Velta Line

Acteur

Velta Line is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rasputin

1985 | Erotiek

Duitsland 1985. Erotiek van Elem Klimov en Ernst Hofbauer. Met o.a. Velta Line, Anatoly Romashin, Aleksei Petrenko, C.M. Sherland en Marion Berger.

De legendarische Rus Giorgi Jefimowitsch Rasputin werd aan het begin van deze eeuw beroemd door zijn wonderbaarlijke gave om mensen te genezen. Russische burgers droegen de man op handen, maar de aristocratie beschouwde hem als een kwakzalver en fraudeur. Maar beide partijen waren het wel eens over een andere kwaliteit van Rasputin, namelijk zijn onnavolgbare seksuele potentie. Wanneer de zoon van tsaar Peter op sterven ligt geeft de tsarina orders aan de nymphomane gravin Golowina om Rasputin te halen. De geheime dienst ziet hierin de mogelijkheid om hem te gebruiken als spion aan het hof in St. Petersburg. Hij ziet kans om de tsarenzoon op wonderbaarlijke wijze te genezen en krijgt als dank alle privileges die alleen een staatshoofd toekomen. Maar aan het hof is niet iedereen verguld met zijn verworven macht

Agonija

1982 | Drama, Historische film

SU 1982. Drama van Elem Klimov. Met o.a. Alexej Petrenko, Anatoli Romaschin, Velta Line, Alisa Freindlich en Pawel Arshanow.

Een unieke schildering van de ondergang van het tsaristische Rusland. Klimov belicht de vele factoren die leidden tot de doodsstrijd van de Romanov-dynastie, zoals de rol die de legendarische monnik Rasputin (Petrenko) speelde aan het hof. Fictieve en documentaire beelden vullen elkaar aan of worden tegenover elkaar geplaatst. Klimov probeert niet - na de vele misleidende Rasputin-films - het laatste woord te hebben, maar hij streeft ernaar alle mogelijke beschikbare gegevens tot [KA1]e[KA1]en geheel te brengen. De film kreeg de Persprijs van het festival in Veneti[KA3]e (1982). De film werd in 1974 gedraaid, maar ging pas acht jaar later in première. Het scenario is van Semyon Lungin en Ilya Nusimov. Het camerawerk is van Leonid Kalashnikov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Velta Line op televisie komt.

Reageer