend oog van de oplettende toeschouwers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francesco Calogero op televisie komt.

Reageer